2006.09.06. Szerda

Gondoltam régen írtam úgyhogy nem ártana. :)

A keleti talit apróbb gondokat leszámítva hibamentesen futotta le. Hibalista:
-olajat eszegette mivel elszórta az AC alatt (tegnap orvosolva lett pasztával)
-jobb oldali ajtóból kiesett az a fém kampó ami a kihajtódást szabályozza (meddíg lehet kinyitni az ajót, különben job eleje meggyűrve)
-itthon derült ki, de valószínűleg útközben belendült a rendszámtábla világítás drótja a generátorhoz, az meg miszlikbe aprította. Kartergázcső elvezetésére szolgáló szigetelószalag kupac is eltűnt, valami megoldást arra is kell találni.
Hazafelé nem tetszhetett neki a felhőszakadás ami az uccso 150Km -en zúdult a nyakába. Rohad picit a szélvédő alsó sarkainál, küszöböknél nekilódult, mindkét első javítóívnél is rohad.

Még miskolcra menet kapott (végre) sportüléseket, illetve vettem új ajtókárpitot, tartalék foncsort búrákkal, valamint egy komplett színtelen búra szettet (hátsók BIS fajták). Kárpit még koszos, nem tettem fel. Égőket lusta voltam festeni, fő a gyorsaság. :D

Mellesleg KG -nak köszönhetően sajnos nem tudom mennyi a megtett kilóméterek száma (volt olyan kedves hogy hazafelé lenullázta a napi számlálómat, úgyhogy ezúton is üzenem neki hogy kapja be a halál f*szát :) ), de 1300 körüli.
Amúgy szépen tartotta mindenhol a 110 -es utazót. Hazafelé az M7 -esen mindössze 2x esett 110 alá a tempó, de kevéssel 100 felett meg is állt a visszaesés. Akiknek ismerős a pálya azok kitalálják hol van ez a két szakasz. 8)

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!