2007.09.23. Vasárnap

A BIS -el is voltak történések:
visszaszereltem vizsga után a színtelen lámpabúrákat hátulra. A fék nem az igazi, ráadásul az állítólag felszabályozott dobokkal is rugdalja sokszor a fékpedált.

 Az első futóműben elég rossz állapotban voltak a szilentek és a csapszegek, ezért ezeket kicseréltük. Természetesen - mint kiderült - megint voltak dolgok amik nem passzoltak a légessel, pedig elvileg kellett volna ugye. A porvédő a csapszegeknél más volt, utólag kiderült hogy az olaszba szánt BIS -eken volt ilyen megoldás, ezeknél a csapszeg porvédő felőli része rövidebb is mint az összes többi pók esetében. Hurrá... :)
 Nagy nehezen ki lett cserélve minden kritikus alkatrész. Jelenleg futóművesre vár beutalóért, amint megvan ismét használatba veszem.

 Amúgy különösen CsuTeeee kolléga figyelmébe ajánlom: bár sokkal könyebben volt kormányozható a nyári talin is a BIS mint egy léges, de mint utólag kiderült akkor még rohadt függőkkel ment szegény. Így felújítás után még brutálisabb a cucc, esküszöm könyebben fordul a kormány mint a családi Puntonkon. :P

 Közel 1 évig nem tudtam közlekedni szegény léges pókommal. Most már - hogy mindkettő üzemelhet - könyebb összehasonlítani a két kisautót. Még mindíg azt mondom, hosszabb távú utazáshoz sokkal kényelmesebb, kevésbé fárasztó a BIS mint a léges. Országúti emelkedős részeknél is az előnye tagadhatatlan (mondjuk ezt konvojban már nem egyszer tapasztaltam).

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!