2007.07.16. Hétfő

Elindultam hogy vegyek két világítós kapcsolót. Az egyiket a CD lejátszónak szántam (legyen kicsit esztétikusabb), a másikat a tervezett hűtés direktkapcsolás részére gondoltam.

A parkolóból kiállva pár méter után idegesítő csörömpölésre figyeltem fel. Mondom: nem most kellene hogy bármi baja legyen, pár nap és tali. Megállok, kiszállok, a csörömpölés még tart. Egyszercsak egy laffanás. Kiderült hogy a jobb hátsó dísztárcsám fejezte be földi pályafutását, de azt ilyen ilyesztgetős hanggal. :)

Innentől felborult a napirend, mivel mehettem dísztárcsára vadászni. Az eredeti lelőhelyén (Start) közölték hogy nincs. Aztán mégis van, de jobb esetben is 1 hét mire megjön. Hurrá... Irány a Unix. Na ott nincs, rendelésre hoznak, de nulla a választék. Irány a Sztráda. Na ott se sokkal jobb... Bárdi: na ott van, de csak hasonló. Sebaj, ez is eredmény. Legalább 4.5 ezressel szegényebb leszek, viszont talira már fenn fog vigyorogni a kisautón. :)
Ha már Bárdiéknál vagyunk: gondoltam megérdeklődön a kipuffot, mivel kedves blogtársaim b*sztak közölni hogy honnan meg milyen típus (csomagolóanyagon Bárdi vehető ki, az is nehezen), csak úgy natúrban megkérdezem. Hát típus nélkül néztek nagyokat, úgyhogy ezúton üzenem Buszosnak és Szilvi néninek hogy ugyan már árulják el mi annak a szerencsétlen kipuffnak a típusa... ;)

Utána irány kapcsolót vadászni. Vettem egy piros és zöld kapcsit. A piros váltja a CD lejátszó főkapcsolóját. A zöldet meg megkapta a vízhűtés ventillátora. Most már direktbe be lehet kapcsolni a hűtést, és a relé intézi a dolgot (thx to Csanak 8) / bár annyi módosítást bevetettem hogy semmi nem rongálódott, azaz a szigetelések megmaradtak, és akár egy jó erős rántással megszüntethető a bekötés :D ). Asszem' ez különösen jól fog jönni, mivel 35 fok felett utazótempónál szépen szokott kúszni a hőmérséklet. Mivel most már nem időszakosan lesz kapcsolva hosszú út alatt a ventillátor, ezért reményeim szerint alacsonyabban fog tartózkodni az a fránya vízhőfokjelző mutató. :P

Bónusz: úgy néz ki most meg a BIS -en kell majd főfékhengert cserélni... :)

Kommentek

Törölt felhasználó

A kipuff ügyében: http://shop.bardiauto.hu/ próbáltad már?
úgy vélem Zara Z29 az a dob..

VadMacs

Harsányi László #5640:
aztapics, a Bárdinak is van webABC -je? :D
Mindenesetre dankesün 8)

KeMa

VadMacs #5641: Ottvan e: http://shop.bardiauto.hu/Images/I_229417_1705824428

De ennél olcsóbban is lehet állítólag.

Buszos Petya

Megírtam, csak egy-két nap késéssel, mert sajna nem nagyon érek rá mostanság semmire. :( Még az se biztos, hogy a találkozóra egyben lesz az autóm :( :(
De amúgy tényleg Zara kipu, és meg tudod nézni a bárdi webáruházában.

VadMacs

KeMa #5645:
hun? :D

Buszos Petya #5648:
na necsináld. ;)
Minimum told ki és ott majd összetákoljuk bandaügyileg. :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!