2007.04.11. Szerda

Ma ismét garázsjárat.
Hála az égnek a garázs foglalt volt, az emelők és bakok meg jól elbújtak. A szomszédos garásznál épp szintkülömbség van, ráálltam akna gyanánt arra. Először gondosan lesikáltam a motor alját, meg a hátsó spoilert is takarítgattam belülről. Karbi szívászajcsökkentője mozgott, nem értettem miért. Később kiderült hogy a karbi fedele totál laza volt, lötyögött ezerrel. :)

No aztán eljött a pillanat amiért mentem. Szelepfedél le, majd házagot állítottam. A fedelet drautkeféztem, csiszolgattam, lekezeltem, majd kapott egy adag festéket. :)

Sajna a kipuff az totálra megadja magát, egyre jobban esik szét az elülső leömlője. Nagyon durva hangja van már, nem is használom ezért. Majd csak a kipuff cserére megyek vele.

Apropó kipuff csere, pár gondolat:
tudom megkapom majd a magamét hogy miért ennyiért készül a kipuff. Az ára szép összeg, 45-50 ezres. Azt tudni kell hogy a legtöbb bolt ahol még tudnak hozni BIS lipuffot, az tavaly 33 -ért mérte a sima mezei kipuffot. Sokan mondják hogy ide menj, oda menj, de vagy az ország másik végében van, vagy kiderül hogy a tuningjani csak előre gyártott elemekből összelegózik valamit a nyugati verdára, aztán legombolja a zsét.

Nos van itt helyben egy cég. A honlapjuk itt található:
http://www.zeus-racing.com/
Ők hajlandóak voltak vállalni a dolgot, nagyon készségesek voltak, semmibe nem kötöttek bele, csak folyton figyelmeztettek hogy drága ez a dolog. Miután megértették hogy mennyi a gyári kipuff, ami csak pár évet húz ki amúgyis, bele is fogtak a dologba. Kíváncsi leszek a végeredményre... :)


Kommentek

obrotka gyula

Én úgy tudom, hogy zeusék, csak rozsdamentesbõl dolgoznak, ergo nem drága szerintem a kipu. (Csajos is ugyanennyiért rendelt kiput anno az 500sport-ról, ami sajna nem jött össze.)
Igazából ez csak annak tükrében lenne gáz, hogy ez mehetne a lakatolás pénzbe. :) :)

VadMacs

obrotka gyula #3842:
igen, Zeusék télleg csak rozsdamentesbõl dolgoznak. Tavaly a kórházas kalandom elõtt akartam csináltatni, akkor 50 -et mondtak. Aztán idén már azzal fogadtak hogy a saválló ára a duplájára ment fel, de amikor árat kalkulált a Barni akkor 45-50 -et mondott.

Azt tudni kell róluk hogy maguk csinálnak mindent. Rendes és jól felszerelt mûhelyük van, a leömlõktõl elkezdve a dobig mindent maguk csinálnak. Tavaly 5 év garit is mondott a Barni, meg azt hogy felszerelik maguk.

nyuszy

Tyíha, még ha profi lesz a cucc, akkor sem kevés pénz :x

nyuszy

VadMacs #3844:
A felszerelés az szerintem alap, különben nem nagyon látszik, hogy tényleg illeszkedik-e mindenhol a helyére.

VadMacs

VadMacs #3844:
ja, lakatolás:
Zeusék kiköltöztek nemrég Sormásra a volt TSz telep mellé. Tõlük párszáz méterre van egy emberke aki bolondul a régi autókért, és õ fogja csinálni a BIS -t. Sajna ez a kipuffos pénz télleg jól jött volna a lakatoláshoz, de most majd gyûjtök erre. Nem is merem megmondani mennyiért megy majd a felújításos része mert tudom megszólnátok érte, de láttam hogy dolgozik az emberke és sok sok csalódás után végre találtam valakit akire rá merem bízni a kis fehér pókot. ;)

VadMacs

nyuszy #3845:
ez van.
Melyik a jobb: 33 -ért a mezei, vagy ez 45 -ért?
Ilyenkor mindenki kussol, amikor még csak szó volt arról hogy kell akkor meg mindenki ajánlotta a faszábbnál faszább csávókat. Azsem megoldás hogy felviszem az ország másik végébe, az is egy valag pénz (benzin, idõ, stb). :(

nyuszy

VadMacs #3848:
Világos. Ha ezek a lehetõségek, én is a Zeust választanám.

OGy: Lengyeleknél nincs BIS-kipuff emberi áron? Lassan nekem is kellene...

Törölt felhasználó

Hát ez eszméletlen. De a Zeussal jól jársz mindenképp.

obrotka gyula

VadMacs #3847:
én biztos, hogy inkább gyûjtögetnék még. :)

nyuszy #3849:
nem tudom, meg kell kérdezni. :) majd a következõ alkalomkor rákérdezünk. :)

VadMacs

obrotka gyula #3851:
természetesen a kipuff után a lakatolás következik, de kell üzemképes autó, úgyhogy a kipuff az elsõ. Meg a futómû volt még, az elnyalt elsõ gumik helyett meg vehetek újat... :(

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!