2006.05.22. Hétfő

Szétkaptam a karbit, gondoltam megkeresem miért csinál érdekes dolgokat. Okát nem sikerült megállapítani, így hát a felújítószettből ráagattam a fedél alatti tömítést meg a benzinszűrőt.
Átnéztem a légszűrőház beömlőcsöveit, miért fulladt meg pár hete a nyári állásban. Egyrészt kiderült hogy összekeverte valami állat a festékpöttyöket, másrészt semmi dugulás nem volt egyik csőben sem. Mindössze szőrcsomókra emlékeztető szöszmösz volt egy rahedli a légszűrő panelon, külön élvezet volt kitakarítani. :)
Azán lekaptam az AC -t, alatta egyre jobban szivárgott az olaj. A tömítés sértetlennek tűnt, viszont volt egy csomó retek amit kitakarítottam. Gondoltam még alaposabban megpucolom ha hozzányúltam, lekaptam a csöveket az AC -ról. Ekkor jött a meglepi, a villát visszacsapó rugó nem volt a helyén. Még közelebbről szemügyre véve a rugó két darabra tört (majd még egy harmadik darabot is találtam a villában). Kaptam egy új rugót, de az vastagabb volt átmérőre, és így nem fért be a villába. Satuval megoldottam a kérdést, és látszólag működött a dolog. Na innentől nem indult be többé folyamatosan a BIS... :)
Újra lekap AC, villát ki, hát a fene a formáját: a villa elég tisztességesen alákopott azon a felületen ahol húzza a membrán csapját. Szóval AC csere, és lehetséges hogy megvan a random típusú leállások oka. Vagy akár még a második torok kérdése is megoldódott (miért fulladozik be a második torok nyitásánál), valamint a nehéz indításé... ;)
Légszűrő, karbi, AC megművelés alatt :) Weber 30dgf karbi és a felújítószett BIS AC. A jobb szélső rugó az eredetinek a maradványa

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!