2007.02.06. Kedd

Kimentem egy körre hogy valamelyest tesztelhessem a megbízhatóságot. Egy 30Km -es útszakaszon teszteltem a kis fehér erőművet. Előtte lecsutakoltam, majd a városban kicsit járattam hogy bemelegedjen. Aztán elindultam ki a városból Iharosberény felé. Kivételesen nem kíméltem szegényt, tapostam neki mint állat. Azt akartam hogy ha még mindíg meglenne a rángatós hibája akkor most jöjjön ki, ne bakonybélbe menet / jövet. Hegyre fel, le, padlógázzal gyorsítani, stb. Persze a 110 -es limitet betartottam, az fölé még lejtőn lenek sem hajtottam. A városi bemelegítéssel együtt vagy 40Km -t futhatott, amit végig probléma nélkül futott le. Ezer hála és köszönet a kiskocsinak, bár a java csak pénteken kezdődik. 8)

Sajna a jó hírek mellé rossz is társult: a múltkori felsózott utak után tele lett az autó oldala és hátulja rozsdapöttyökkel. A só árulta el végül hol van sérülve a festése. :( Péntekig még elviszem majd a garázsba, és lecsiszolom & lekenem a megfelelő szerekkel (& megpróbálom fehéríteni is). Amennyi pötty lesz szegényen, lassan versenyezhetne Baz ördögének régi kinézetével. :)

Kommentek

Törölt felhasználó

Nem szeretnélek elkeseríteni, de az, hogy 40 km alatt nem jött ki a rángatás rajta, nem tuti hogy Bakonybélben sem fog. (Max egy jó jelnek lehet felfogni. ;) )

viandr

VadMacs:
Egyébként megvan legalább, hogy miért szaggatott, vagy csak elmúlt?

Bikádi Gábor #2149:
Van benne valami, de szerintem ez már elég pozitívum.

VadMacs

Nos ha olvastad a bajról szóló bejegyzéseket, akkor ott le van írva hogy miért. Volt egy olyan tapasztalat hogy minél nagyobb terheléssel ment a motor, annál elõbb jelentkezett a hiba. Minden esetben elõjött a hiba folyamatosan legalább 40Km alatt, de a rekord az kb 25 lehetett. A (remélhetõleg sikeres) javítás óta volt egy körjáratom a megyében. Igaz nem egyhuzamban, de 170-180Km -t futott le 90-100 -asra maximalizált tempóval.

VadMacs

viandr #2153:
két említésre méltó változás történt: kapott egy kisebb magasságú bakelit talpat (AC alá). A talp pálcamegvezetõ furata még nincs annyira kikopva mint azon amit kiszedtem. Az AC -t meghajtó pálca vége le lett köszörülve síkba (fél mm -es gödör volt benne). A két lehetséges ok közül Csanak szerint az egyik ez lehetett.

A másik az a kondi volt. Az is ki lett cserélve. Még az eredeti olasz volt, ezért szerintem erõsebb a gyanú hogy ez volt a bûnös. Most kapott egy légesrõl származót, csak ezt úgy kellett felhekkelni rá.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!