2008.05.14. Szerda

Garázsjárat ma is... :)

Nekikezdtem a karbi szétdöntésének, aztán akadt több probléma is.
pl apám eltüntette a rövid szárú villáskulcs készletet, szóval a karbi nem ugrik le a helyéről... Akkor fedél le, viszont a szivató karját "újragyártották", így az per pillanat "szétszedhetetlen". Úgyhogy fedelet a lecsavarozás után elfordítottam, majd fúvókákat kiszedtem, kifújkodtam, aztán fedelet visszacsavarintottam. Megint ámultam, mert ugye a karbi fedelet 5 csavar rögzíti a karbi házhoz, azonban 6 furat van - egyik "kamufurat". Miért is ne oda lenne becsavarva az egyik, és nem az eredeti helyére...? :D

 Ha már karbi fedelének leszedése miatt volt hely, megnéztem a gyújtógyertyákat. Aztán gondoltam ki is cserélem, mert megérdemli. :) Sampipit akartam venni, az sajna nem volt. NGK -t ajánlgattak, de azt qrva gyorsan visszautasítottam (lásd fehér BIS blogja :c) ). Végül egy "kompatibilis" Beru lett az áldozat. :)
 Aztán gyújtásállogatás, mex hézag ellenőrzés. Szelephézag majd legközelebbre van tartogatva (mert az olyan könnyű típusú feladat). 8)

 Kiszedtem a kasztniba menő (hosszabbik) karbi fűtőcsövet, majd később befaragom a rövidebb helyére. Mivel ehhez a művelethez ki kellett szedni a jobb hátsó lámpát, visszaszerelésnél elkezdtek eltörni az üvegfejű csavarok. Mivel nem találtam meg a túlélő készletemet, majd veszek boltban ilyesmit. Addig meg a szentlélek tartja a jobbos búrát. :D
 Előkotortam a tartalék BIS hátsó lámpáimat is, amint lesz lehetőségem megszabadulok a légesre valóktól. :P
Viszont előkerestem 2 használható, első lámpára való szempillát is, majd némi kezelés után megkapta a pók. Kezd végre igazi pókra hasonlítani az orra... :P

 Ezek után volt egy rövid túra, majd a garázsba visszaérve állítottam még a gyújtáson, illetve csináltam csavarokat a lendkerék takarólemezhez. Ennek a 3 csavarja helyett csak 1 rögzített, 1 csavar alátét hiányában nem tudta fogni a lemez alját, a középső csavar meg hiányzott. Most hogy bekerült mindhárom csavar, végre nem zörög. 8)

Kezd rend lenni a motortérben, már csak suvickolni kellene :) Csendélet kiszerelt gyújtógyertyákkal :) Szempillásítás :))) Még zörög a rohadék takarólemez bogármentesítve Végre vannak szempillái! :)

Kommentek

KeMa

Annak a szempillának funkciója is van, nem csak az, hogy a lámpatest körül legyen, azt ugye vágod? :)

VadMacs

KeMa #18498:
tudom mire való, de nekem többet jelent annál, hozzátartozik a hamisítatlan kispolszki "megjelenéshez" :)

Grosso

KeMa #18498:
VadMacs #18500:
öööö, lehet én vagyok a tudatlan, de elmondanátok, mi haszna van a pilláknak?? :O

Tibee

Norberto Grosso #18501:
Belül van két furat, amivel hozzá lehet csavarozni a kasztnihoz, ami azért jó, mert ezáltal nem lehet ellopni a foncsort. :)

VadMacs

Norberto Grosso #18501:
megfelelõen beszerelve kicsit nehezebb eltulajdonítani a foncsort... :)

Grosso

Tibee #18503:
VadMacs #18504:
Mindig okosodok, bakker, tök jóóóóó :D :D
Köszi szépen srácok! :D

KeMa

VadMacs #18500: Akkor ezzel nem csak én vagyok így... Anélkül olyan kajla kinézete van :D

VadMacs

KeMa #18507:
bizonyos "konfigurációkhoz" jól illik még az a gumi is, de ezekkel lesz igazán karakteres az eleje (tekintete) :P

