2006.02.18. Szombat

Elmentem kis garázsjáratra. Természetesen megint nem indult be, önindító hiába is tekert. Betolás következett...
Pár dolgot megnéztem. Gyertyahézagot állítottam (túl nagy volt), mex hézagot állítottam (szinte nem is volt hézag). Statikus előgyújtás szögét megpróbáltam belőni, mivel elég nagynak tűnt. Miután lehúztam a vákuum csövet, egyből visszaugrott a jó értékre. Jó lenne tudni mi hogy működik... :D
Kiderült hogy a kipuff picit lukas a csonkok mellett. Illene megcsináltatni. A téli üzemmódhoz kellő csövek leestek a kipuff leömlőre hegesztett csőről, így ez jelenleg nem üzemel.
Benzincsövekkel is kellett foglalkozni, ugyanis az AC felőli végük hosszirányban tele voltak repedésekkel. illő lesz kicserélni.

Aztán következett a hangtechnika bekötése. Sikerült találni egy lukat amin keresztül át lehetett fűzni az erőlködő tápkábelét, aztán végigvezettem a pók bal oldalán. A hangkábeleket a jobb oldalon húztam végig. Volt szerencsém megnézni alaposabban a kasznit, szerencsére nem rohad. :) testkábelt hátul rögzítettem, remélem nem szigeteléshez erősítettem hanem valami fémhez. :) Erőlködőt végülis bekötöttem, a régi magnót kiszedtem, az újat viszont már nem sikerült betenni mivel besötétedett és amúgyis későre járt. Majd holnap folytatom. :)

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!