2008.03.24. Hétfő

Még anno rendeltem Gyuszi bácsitól 2 pár kipuff tömitést, és egy jó állapotú Elegant műszerfalat a hozzávaló kapcsolókkal. Nos kis félreértés miatt a kipuff tömitésből 1 pár lett, viszont a szállitmány megérkezett (ezúton is köszönet neki és KG postásbácsinak). :)

 Ma nekiálltam megvizslatni a műszerfalat. A szélvédőfűtés és a venti kapcsoló elég betegesen akart működni, ezért darabokra szedtem ezeket. A fűtéskapcsoló belseje darabokban hevert, viszont mivel két érintkezőt tud kezelni, megpróbáltam a másik állásba átültetni a dolgokat. Ez sikerülgetett, csak egyenlőre betegesen mozog. :) A ventikapcsoló sajna alakitgatást igényel némi melegitett szerszámmal, talán az is működni fog.

 Mivel itthon van az eredetileg rendelt csirkecsentó/BIS hibrid műszerfal, ezért össze lehetett hasonlitani ezeket. A csirkésnek pl fekete az óracsoport kerete (azt hiszem ez kerül végül a km vekkerbe, ezzel pofásabban néz ki), az Eleganté szürke. Lámpánál átnéztem a piktogramokat, legnagyobb meglepetésemre megtaláltam a BIS plusz piktogramját (BIS műszerfal a léges nagyhoz képest), a kevés hűtőviz visszajelzőt. Mivel ez az El műszerfal a harmadik "ilyesmi" műszerfal ami nálam jár (2 hibrid 160 -as órával és egy léges 140 -essel), jelentem mindhárom műszerfalnak más ez a panelja (azaz a fólia amin a visszajelző égők ábrái vannak). :D Plusz az előttem heverő két műszerfal fóliája közt is van eltérés, ahogy láttam az emlitett égőnél van az egyik különbség. Szóval hozhatom be a tarcsi BIS műszerfalamat, mérhetem ki hogy melyik hajaz az eredetire, majd a legmegfelelőbbet kell beszerelni. Jó mulatság lesz. :)
 Némi fúrás is kinéz, mivel a léges El műszerfalban nincsenek kifúrva azok a lukak ahol a vizhőmérő rögzitése van. Hurrá... :P


U.i.: természetesen sikerült beazonositani a plusz emblémákat - injektor, szivató. Van viszont 2db CODE lámpa. Valaki igazán elmagyarázhatná hogy ezek mire valók eredetileg, illetve mikor kellene világitani (rendeltetésszerű használat esetén).
Csirkés műszerfal darabokban Csirkés műszerfalból kiszedve... Elegant a szürke kerettel - nem sokáig... :D

Kommentek

Horváth András

Na koma, ha ebbõ bötû lesz, akkó' megeszem a kalpagom! :D (jól átsütve, tárkonnyal fûszerezve szeretem :D )

Aztán csak ügyesen, mûszaki - és bekötési rajzokkal dokumentálva végezd a munkát, minél könnyebb legyen kopíroznom majd késõbb!> ;) > ;) > ;)

Törölt felhasználó

A CODE elvileg a Fiat saját immobilizer rendszere, ami nagyjából 1996-tól került szinte minden típusba. Az én El mûszerfalamon is van ilyen jel amúgy...
Hm, a szivatónak is van visszajelzõ? Nem rossz ötlet vezetni oda egy tyúkbélt meg egy kapcsolót, ha nincs visszatolva rendesen a kar... Majd ha bekerül az El mûszerfal, akkor lehet megvalósítom.

VadMacs

Horváth András #16260:
jelentem a hõmérõs órát beépitettem, sikerült felrakni elé a fekete keretet is, nagyon baró ahogy kinéz. Majd holnap befejezem az összeszerelést, azaz csak majdnem - az áramkörös fóliával majd elbaromkodok késõbb. :) Majd blogolok ha végeztem.

Harsányi László #16261:
a szivatóst én is beterveztem, csak még kapcsolót kell kergetnem ehhez a dologhoz. :)
Amúgy mikor világitott a CODE felirat?

Gáspáry László

A CODE felirat akkor világít mikor rárakod a gyújtást. Helyesebben egy pillanatra felvillan, aztán elalszik, jelezve, hogy felismerte a kulcsot.
( u.i. venti kapcsolóm kétállású van gyári újban 1000 ft-s tétel, ha nem sikerülne a barkácsolás )

Törölt felhasználó

VadMacs #16262:
Gáspáry László #16270:
Így van, gyujtás ráadása után világít a CODE, miután felismerte a kulcsot, elalszik. Amíg világít, az autó nem indítható, sõt ha a felismerés elõtt próbálsz indítózni, akkor a felismerés után sem enged már, csak gyújtás elvétel, gyújtás ráadás, várás után.

VadMacs

Gáspáry László #16270:
ez a kapcsoló a rendes BIS féle? Mert amirõl irtam az az Elegant féle lekerekitett kapcsoló. :) Mondjuk ahogy elnéztem át lehet pakolni nagy nehezen a dolgokat. :)

Harsányi László #16271:
ehhez a részhez nem annyira értek, akkor ez egy másik gyújtáskapcsolót feltételez...?

obrotka gyula

Csomagolást elfelejtetted, az közös mûvünk volt. :) :) :)

VadMacs

obrotka gyula #16275:
hát az hatalmas volt... :D
Kinyitom, nem akar kijönni belõle a mûszerfal. Mondom ez oké, de akkor hogy a retekbe sikerült becsomagolni? :P
Amúgy ilyenkor összeszeditek az összes cókmókot és betelepedtek a postára? :P

Törölt felhasználó

VadMacs #16273:
Elvileg egy külön vezérlõeszköz kezeli ezt az egészet, nyilván nem túl egyszerû "házilag" visszatenni. Mondjuk érdekes, hogy 2 piktogram is van a mûszerfalon...
Egyébként ezt inkább "kiütni" szokták, mert gyakran meghibásodik, elveszik a kulcs és akkor rendelni kell, stb, neten lehet találni olyan ECU-t, ami kikerüli a CODE rendszert.
http://www.schepers-autotechniek.com/default.htm

KeMa

a Code az í-mobilájzer visszajelzõje ;)

VadMacs

KeMa #16289:
odáig eljutottam, csak azt nem tudtam mikor világit :)

CsuTee

VadMacs #16290:
Amikor mi akarjuk :D

KeMa

VadMacs #16290: hogyha inaktív az immob. Azaz, hogyha valami gebasz van...

Gáspáry László

VadMacs #16273:
Sima kétállásu BIS, szögletes.

KG

VadMacs #16276:
Ilyenkor ami háziszemét összegyûlik, azzal kitöltjük a dobozt. :) Amúgy most valaki jól fog járni, mert Gyula aranyfoga beleesett valamelyik dobozba. :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!