Horváth András

Én is még gondolkodóban vagyok azzal kapcsolatban, hogy szempilla, vagy gumi legyen a lámpák körül... A szempilla olyan cukimuki. :)

Te VadMacs! Vágod, hogy ebben a BISben gyári gumi van a légszûrõ meg a karbi fedele között????????????? ÁSZ! :D :D :D
(nincs is megszakadva, meg repedve, meg ilyenek? Mert akkor tényleg örülhetsz neki! :) )

Törölt felhasználó

Tibee #18503:
Erre a "lopásgátló" célra az a szigetelõ gumi is megfelel, ami az én pókomon látható, ugyanis az is csavarral van odafogva. A gumi alapja fém arra van öntve a gumi maga. Nekem még akkor is tartotta, amikor egy patent sem volt benne mert nem volt otthon épp használható foncsorom. :P

Tibee

Polski #18523:
Nekem is volt "óvszer" a foncsor körül. :D :D

Buszos Petya

VadMacs #18500:
KeMa #18507: Egy kispoláknál alap cucc a szempilla, sokkal jobban néz ki azzal. A gumigenya szerintem kissé ortopéd...


Horváth András #18514: Valószínûleg gumi lesz, márcsak abból kiindulva, hogy a hagyományos szemöldököt már régóta nem gyártják. Nekem is iszonyat sok utánajárásba került, mire szerváltam egy párral...  :/

CsuTee

Az elsõ képhez : meg kicserélni a visszafolyó benya csövet ;)
Ember háá arról a karbi szétszedhetetéen megoldásról hun a kép? :P

CsuTee

És mi az a "kasztniba menõ (hosszabbik) karbi fûtõcsöv"???

Törölt felhasználó

CsuTee #18541:
Én is ezen morfondíroztam :) .

VadMacs

CsuTee #18541:
elsõ körben azokhoz nyúltam amik kívül néztek ki balf*sz módon, vagy a megbízhatóságot kérdõjelezték meg. Benzincsövet majd mostanában fogom kicserélni. :)

Mellesleg pörögtem mint az állat, úgy nézett ki szakadni fog az esõ, én meg nem akartam kilómétereket egy szál pólóban sétálni a szakadó lében. 8)

CsuTee #18542:
Polski #18545:
a karbi számára télen meleg(ített) levegõt biztosít 2db csõ a kipuff segítségével, az elülsõ leömlõre ugyanis rá van építve egy csõ keresztben, és ezen húzza át a levegõt. Namármost az alap dolog mindenki számára hogy 2 csõ esetén az egyik csõ ide a csonk és a légszûrõház közé fog menni, a második viszont...? Passz...? :)
A második, hosszabb csõ a csonkról indul, és be van bújtatva a kasztni üregébe a hátsó kerék mögé, a végét úgy lehet elérni ha kiszeded a jobb hátsó lámpát. Itt gyárilag van egy mûanyag pánt bepattintva a kasztniba, és ez fogja/tartja meg a csõ másik végét. Amennyire tudom: azért ide vezették mert itt elvileg nincs felkavart levegõ, kevesebb port nyel be.

Persze elvétve láttam olyan BIS -t amin ezek a csövek megvannak, olyat meg még nem is láttam hogy napi használatban üzemkészre van megcsinálva. ;)

Törölt felhasználó

VadMacs #18570:
éértem :)

Horváth András

Buszos Petya #18529:
2/ Jó tudi, nem is tudtam, hogy ilyenek vannak. Vagyis nincsenek. Felcseszted az agyam, mostmár nekem is kell. :D

CsuTee

VadMacs #18570:
Horváth András #18582:
Ahhhaa és lõõn világosság, azt nem tudtam, hogy mi az a másik csõ ami a kaszniba megy, most rájötem hogy a fûtõcsonk másikvégérõl megy a kaszniba mint a légszûrõháznál is :)

VadMacs

CsuTee #18586:
jó dolog ez a melegítõs pipe, csak az a gebasz hogy ha a korábbi gazdik széttrancsírozták - kidobták, akkor mit rakok a helyére.
Ez a vékony alus csõ amivel próbálkoztam egy nagy nulla. Szépnek szép lesz, de max 2-3 hónapon belül a sok rázkódás hatására magától szakad szét. ;)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!