2007.05.22. Kedd

No voltam kinn a kisautómnál.

Több mint 1 hónapja nem tudom már normálisan használni a BIS -t. Igaz közben volt pár rövidebb és egy 120Km -es utam, de előbb a kipuff miatt, most meg a felújítás miatt hetekre kiesik.

 Amúgy haladgat a meló. A homlokfal felkerült, a homlokfal fenekének másik felét újjáépítették, akksitartó fennvan, jobb küszöb elkészült, a bal ma kerül fel.

 Amit megtudtam: :)
-a küszöbök elég sok "földet" begyűjtöttek, a leszerelés után lapátolni kellett
-most személyesen is meggyőződhettem arról hogy mennyivel jobb a BIS védelme mint a légesé, a felsorolt elemeken kívül minden elem ép és makulátlan állapotban leledzik
-nem tudni mivel lökték meg az autót annak idején (vonóhorgot említettek), de a bal elejét 2cm -el hátrébbtolták az ütközés során
-a homlokfal alját már próbálták egyszer lakatolni, "részmeló" keretében. Hála az égnek akkor eltüntették a lefolyókat, ezzel (és a szakértő munkával) még nagyobb lökést adtak hogy elpusztuljon a csomitér alja.

Kommentek

obrotka gyula

Lakatolás egészen jónak tûnik. (véglegeset csak élõben. :) :) :) :) :) ) Homlokfal sajna kevéssé csinos.

VadMacs

obrotka gyula #4551:
momentán mi az amit észrevételeznél...? :)

obrotka gyula

a fényszórók alatt futó csík a lámpák alatt már nem elég éles. az indexet tartó fülek csak simán be vannak hajlítva, szemben a gyári "S" alakkal. (még fényezés elõtt próbálj bele egy indexet, hátha némi hajlítgatással tudsz javítani rajta)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!