2007.02.09. Péntek

Ma reggel lementem a kicsikocsihoz. Az előző nap felpöttyözött foltokról az eső hatására elkezdett szivárogni a fekete lé, úgyhogy nem elég hogy tele van fekete pöttyökkel, most még szét is folytak.

 Elindultam Bakonybél felé. Elég jól tartotta a tempót a kis gép. Zalaapátinál már megszűnt a szakadó eső, viszont egy ideig még élvezhettem a forgalom miatt a szélvédőmre kerülő retkes vizet.
Keszthely után furcsa hangokra lettem figyelmes. Kopogásra hasonlított. Gondoltam puff, futómű. Kerestem gödröket, semmi. Halkítottam a zenét, füleltem, sokáig semmi. Zene vissza fel. Nemsokára megint hallottam a hangot. Így ment Csopakig. Ott elkezdtem kapaszkodni Veszprém felé. Nem sokkal azemelkező leküzdése után elkezdett világítani a töltésjelző lámpám. Kerestem kis mellékutat hogy főúton ne kelljen csak úgy megállni. Nem találtam. Megálltam, a sok cucctól csak résnyire nyitottam a motortetőt. Drótszerű valamiket láttam, úgy tűnt kinyírta a motor valamelyik kábelt. Továbbmentem, mivel a hűtés a léges póktól eltérően működik: igaz 110W felzabálásának árán.

Veszprémben Áronhoz gurultam. Kiderült hogy a generátor ékszíja szakadt el, és egy drótszerű szál odacsapódott a kábelkötegbe a gencsi alatt. Arról hittem hogy drót aprólék. Körbejártuk kétszer a várost, majd két ékszíjjal gazdagabb lettem. Egyiket be is építettem, épp akadt olyan csillagkulcs ami a generátor tartóhoz kellett. Huhh... :)

Kommentek

Törölt felhasználó

Ugye, mire jó a vízhûtés? ;) :D :D :D

VadMacs

126fan #2256:
mechanikus vízpumpa & elektromos vízhûtés. Nyugodtan mehettem tovább 90-100 -al egészen veszprémig. Amíg az akksi bírja addíg van hûtés meg gyújtás is. :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!