2007.10.22. Hétfő

Pécsi tali:

pénteken a 90 -es tempóhoz képest kicsit későn indultam el otthonról.Légessel kimentem a BIS garázsához. BIS -el kiálltam, és járattam egy kicsit a motorját amíg beálltam a légessel a helyére. Amikor visszamentem a BIS -hez, beszállás után be akartam kapcsolni a CD lejátszót, de nem volt power. Mondom ez a legkevesebb. Nagy szerencsére épp vetettem egy pilantást a műszerfalra, hát a vízhőmérő majdnem a piros sávban volt. Gyorsan be akartam kapcsolni a direkt hűtést (amit még nyáron szereltem be), de az sem működött. Rekord gyorsan leállítottam a motort, majd elkezdtem szétnézni hogy mi nem működik még, valamint átnéztem a biztosítékokat is (amúgy épp akkor pakoltam be egy teszkós biztikészletet).
 Nos biztosíték baja nem volt, de pl nem működött az elakadásjelző. Elkezdtem kotorászni a csomagtartóban, ekkor egy pillanatra elkezdett villogni, és forogni a ventillátor. Még egy jó ideig nem tudtam rájönni a gubanc okára, majd kissé ideges fejjel kidobáltam mindent a csomagtartóból, a takarót is, és akkor kiderült mi a baj: van egy bazi nagy "csoki" a csomagtartóban, abból kijött egy kábel. Csatlakoztatás után ismét működött rendesen minden (hurrá, BIS -el utazunk :c) ).
 Pécsre némi késéssel érkeztünk. Taky kérésére nem a tuskóhoz mentünk hanem a sörgyárhoz. Miután megkaptam a címét (azaz csak az utcanevet :D ), eljött a GPS első éles bevetése. Rekord gyorsan oda is értünk a helyszínre, úgy hogy egy csomó ideig csak vártunk a többiekre. :P
 A pénteki nap kövi műsorszáma a "bóvlizás" volt, de mi kimaradtunk a gurításól. Baromira éhesek voltunk, úgyhogy Pocokkal beültünk kajálni. Az ügy előzménye hogy előzőleg Taky azt mondta, pénteken semmiképpen nem lesz Makári, majd a tekézés után bejelentették hogy vonulás után Makári. Mivel addigra megkajáltunk, rettenet mód megörültünk a hírnek. :)
 Péntek este csak pezsgő és sör folyt javarészt, Taky azonban kitett magáért: hozta a megígért hubit. :D

 Szombaton jött az első hidegzuhany: közölték az admin kollégák hogy most fogunk teljesen különvonulni. A "barátnőktől" tudom, ők annyira nem lelkesedtek a dologért. A mi programunkról nem nyilatkozhatok, a többiekéről meg nem tudok nyilatkozni. :D Meccs és kaja után kirándulás következett. Pécsen voltunk még, amikor a mögöttünk haladó Robi - Gyula páros mellénk túrt, és őrültek módjára nekiálltak integetni. Természetesen nem lehetett hallani amit mondani akarnak, ezért vigyorogva visszaintegettünk. :P Aztán egy megállásnál közölték hogy nem működik a féklámpám. Hurrá... :D A következő megállásoknál próbáltam kideríteni a hiba okát. A siklósi várnál kiderült hogy a féklámpa kapcsoló ment tönkre, ezért rögvest végigkérdeztem mindenkit. 126fan, Szilvi, és lengyel kollégánk feltúrta érte a csomagtartójuk tartalmát, nekik ezóton is köszi. Végül Ufo jöt és adott egy eléggé lestrapált darabot. Ez eléggé meg volt nyesve, csutkára betekerés esetén épphogy még működik. Igaz így hatalmas szintkülönbség van a kuplung és fékpedál között, de hazáig legalább van féklámpa. Mellesleg a siklósi megállásnál vettük észre, a díszlécek közül a jobb hátsó elem el akar veszni, azt ideiglenesen papírzsepivel "fogtuk" meg. Következett Villány és a szállás. Visszafelé menet Pocok próbált meg néha letolni, neki üzenem hogy tudtam volna jobban is menni, de az ismeretlen terep, a sötétség, fáradás, meg a hekkelt fékkapcsoló miatt tartottam egy szép követési távolságot, ezen nem akartam változtatni (azaz változtattam, de csak egy a GPS -en előre jelzett hosszú egyenes szakaszon, amikor Takynét megelőztük. :D ).
 Szombat éjjel elszabadult minden. Piálások dögivel, a képek önmagukért beszélnek. :D

 Vasárnap is kirándulás a malomvölgyi tóhoz. Született pár "felejthetetlen" alkotás a fényképezőgépek által, meg dőltünk a röhögéstől (Pocok & GEO művek). :D A parkolóba visszatéréskor Barbi kapott egy próbautat a BIS -el (előzőleg még reggel vitte el GEO egy körre). Sajnos nem lett hosszú az út, egyrészt kritikán aluli utak vannak arra, másrészt meg nem vártak meg minket a töbiek, elkezdtek tépni a Makári felé. Ancsa GEO mellé került, én meg helyet cseréltem Barbival. A parkolóból kifelé menet láttuk az éppen kettővel előttünk lévő GEO kikanyarodását, és azt hogy kanyarodás közben hirtelen a semmiből felbukkanik egy autó, amit már állóra fékezett kerekekkel láttunk megérkezni. GEO gyorsan visszaváltott és gázt adott, a pók hirtelen megindult, de olyan erővel hogy a motorháztető kivágódott. Ezekkel együtt is szó szerint 1-2 centin múlott hogy nem történt szerencsétlenség. Természetesen mindkét fél hibás volt, de én Nyúllal ellentétben akkoris azt mondom, azon az úton életveszélyes azzal a tempóval közlekedni, amit az az autós produkált. Ezt nem azért mondom mert GEO, meg így meg úgy, hanem mert volt ott egy biciklis is, és az a tapló autós azzal is megküzdött hogy ne csapja el.

 Hazafelé az út már gond nélkül telt. Jelen pillanatban még nem vagyok otthon, de már esik az eső, szóval hamarosan indulok haza a kisautóval, hogy a meleg garázsában pihenhessen végre. :) Köszönjük a talit Takynak, várjuk a következőt. :P

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!