2007.09.23. Vasárnap

Jó ideje nem irogattam, úgyhogy most bepótolom a dolgokat:
a kisautó végre mindenhol piros lett. Eltűntek a fakó színei, mivel a párom volt olyan kedves és ledörgölte szegényt. :) Én addíg felszereltem a BIS -ről kölcsönvett ötleteket, azaz az ajtóbehúzó - könyöklő alkalmatosságot. Így már könyebb becsukni az ajtókat. Beolajoztam az ablakmozgató szerkezetet is a bal oldali ajtóban, mert elég brutálisan nyikorgott az utóbbi időkben, már attól féltem hogy tönkremegy.
 Egyébként ez az említett balos ajtó egy bontott pókból származik, és ahogy elnéztem elég szépen nekiállt rohadni, szóval a jövőre esedékes Felújítás V2.0 művelet részeként le lesz selejtezve. A jobbos ajtó eredeti, azzal nem tudom mi lesz, valószínűleg megmarad tartaléknak (akkor már eleve párban szerzek ajtókat).

 Mi is volt még...
Felraktam a műszaki előtt leszerelt ködlámpákat. Úgy döntöttem hogy most is direktbe lesz kötve, mert büntetésre elég jó. :) Mármint az a jó hogy reflektor és ködlámpa egyszerre tud működni, erdős utakon meg remekül összeadódik a két lámpa "teljesítménye". :)

 Kipróbáltam az olajsűrítős dolgot, de meleg időben semmit sem segít, szóval egyéb "műszaki" megoldások kellenek ezek után.

 Aztán: volt egy csipogó hangja a motornak. 3 szerelő sem bírt rájönni hogy honnan jön, pedig voltak tippek bőven (gyújtásszabályzó tengelye, himbasor, generátor, stb). Hidegen elkezdtem minden lehetséges lyukat lefogni az ujjaimmal, és a karbi co csavarjánál abbahagyta a csipogó hangot. Kezelésbe vettem, szóval a hang megszűnt. :)

 A fűtéssel volt még gond az egyik uccso bejegyzés óta. A csövet megigazítottam, azóta a szokásos pokoli meleget tolja (kötekedőknek meg turbó ventillátoros csávóknak: a műszerfalra és a szélvédőre is megy a meleg levegő). :)

Kommentek

Buszos Petya

Olajsûrítõs dolog? Az meg whaddafuck?

VadMacs

Buszos Petya #6811:
kicsit szórakozni a viszkozitással.
Amúgy 20-25 fok körül, illetve attól lefelé lehet bárhogyan tekerni a pókot, akkor nem fûti be annyira az olajat hogy olajnyomás gondja legyen.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!