2007.05.05. Szombat

Nos nem ma történt, de végre le kell vésnem... :)

Szóval.
Hétfőre volt megbeszélve hogy Zeusék felhekkelik az új kipuffot. Reggel 8 -ra a megadott időben megérkeztünk. Nagyokat néztek hogy mit keresünk ott, mivel nem mi vagyunk beírva. Na ezen meg én néztem nagyokat. Felhívtam Barnit, az meg éppen felépülőben volt az előző napi születésnapozás miatt. :) Új időpont: csütörtök reggel 8.

Nos újra elmentem, de már tűkön ültem. A kipuff rondán csattogott, már sajnáltam menni szegény autóval. :(
Megérkezés után felálltam a szabadtéri rögtönzött rámpára, ami kimerült pár raklapban. Nemrég költöztek, és még nincs emelőjük vagy aknájuk. :)
A kipuff kihűlése után első napirendi pont: leszedés. Első megdöbb: a tömítés biztos nem a BIS -é. Rövid eszmefuttatás után rájöttem hogy ez biza' a Trabant tömítése. A tőcsavarok helye ugyanoda passzol, csak a Trabantnál szögletes a belső átmérő. A BIS -é meg kerek. Na mindegy... :)

Leszedés után kissé megdöbbentünk, mivel a motor alja teljesen fekete volt. Na mondom ennek vége...
Kértem azért egy drautkefét. Elkezdtem sikálni a blokkot, eccercsak kikandikált az eredeti szín. Huhh, akkor nagy baja nem lehet, csak le kell suvickolni. :D Laza 1 óra alatt lepucoltam a blokk alját. 8) A hiba végülis az volt hogy a dob felső részén volt egy 5Ft -os érményi területen egy csomó lyuk, és ott tolta meg a blokkot a kipuff.
Leszedés után derült ki hogy igazából milyen rozzant volt a kipuff. Az csak egy dolog hogy a leömlők szétmentek, viszont a hegesztéseknél az anyag tele volt apró lyukakkal. Azon kívül még sok luk volt amit felszerelve nem lehetett meglátni. :(

Kivitték az új dobot, ami akkor már össze volt rakva. Odaillesztették a leendő helyére. A blokknak van egy kiálló része, amiatt vissza be, majd hidraulikus présgéppel meg egy anyagdarabbal bemélyesztették a dob felső felét. Az eredeti dobon is volt egy olyan, hogy pont passzoljon a motor alá.
Ezután megint illesztés. Hátsó tartó feljelölése, majd tartó legyártása, felhegesztése. Utána felszerelés 1 tartóval. Elülső tartó feljelölése, leszerelés, legyártás, felhegesztés. Utána dobot felszerelték a helyére.
Következett a leömlő. Az eredeti kipuffról levágták a talpakat. Kiszedték a belsejét, majd felhegesztettek rá egy egyenes saválló csődarabot. Ezután ki a pókhoz. Felszereltük, majd patent cső. Jöttek az előre készített 90° -os "kanyarcsövek". :) Szöget belő, feljelöl, levesz, hegesztés. Aztán méricskélés, egyenes szakasz, jelölés, leszerelés, hegesztés. A végén összeállt a két leömlő. A leömlőket ezután savazták, ami kiszedte a hegesztéskor megszíneződött részeket. Ekkor szóltam hogy mintha kifelejtették volna a karbi levegőjének a fűtőcsövét. Pótolták. :) Ezek után jött az összerakás. A dob fenn a pókon, úgy lett összeszerelve készre a kipuffdob a leömlőkkel.

Már csak a kipuff vég volt hátra.
A vég az választható volt előre legyártottak közül. A legkisebb jöhetett számításba, de abból kellett bőven levágni, a BIS sajétosságai miatt. :)
Aztán elkészült a vég, csak sokat szüttyögtünk hogy hogyan legyen felrakva. A végén az egyik beállításra áldásomat adtam, és mehetett a felhegesztés.

Ezután kapott a két leömlőhöz háromszögelést, majd savazták a varratokat.
Végül kaptt egy Zeus matricát a dobra. :)

Elsőre csak nagy csattogás hallatszott. A hátsó leömlőnél lefújt. Aztán leszerel félig, pasztával megtöm, kipróbál. Nagy öröm... :)

Érkezés Régi szakadt kipuff Bis motor Kipuff - felülről égette a motort... :( Cirmos a színen... :) Dob próba / illesztés Kipuff vég Összerakás Zeus - no comment :)

Kommentek

Törölt felhasználó

Az az igazság hogy kurvaszép lett! :) :)

VadMacs

Pallagi Norbert #4221:
dankesün. Ennyi pénzért azt hiszem alap. ;) Én még le vagyok ott ragadva hogy jó a hangja, a dob nem égeti meg a kezem üzemmelegen sem, stb. :D
Most már következik a lakatolás és festés.

hollo

Jó vastag csõ!

Lajoska

Egyre jobban tetszik, tegnap még csak brutálisnak neveztem, de ez überbrutál.

(5-ös kép: telihold volt?)

Törölt felhasználó

szép kipuff :P

Tibee

Csak mindenki mást és magamat tudom ismételni. Ez nagyon ZSÍR! Gratula. ;)

Buszos Petya

Gratula a kipufogóhoz, szép lett. Mondjuk az, hogy a talpakat levágták az eredetirõl, az elég necces. Savállóhoz nem lehet sima acélt hegeszteni, vagy ha mégis összejön, akkor is szar lesz az eredmény. De ne legyen igazam.

VadMacs

Buszos Petya #4236:
ezt én is kérdeztem tõlük, mert lakatos az elsõ szakmám, valami ilyesmi nekem is beugrott (annak elelnére hogy nem dolgozom ilyen körökben).
Megnyugtattak a dolgot illetõen, na meg van rá 5 év gari, szóval majd meglássuk. A varratok mindenesetre nem lettek rosszabbak mint a többi.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!