2007.04.05. Csütörtök

 Nos elég régóta nem írtam már...

Amik történtek:
-"végre" kilukadt a bal küszöb. Korábbra számítottam, de evvan. Már körbeérdeklődtem a lakatos bácsiknál
-ma elmentem a garázsba mivel a kisautó alacsony fordulatnál berángatott (egy sebességtartományban, gyorsítás közben). Gondoltam a mex éppen elnyíródó kondis vezetéke (túl sokat hagytam rajt és elkezdte kaszálni az éxíjtárcsa). Később kiderült hogy nem ez volt a bűnös... :)
-észrevettem hogy az egyik vákuum cső tiszta luk. Kiégette picinyt a kipuff :)
-belenyúltam az elektronika lelkivilágába. Megcsináltam az idétlenkedő jobb hátsó indexet, a bakonybéli talin többen panaszkodtak miatta (jellemzően a mögöttem jövők... 8) )
-valaki felhívta rá a figyelmemet hogy a sportülésen a rögzítőfül az áttehető a másik oldalra is. Ez ugye azért poénos mert mindkét ülést úgy adta Sanyi nekem hogy bal oldalról lehetett "nyitni"... :D

No kérem. Elmentem egy próbaútra. Egyre jobban elkezdett rángatni (abban a bizonyos tartományban), mondom valami nem oké. Felhívtam Csanakot, eldumáltam vele, majd vissza a garázsba. Karbi szétszed, gyorsító oké. Fúvókák tiszták. Mondom mi a halál lehet. Megnézem az elülső gyertyát, kissé barna kívülről. Belülről azonban még érdekesebb volt... :)

Kommentek

KeMa

Ránézésre ennek alacsony a hõértéke... Báááár, BIS mondjuk vizes, oda lehet valóban jó... Ettõl független elfogyott rendesen a katód (ami valójában anód, de mindegy :D )

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!