2008.03.25. Kedd

Kicsit haladtam a műszerfallal, mostanra nagyjából össze van rakva. Hamarosan indulok a garázsba a tartalék BIS műszerfalért, ennek áramkörei alapján lesz kiválasztva az a fólia áramkör ami végül az új műszerfalba fog bekerülni.

No akkor a melók:
szét kellett szedni darabjaira mindkét műszerfalat, majd a csirkésből kiszerdtem a vizhőmérő órát. Az első keret (fekete illetve szürke) tök ugyanaz volt méretre, úgyhogy szemrevételeztem melyikkel lenne szebb. A választás a feketére esett. :)
Aztán ki kellett volna fúrni a léges műszerfalon a vizhőmérő 3 csavarjának helyeit, de nem volt fúró a kéznél. Nekiestem egy olyan csavarhúzóval ami pont ugyanakkora lukat csinál, majd becsavaroztam az órát a helyére. Raknám be a keretet az órák elé, de nem stimmel a dolog, nem akar rendesen a helyére ugrani. Sebaj, biztos valamit nem vettem észre, akkor lesz szürke. Kiszedtem a szürkéből a légnyomásos ábrát, de az sem akart a helyére passzolni. Némi nézegetés után kiderült, a számlap előtti keretben elviekben nincs eltérés, de a fehér műszerfal keretben van - egy műanyag nyúlvány ami a légnyomásos ábra egyetlen rögzitetlen sarkát nyomta a keretnek. Nosza csipőfogó elő, levág, az óra beljebb is ment. Na akkor újabb próba, most már jobb, de még mindig nem az igazi. Akkor fekete keret ismét a kézbe, majd gondolkod: ennek a szemétnek van profilja az órák előtti keretben, valszleg az nyomja odébb az órákat. Na akkor kicsavaroztam (kilazitottam) a hőmérős órát, odaigazitottam a keretet, és lássanak csodát, jó is lett. Gyorsan lecsavaroztam a vizhőmérő csavarjait, majd összeraktam az egész hóbelevancot. Fotók mellékelve az eredményről... :P

Update (Norbi nélkül): :)
-úgy tűnik hogy az áramköri fóliák közül a csirkés lesz a megfelelőbb, mert a légesnél ott húztak el egy áramkört a visszajelző foglalata felett - balf*sz módon ;)
-viszont hiába megfelelőbb, ahhoz hogy a kevés viz visszajelző működjön, át kell kötni egy sarut a műszerfal csatlakozójában (plusz ki kell lukasztani a foglalathoz tartozó sarunál a fóliát, mert ezt gyárilag nem tették meg, egybefüggő ott a fólia). Lustasági okokból ez elkerülhető, ha a delikvens rak egy izzót a szivató foglalatába, alapszitu szerint ugyanis ott világitana... :D (ha CsuTee berakja ismét a csirkés műszerfalat akkor ez itt egy segitség féle 8) )
Diszkivilágitás :))) Kicsit homályos, de a szinösszetétel látható - fekete lett a keret :) Ilyen lett - szemből :)

Kommentek

CsuTee

Ez most milyen bejegyzés? :O

Buszos Petya

Hmm, egész csinos. De a sima Cinquecento mûszerfal nem passzolt egy az egyben, vagy miért kellett alakítani?

VadMacs

CsuTee #16281:
mûszerfal hekkelés, part 2. :)

Buszos Petya #16282:
a csirkésnek más a rögzitése. Ahhoz hogy betedd a léges dobozába, kell fûrészelni hogy beférjen. Akkor még mindig nem tudod hogyan felfogatni, tehát zörögni fog kb, meg mozogni a dobozába. Aztán vagy hekkelsz rá rögzitési pontokat, vagy kitömöd valamivel.

De a legnagyobb gubancot a 160 -as Km óra okozza. CsuTee gépében láttam egész szépet csalni (traffiba belemenõs csalás, szóval nem kellemes), szóval úgy döntöttem akkor legyen Elegantból való 140 -es, akkor legalább lesz belsõ keret is, és nem fog összevissza csúszkálni a belseje.

Buszos Petya

VadMacs #16285: Értem. Szóval akkor nem olyan egyszerû, mint amilyennek kinéz, ha igényesen (bocs, igényessssen :D :D ) akarod megcsinálni.
Ízlések és pofazacskó, de nekem szürke kerettel jobban tetszik.

VadMacs

Buszos Petya #16286:
Ancsa is ezt mondta, de élõben pofásabb (talin majd meglátod) :) No meg ez volt az elsõ keret a kettõ közül amivel sikerült összerakni, szóval már csak ezért is :D

CsuTee

VadMacs #16285:
Dikk csak összekeveredtem a két bejegyzésed között :D

GABI703

Húú ez k"rva jó lett grat, taniccsá mester. :c)

VadMacs

CsuTee #16298:
olvasni nem tanitottak meg? :D

GABI703 #16301:
ez most kinek ment? :P

GABI703

VadMacs #16344:
neked vaze! :D

CsuTee

VadMacs #16344:
Félholtan már nehéz :D

VadMacs

GABI703 #16358:
közben elkészült a mû, már össze is van rakva. Még egy izzót kell keresni és megvan amit terveztem + plusz a beszerelés. :)

CsuTee #16364:
vertek...? :D

GABI703

VadMacs #16367:
Már olyan kiváncsi vagyok hogy hogyan fog kinézni az új szerzemény a kocsidba. :D

CsuTee

VadMacs #16367:
Anélkül is meg lehet dögleni :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!