2008.05.10. Szombat

Itt az ideje megnyitni ezt a blogot is... :)

Tegnap reggel vonatra szálltunk, hogy sok sok órával később egy újabb kisautóval gazdagodva térjünk haza. :)

Még pár hónapja kezdődött a történet. Akkor már eldőlt hogy nem vágok bele a léges pók felújításába, hanem keresünk helyette egy másik BIS -t, és az lesz a "főgép", a fehér pedig marad garázsos autó. Elég sokat kerülgettem ezt az autókát is, aztán egy alkalommal megpróbáltunk alkudni is, sikertelenül. Még pár hét és összejött végülis az alku, így elmentünk érte.

Sajna a valóságban nem olyan csodaszép mint a képeken, annak ellenére hogy többen dícsérték. Viszont mindketten (én és asszonypajti) úgy döntöttünk hogy elhozzuk, és ha nem is azonnal, de igazi rendes kisautót faragunk belőle. :)

Első út a gumishoz vezetett, beszereztünk pár gumit.

Második utunkon elmentünk "polimpexelni", ahonnan most csak pár apróságot hoztam, köztük a hátsó nyitható ablakokhoz való csuklópánt hüvelyt (legalábbis így nevezte a boltosnéni). :) Összesen 4db volt (készletező proggi szerint meg 5 :) ), de úgyis ennyi kell, szóval elhoztam. Állítólag valami Obrotka nevű ember hordta el marokszám, ezért az uccso darabokat lefoglaltam még napokkal az indulás előtt. 8)

Aztán elmentünk gyakorlatilag ugyanoda ahonnan a kisautót hoztuk, mert a hátsó gumikat fel akartuk szereltetni. Sajna túlmentünk a célon, de a bazi nagy dugók miatt úgy döntöttem nem megyek vissza, majd otthon megcsináltatom. Elmentünk inkább teszkózni, meg bevártuk KG -t. KG elvitt minket dugónézőbe, ugyanis rekord lassan sikerült átverekedni magunkat a fél városon, ráadásul valami idióta demonstráció is volt a környéken, ha jól láttam. Ancsával megegyeztünk abban hogy nem költözünk oda... :P

KG a garázszentélyben előadta ismét reklámszakmai tudását (lásd hirdetései), sajna némi ellenkezés volt a párom részéről (plusz rosszul terveztünk és KG után a kövi állomáson több cucc lett mint számítottuk), és sportülések nélkül tértem haza (viszont plafonig rakodva). KG segítségével (13 -as villáskulcs kölcsönzése) adtam a gyújtásnak, ugyanis elég balf*szul volt beállítva és csörgött szerencsétlen. A csörgés hangjából ítélve fordítottam csak, gondoltam majd otthon elvacakolok hogy pontosabban belőjem. Hiába volt már vagy 1 éve hogy utoljára álítottam gyújtásszöget a fehéren, úgy néz ki elsőre sikerült majdnem belőni, igaz 1-2 fokkal túl is mentem. 8)
Amúgy láthattam élőben a legendás AVH gép kasztniját, és egy pillanatra magam elé képzeltem mit fog majd művelni vele KG ha egyszer kész lesz az egésszel... :D

Hazafelé útra kb 10 percnyi töltés maradt a GPS -ben. Sajna a kisautóban nincs szivargyújtó töltő, ezért a saját akkujáról ment, aminek alig több mint 1 órás kapacitásának javát addigra elhasználtuk. Végülis KG jól elmondta merre kell mennünk, miután én mondtam neki hogy a cél a lágymányosi híd, onnantól fejből is megy az útvonal hazáig. A hídról lejövet megálltunk a benzinkúton, igaz nem én állítottam le a motort, leállt az maga. Tankoltam, majd indultam volna, ha a kisautó is ezt akarta volna. Ekkor fordult meg a fejemben hogy jól döntöttem e amikor átvettem a kis veszedelmet, aztán nagy nehezen sikerült életre keltenem, onnantól a szivatóval játszva volt alapjáratom, ezt leszámítva simán hazaértünk.
Kellemetlenség még annyi adódott, hogy az óra szerint lassúnak találtam a tempót, pedig az ablakon kinézve jónak tűnt. A GPS -t sikerült beindítani 1 perc erejéig, akkor kiderült hogy az óra nem jól mér: 70 -nél mentünk 80 -al. Ez az alufelni + 155/65 következménye...?
Továbbá a fűtéskonzolnak valami baja van, mert hiába tologatok a karokat, nem az történik mint aminek kellene, és csak hideget tol be az utastérbe. Eleinte megfordult a fejemben az is hogy Csutee is panaszkodott nem működő fűtésre anno, de lehűtött radiátort újra beindítva lehetett látni ahogyan a hűtővíz hirtelen lehűl, szóval nem a radiátornak van baja.

Update:
hazafelé pesten többen megnézték az elhaladó autókból a kisautót, és hazafelé szinte mindenki vilogott nekünk. :) Persze ez utóbbi nem kedvesség volt, hanem mint kiderült a fényszórók ordenáré el lettek állítva, és nem kicsit felfelé vernek a gyári fényvetés helyett.
Megállás a Csányi Laceee utcában :) KG

Kommentek

Földi zoltán

Gratulálok a gépezethez!!!!!!!! Sok örömet,és sok balesetmentes km-t kvánok hozzá nektek.
CeFetnek mi lesz a sorsa???? Lehet hogy írtad már, de én lemaradtam. :(

VadMacs

Földi zoltán #18265:
egyenlõre még alakul, úgy néz ki életben marad. :)

Földi zoltán

Reméltem hogy nem azt kell olvasnom hogy elbontod. Várjuk még a képeket a kis kékségrõl.

GABI703

Grat, képet még ha lehet :D :D :D

CsuTee

Méég még méég képet :D
Jó kis kaland volt :)
Nem lehet hogy a fûtésnél az a kar nem mozog ami eleve a levegõt engedi be, mert hogy a meleg sem tud bejönni...de ha a hûtõvíz is visszahül akkor ott tuti mûködik a radiátor, mivel az enyém is ezt csinálja. Stabil 90 foknál mikor rátolom a fûtést képes visszamenni 70 fokra :)
Egyébként dögösek azok az aluk ;)

VadMacs

Földi zoltán #18267:
hamarosan állok neki, lehet még ma (ha nem bírok magammal) :D

GABI703 #18269:
majd megyünk garázshoz, akkor lefotózzuk a kettõt (vagy akár hármat) :)

CsuTee #18271:
valami a csapóajtó környékén lesz gázos, mert szó szerint összevissza mûködik, ahogy állítgatva vannak a karok.
Az aluk meg erõsen felújításra szorulnak, hála a gondos kezeknek, amik elõttünk "vigyáztak" rá. ;)

Grosso

Gratula az új szerzeményhez, használjátok egészséggel!!! :D

nyuszy

Gratula a vashoz!!!
A 155/65 nem okoz mérhetõ eltérést a sebességmérõn, valószínûleg maga az óra lesz sz*r.

KG

:)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!