2007.09.05. Szerda

Miután elvitték fékszereldére a BIS -t, gyorsan el kellett menni egy kis maszek meló miatt. Nosza be a léges pókba, ha már egyszer van rajta vizsga akkor hajrá. :)
 Eleinte elég hülyén fogott a fék, de eszembe jutott hogy mi lenne ha egy kicsit megdolgoztatnám. Pár jó erős fékezés után el is kezdett végre viselkedni. :)
 Aztán bele kellett nyúlni a bal hátsó lámpa életébe, az ugyanis nem akart a funkciójának megfelelően működni.

Kommentek

Tibee

Léges Pók RULEZ! :D :D

VadMacs

Tibee #6380:
hát ami azt illeti én nem bántam meg a BIS megvételét (és felújítását)... ;)
Pedig még itt cseng a fülemben annak a sok embernek a gyõzködése (hogy ne tegyem).

Tibee

VadMacs #6384:
Azt egy szóval sem mondtam, hogy meg kellett volna bánnod. :) Jó dolog a BIS, de akkor is a léges az igazi Pók. :D :D :D

VadMacs

Tibee #6386:
lehet hogy a léges elõbb volt, de a BIS is 126 -os, ráadásul a maga (több mint) 400 ezres darabszámával (amit ráadásul csak 6-7 évig nyomtak) kivette a részét a típusból. Ez az egyik olyan 126 -os, amit még normális anyagokból raktak össze, legalábbis az elsõ 3-4 évben legurulókat biztosan. Legalább annyira pók mint a behúzómágneses önindítóval szerelt nagy légbeömlõsök, amiket szintén szoknak "lenézni" az elvakult emberek, mondván hogy a bowdenes az igazi... ;)
No meg hogy az öreg autószerelõket idézzem: "ez már inkább autó"... ;)

Tibee

VadMacs #6389:
Oké, ezeket nagyjából tudtam is. Nekem tetszik a BIS, hogy hátul is van csomitartó, meg az ilyen nyalánkságok. Így, akik ismerjük ezt a típust, így tényleg egyenrangú a léges Pókkal, de ha odamész az "utca emberéhez" és megkérdezed, hogy tudja-e, mi a Kispolski, akkor 99,9999999%, hogy a légesre fog gondolni. Amúgy egyszer faterom is megkérdezte, hogy mikor kell hûtõvizet cserélni a Pókomban. Mondom ebben nincs olyan. :D :D :D

VadMacs

Tibee #6392:
miért nem mondtad neki hogy "magától kiszárad, mire jön a legközelebbi esõ" :D

KG

VadMacs #6389:
A bowdenes az igazi. :D :D :D :D

VadMacs

KG #6399:
na, megszólalt az áruló... :P

obrotka gyula

Tibee #6386:
csatlakozom. :)

VadMacs #6389:
a bis is kurva messze van az AUTÓTÓL, a levegõsben meg pont az a poén, hogy semmi köze nincs az AUTÓHOZ. bis inkább csak egy gyengére sikerült próbálkozás, de pont emiatt lesz viszonylag értékes. :)

KG #6399:
csatlakozom. ismét. :)

VadMacs

obrotka gyula #6402:
2.: ha nem veszem azt hogy a BIS vízhûtéses, az azon megjelent módosításoknak csak ha a fele is rajta lenne a légesen, már akkor is egy sokkal kiforrottabb kisautó lehetne.

Amúgy kifejtenéd hogy miért gyenge próbálkozás? Tudom alapból nem komálod a BIS -t, de hát meg szoktalak hallgatni... :D

Tibee

obrotka gyula #6402:
/3 Csak nem bowdenes lesz a Te autódban is?

Buszos Petya

Tibee #6407:
Bowdenes önindító a Suzukiban? :D :D :D

Tibee

Buszos Petya #6413:
:D :D :D :D :D :D :D Na az azért ütne. :D :D :D Bár gondolkodtam már olyanon, hogy kúpos futómûvet meg behúzós önindítót kéne tenni BIS-re krómlökösök kíséretében. :) :)

obrotka gyula

VadMacs #6405:
miért hagyták abba a gyártását és tértek vissza az elavult technikához??? bis kb. annyira szánalmas próbálkozás, mint a 4T trabi, meg a dacia modernizálási próbálkozásai az 1310-esen.

kiforrott szó jelentése szerintem nem az, amire gondolsz. fölösleges lenne modernizálni a levegõst, ebben az a poén, hogy ilyen. csigás kormánymûvel is prímán lehet tekergetni a kormányt. :) :)

Tibee #6407:
nem tudom még. az kellene bele.

