2006.11.05. Vasárnap

Ma eladta az öcsém a Tipo -ját, ezért lehívott a parkolóba tanúnak. Gondoltam viszek magammal slusszkulcsot, megnézem hogy másodszorra hogy indul a BIS csonthidegen.
Nos aláirkálás után irány a kis járgányom, de gyanús olajfoltok köszöntöttek a pók alatt. Eddíg bírta a szelepfedél tömítés a visszarakás után (a használt tömítést próbáltam menteni mivel jónak tűnt, de ennyit erről).
No akkor beindítás. Nos beindulni azt tud. Végre, immáron kijelenthető hogy az elülső henger szelephézagja miatt nem volt hajlandó indulni rendesen. Tette ezt azóta hogy fel lett újítva a karbi. Szerencsétlen véletlen hogy pontosan akkor kezdte el...?
A szelephézag gyakorlatilag nem létezett. Valószínűleg hidegen kitámasztott a szelep, és abban a hengerben nem volt kompresszió. A motor így gyakorlatilag 1 henger erejéből tudott csak beindulni. :(

No irány a garázs, és már megszokott mozdulatokkal lekaptam a szelepfedelet. Sokkal gyorsabban ment mint először. :) Majd kis takarítás után betettem az új tömítést, és vissza fel a fedelet. Az első szereléshez képest rekord gyorsan történt minden, szerencsére most nem kellett a szelepeket állítani. ;)
A meló végeztével elmentem egy próbaútra. Hazaérve megnéztem hogy csöpög e az olaj, úgy tűnt a tömítés még szép tiszta. :)
Olajfolt... Olajfolt... Téli ellátmány szállítás :) Itt folyik... Szelepfedél levéve Csendélet Az új fedél tömítés Kész :) A használt tömítés Fenék Próbaút

Kommentek

Törölt felhasználó

Nem semmi helyen van az a szelepfedél! :) A levegõshöz képest ezt kész mûvészet leszedni... :)

VadMacs

Gondoltam legyen elrettentõ példa azoknak, akik a léges szelepállítása miatt nyafognak. :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!