2007.01.02. Kedd

Lustaság miatt elfelejtettem beírni az óév végén történteket.

29 -én jöttem haza melóból. Egyszercsak gáz visszavételkor elkezdett rángatni. 10Km után már menet közben is rángatott. Nem sokkal a város előtt rájöttem hogy padlógáznál, két nyitott torokkal nem rángat. Nosza hazáig ez ment: gyorsít két torokkal, aztán üres (lassulás). Városban nehéz padlógázzal 50 -et tartani. :D Alapjárat volt, de sokkal alacsonyabb. A legtöbb megkérdezett ember az első torok fuvókájának bedugulását tippelte.

Másnap lementem. Akksi kezdett lemerülni, de ezúttal betolásra sem volt hajlandó beindulni. Karbit szétszed. Koszt nem találtam benn, benzin volt az úszóházban.
Gyertyát megnéztem. Eléggé feketék voltak, + nedvesek (benzin). Mivel a BIS -t nem lehetett életre kelteni, gondoltam majd az új évben...

Fel is hoztam az akksit, töltőre vágtam. Ma melóból hazaérve elmentem bevásárolni. Vettem 2db szép NGK gyertyát (légesnek nagyon ízlett), meg egy új benzinszűrőt. Össze is raktam a gépezetet, ami pöccre harapott (benzinszűrőben ismét fullon volt a lé, rögtön azután hogy beindult). Jogsi nélkül volt egy 150m -es parkolós "túra", ment rendesen. Később egy 6-7Km -es távot is lefutottam vele a városban, megy szépen.

Ami azt illeti a hangja mintha barátságosabb lenne. Okozhat ilyet egy új gyújtógyertya...?

Kommentek

Taky-G.

Nem tudom, hogy attól lesz e szebb a hangja, de hétvégén én is cseréltem gyertyát és most az enyém is szebben muzsikál.

viandr

VadMacs. Nem lehet, hogy a mexakítód égett be? Nekem akkor volt ilyen gondom. Nyélgázon ment mint az állat, de alacsonyabb fordulaton rángatott.

VadMacs

viandr #1633:
nem égett be, és patyolat tiszta. De szerinted ha az döglik meg akkor gyertya és szûrõcserével megjavul? :)

Törölt felhasználó

Igen,miért ne okozhatna?Az egyenletes szikra,az egyik kulcs.

KeMa

VadMacs #1637: Igen! A megszakító gyengesége miatt ha a gyertya már egy picivel is kisebb hatásfokú, a eklleténél, akkor az újjal még lehet, hogy magához tér.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!