Tibee

obrotka gyula #6420:
/2 Zsíííír! :D :D :D

VadMacs

obrotka gyula #6420:
1.: elég sokrétûek az okok.
No nézzünk párat:
-amikor elkezdték gyártani a BIS -t, akkor még volt KGST piac (amire elég nagy számban sózták rá a léges pókokat), viszont a BIS -t gyakorlatilag a FIAT -on keresztül adták el, nyugati országokban, kemény valutáért. Ezzel adtak egy jókora pofont a keleti piacnak, de...
-nálunk ugye 1991 körül krepált be a Merkur, õk eleve egy példányt sem tudtak behozni (...ha akartak volna, mert ugye elõbb tönkrementek)
-sokan mondták: hiába lengyelben gyártották õket, mégis viszonylag kevés van arrafelé is (ha tippelnem kell akkor azt mondom, a legtöbb lengyel BIS az uccso évjáratokból maradt, aminek már nem tudtak nyugati piacot szerezni)
-úgy tudom az ára volt a másik akadályozó tényezõ. Nyugaton amíg kellett addíg kifizették, a lengyelek meg nem ugyanolyan keresetekkel rendelkeztek, így eleve a légest választották (ha választani lehetett). Az árakban azóta is megvan ez a különbség, holott pl errefelé a ritkasága, alkatrészellátottsága miatt akár sokkal olcsóbb is lehetne (vagy rosszul gondolom...?)
-aztán ezek után jöhetnek a fizikai dolgok. Pl a motorja ócskább? Én azt nem mondanám. Nagy átlagban sokkal többet bírnak mint a léges, mire ugyanabba az állapotba jutnak (1 user, ugyanolyan felhasználási viszonyok)
-"miért tértek vissza a jól bevált dolgokhoz": pl miért kellett visszatenni az Elegant -ra azt az ócska kormánymûvet, amit már a legelsõnél sem lett volna szabad...? Biztos nem azért mert a régi sokkal jobb volt. A fogalécest meg eleve a 128 -asról operálták le (csak ott más nyomtávval ment), szóval az sem egy ismeretlen dolog.
-végsõ soron tudtommal a legtöbb gond a (motor) "szerelhetõségével" volt (és nem azért mert megbízhatatlanabb mint a léges). Tény és való hogy elég szûk helyre tuszkolták be a motort, a hûtõ is sokkal hatékonyabb lenne ha elöl lenne az orrában. Szoptam én is épp eleget a helyszûke miatt, de ha az ember megbarátkozik a géppel (& tapasztalat: ha megvan mindenhova a megfelelõ szerszám) akkor ez nem jelent akadályt. Talán a leg - megemészthetetlenebb dolog az az, ahogy a motort kell kiszedni. Eleve több mindent kell megbontani, a vízcsövek ugye velejárója a vizes rendszernek. Én a legjobban mégis azt nem komálom, hogy a kasztni hátsó része nem nyitott a hátfal leszerelése után, ergo csak lefelé lehet kiszedni a motrot. Ezen kívül nekem semmi bajom nincs vele. ;)

Amúgy tudom hogy mi a véleményed a pók(ok)ról, de nekem egyformán tetszik minden pók. A legelsõ Fiat verzióktól a legutolsó Happy End -ig. Mindegyiknek megvan a maga varázsa, nekem minden 126 -os egy külön egyéniség. Még az egyetlen megmaradt 126NP is... ;)
A BIS meg a sok közül a legjobban lóg ki a sorból (ha nem vesszük a kabriókat), miközben valahol azért mégis csak egy 126 -os. Nem utolsó sorban minél hosszabb útra indulok, annál szívesebben megyek a vizes pókkal... :)
Tibee #6416:
krómlököst láttam már BIS -en. Az önindítója azonos a léges behúzómágneses félével, úgyhogy szerintem az is megoldható, ha valahogy belebarkácsolod a kardán alagútbaa bowdent és a második kart. :D A futómû viszont jó kérdés, mert hátulra biztos fel lehet rakni a kúpost (de ha már itt vagyunk akkor ha minden igaz a hátsó lengõtrapéz is cserélhetõ, a BIS -en más a teleszkóp rögzítési pontja 8) ), az elsõ futó viszont passz. Egyrészt annyira nem ismerem, másrészt a BIS kisebb körben fordul meg ha jól rémlik. De ha jobban belegondolunk: kúpos kerék fogasléces kormányzással...? :P

Tibee #6421:
nem zsír, olaj kell bele. :)

Tibee

VadMacs #6425:
Krómlököst láttam már én is BIS-en. Nem volt semmi. Nézem az autót, mondom de szép, krómlökös, meg minden, de valami fura ezen a kocsin. Csak késõbb fogtam fel, hogy nyitva van a hátsó ajtó és ez volt a fura. :D :D :D Kúpos futómûvet fogasléces kormánymûvel? Mé' ne? :D :D

VadMacs

Tibee #6428:
ha már úgyis lakatolni köll az alját, szerezz be (& átalakítás). Újonnan lehet kapni idehaza is, holott van 1-200 BIS (sima pók meg több mint 30e, kormánymû mégsem akaródzik). Nem értem a logikát, de annak örülök hogy van, jövõre úgyis kell venni tartaléknak... :P

Tibee

VadMacs #6430:
Mennyi az ára egy ilyen szépségnek?

VadMacs

Tibee #6431:
BIS vagy a kormánymûve...? :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!