2008.05.11. Vasárnap

Ma jártunk kinn az új gépsasnál.

Elég fura volt újra a "nulláról" kezdeni valamit. 8) Első körben tükröt akartam cserélni, de a BIS tükörtalp a francnak sem akart felpasszolni a helyére, úgy néz ki a furatok helye nem stimmel. Mindenesetre elkezdtem megfaragni a talpat hogy felmásszon a helyére, ez nagyjából sikerült is. Azért kell még finomítani a dolgon...
Egy rahedli üvegcserepet találtunk az utastérben, Ancsa folyton azt ismételte hogy tuti betört a szélvédője valamikor. Én kötöttem az ebet a karóhoz, pár órával később kiderült az ok: betörték anno a bal pillangóablakot, valami feszegetős dolog volt (megmaradt a nyoma).

Ezután nekiugrottam a fűtésventit kiszererlni, majd jobbnak láttam hogy ha a radiátort is kiemelem a helyéről (csöveket nem szedtem le róla). Ki akartam deríteni hogy miért nem volt jó hazafelé a fűtéskonzol. Miután szabaddá vált mindenhonnan a konzol, tételesen ellenőriztem hogy minden oké e. Annak tűnt, ezért előszedtem a tartalék konzolt a garázs mélyéről, hátha valami felett elsiklottam. Kiderült ugyanaz ami az előbb: a konzolnak nincs baja.
Szerelés közben egyszer kerestem valamit a földön a jobb első kerék mellett, ekkor vettem észre egy furcsaságot: a dobon van egy lyuk, átlátok rajta. Először nem értettem mi ez, aztán ráeszméltem hogy ott kellene lennie annak a csőnek ami a radiátor beömlőnyílásába került esővizet ereszti le. A cső meg nincs sehol...
Egy ideig néztem magam elé, aztán ráeszméltem két dologra:
-KG a pesti mikrotalin kínált ilyen csövet, amiről úgy rémlett hogy van nekem is, szóval otthagytam... :)
-elvileg Biluxtól anno leboltoltam egy kupac alkatrészt, kár hogy ez a cső nincs köztük... :)
Időközben előkerültek a szülők is, apám szólt hogy van még egy "kacatosdoboz", amit elviekben átvittem a garázsba. Nagy nehezen annak az alján megleltem a csövet, ami tényleg odapasszolt. Hurrá. :P

A radiátor szereléssel egy időben Ancsa nekiállt és kifaragta a szivargyújtó töltőnek a helyét, bekötni sajna nem sikerült mert valaki volt olyan balf*sz és szétgányolta a gyári vezetékelést a "hifi" számára. ;) Téma elnapolva...
Ezután Ancsa jelentkezett új melóért, ebből porszívózás lett - üvegcserepek száma legalább erőteljesen lecsökkent. :)
Aztán nekiállt és elkezdte tisztogatni a szélvédő alatti kopoltyúk helyét. Kicserélte a balos gumi "tömítését", bekerült az amit KG -tól pár napja boltoltunk le. :)
 Végül kiszerelte a kardánalagút tetején lévő műanyag takaróelemeket, mert azok is összegányolva lettek "behányva" a helyükre.

Apu közben nekiállt gyártani egy leszorítót (ami közel sem hasonlít a hiányzóra, de legalább leszorít :D ), mivel a légszűrőházról hiányzott a bal oldali - így összevissza zörgött szerencsétlen. Közben ledöbbentünk a légszűrő állapotán, én meg hallelujja keretében megtaláltam a kacatosdoboz mélyén az egyik "vésztartalék" légszűrőmet. :P Ezek után elkezdtem elrendezni a gyújtókábeleket és vákuum csöveket, hogy ne úgy nézzen ki a köteg mintha odaokádták volna egy rakásra. :)

Volt egy telefon is Pocok nevű beépített emberünket felhívtam, hogy miként lehet szétkapni a szellőzőrostélyt a műszerfal mellett - mivel a radiátoros részben nem találtunk hibát, világos lett hogy valami gubanc van ott (én meg még nem kaptam szét arrafelé egyik pókomat sem 8) ). Na ott megtaláltuk a bűnöst, szétesett a szerkezet. Kiemeltük és összelegóztuk, majd visszaszerelve végre működni láttuk ezt a szerkezetet is. :)
Garázst is kapott :) kicsit bogaras... valami nem stimmel, miért lehet átlátni...? szivargyújtó és zenegép - csak sajna még nincs bekötve A pecsába, hátulról fotóznak :))) Miért jó ha összevissza gányolják a csöveket...? Lefolyócső pótolva Még kell faragni a talpat, de közelít a jóhoz :) Egy mosás ráfér, de alakul :)

Kommentek

Laceeee

egy mosás és egy polír ráfér ;) Ha jól saccolom akkor ez ford szín

CsuTee

Bakker innen képekrõl mocskosul szép, nagyon tetszik, meg ezek az alufelnik is nagyon jól állnak neki :)
Kicsit fura hogy az oldalsó mûanyag díszeket nem fújták le vagy hogy rajta van ,még így kopottan is.
Motorról még mindig nincs értékelhetõ kép ;)

VadMacs

Laceeee #18286:
hát, nem én vagyok a fényezõ... :P

CsuTee #18287:
motorról sajna csak homályos képek készültek, majd holnap, ha nem lesz esõ és tudjuk folytatni a melót. :)

hollo

Legközelebbi vételnél figyelj a rendszámra is :)
http://kepfeltoltes.hu/view/080511/HPIM7707_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

GABI703

Azt a szivargyújtót bontottad vagy újonan vetted(régóta vadászok ilyenre)?
Innen képek alapján elég frankón néz ki. :D :D :D

GABI703

GABI703 #18291:
Ja kihagytam hogy az autó :D :D

VadMacs

hollo #18290:
hát, megpróbáljuk :D

GABI703 #18291:
interspakliban találtuk csütörtökön / még van pár. :)
Hasonlónak tûnt a fehér BIS -ben lévõhöz (azt így kaptam az elõzõ tulajtól). Ma kiderült hogy tök ugyanaz, legalább egyformák lesznek. :)

CsuTee

hollo #18290:
ez milyen verda? :)

Tibee

Gratula a Laceeee BIS-hez. :D Amúgy mi lenne, ha BEEEES-nek hívnád? :D :D :D :D :D :D

Horváth András

Gratula itt is a az új BIS-hez! Majd valamikor összeüthetnénk egy mikrotalit Kanizsán. ;) :)

norberto

CsuTee #18303:
Szuzuki Maruti 800 DX (fehér)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!