2006.03.11. Szombat

Hála Csanak kollegának ma végre kiderült hogy is kell bekötögetni a vákuumos előgyújtást. Előszöris elmentem a boltba mert kiderült hogy nem 2 hanem 3 cső van a rendszerben, az a kettő meg összevissza volt bekötözgetve. Vettem két bilincset is a vízhűtő miatt. No meg ablaktererőt, majd kiderül passzol e, mert csak úgy találomra hoztam. :)

Garázsjárat: kivételesen sikerült úgy beállni hogy szerelés közben hátulról kaptam a napsütést. Amikor le akartam vágni méretre a vákuumcsőnek valót, akkor lettem figyelmes arra hogy valami nem stimmel a vákuumszelepnél. A kosztengerből előbukkant egy cső, így hát feleslegesen vettem harmadik csövet... :D Gyorsan bekötögettem mind a három csövet Csanak útmutatásának megfelelően, remélhetőleg most már rendben lesz...

Vízcső:
eléggé nekiállt ereszteni újabban, ezért gondoltam akkor is kivadászom azt a rohadt csődarabot. Arról a darabról van szó ami összeköti a hűtővizes tartályt a beöntő (műanyag csődarab, tetején a sapkával) csődarabbal. Bal kalaptartó tartóját le, hűtővizes tartályt lecsavarintusz, aztán nagy nehezen ki lehetett vadászni a renitens darabot. A gyanú beigazolódott, megszakadt a bilincsen a menet és azért nem bírta rendesen leszorítani a csövet. A víz pedig amikor elkezdett melegedni, és nyomás alá került a tartály, feszítette a csövet és az így támadt résen nyomta kifelé a hűtőnaftát. Biztos ami biztos mindkét bilincset kicseréltem, és vigyáztam arra nehogy olyan helyre kerüljenek a bilincsek hogy ne lehessen hozzáférni a csavarnyúzóval. :)

A karbiszerelés időhiány miatt elmaradt, valamint hogy ne unatkozzak elromlott a tolatólámpa. Annyi tuti hogy nem az égő a ludas... :)
Vízcső, már az új bilincsekkel Kilátás - akarom mondani belátás a hűtőtartályra :) Hűtőtartály kiszabadítása (3 csavar belülről fogja) Szerelési csendélet :) A bűnös - látható hogy a csavartól balra szétmentek a menetek Szerelési csendélet :)

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!