2008.07.13. Vasárnap

No kérem. Rossz hírek bőven:
-km óra kihajtás a váltóban kicserélve. Még mindíg nem az igazi, viszont azóta pontosabban mér (a maradékot gyaníthatóan a nem gyári kerék okozza, ha lesz időm majd kipróbálom)
-úgy döntöttünk nem újítjuk fel ezt a felnit. Ha marad alu akkor másikat szerzünk, de ez max télikerék lesz
-váltó buzerálás közben észrevettük hogy hiányzik a felütköző gumibak a hátsó lengők alól. Hurrá, mert az nem kompatibilis a légesével... :)
-sikerült kibővíteni a lakatolásra váró elemek listáját
-karbit leszereltem felújítás végett. Leszerelés az még megvolt, de először elszörnyülködtem hogy mit műveltek szerencsétlennel, aztán ugyanezt tette a felújítós bácsi is, és gyorsan kijelentette hogy enek nem áll neki mert ha valami kifogás érkezik akkor nem akar olyan dologért felelni amit más b*szott el rajta. Szóval most napirenden van egy másik beszerzése. :(
-függőzés is fel lett véve a listára.

Amúgy ezúton keresünk gyári felniket, illetve ha valakit érdekelne a jelenleg fent lévő alu akkor keressen meg. Aluk mindenképpen felújításra szorulnak.

Kommentek

nyuszy

Így ezek tükrében nem volt egy picit drága az autó?
Nekem a 60-ért vett BIS-sel közel nem volt ennyi problémám.
:(

CsuTee

Mi a bajod azokkal az alukkal? Mi van a karbival?

nyuszy #19874:
szerencséd volt és kifogtál egy olyat ;)

nyuszy

CsuTee #19878:
Ja. Biztos hülye vagyok, amiért nem veszek meg bármit bármennyiért :)

CsuTee

nyuszy #19882:
áhh errõl megint lehetne vitázni egy csomót, inkább hadjuk, de tény hogy manapség már nem látsz 100- alatt BIS-t ;)

VadMacs

nyuszy #19874:
lett volna mit alkudni, csak sok dolog menet közben derült ki. Karbin is a sérüléseket csak akkor láttam amikor le lett szerelve, de ki az aki szétszedi a gépet vásárlás alatt?
Végülis arra amire a gép kell (alap egy kisautóhoz asszony részére) ahhoz nekünk megfelel - majd rendbeszedjük ahogy a fehéret is.

CsuTee #19878:
karbival az van hogy pl CO csavarnál szétqrták a ház sarkát, csavar jelenleg még állítható, de kiszedni nem lehet (a lerombolt karbiház miatt), és a csavart is leamortizálták. Szivató kart is szétqrták - gondolom kinyírták azt a kis mûanyagot ami csatlakozik a szivatókarra és tartja azt a "fém rudat" ami a felsõ pillangókat mozgatja. Hekkeltek rá egy tartót fémbõl, de ezt nem a kar mögé rakták a gyári helyre, hanem valami értelmetlen okból brutálisan elgörbítették a szivató kart hátrafelé, és elõre kókányolták rá a tartót. Ennek köszönhetõen ha a szivató kar be van húzva, a rúd beszorul, és a hidegindító dob nem tudja lehúzni a felsõ pillangót (a többit meg találd ki :D ).

CsuTee

VadMacs #19886:
na bazzz...ezeket szeretem..amikor ész nélkül barmolnak.

VadMacs

CsuTee #19888:
karbi már ki van nézve, csak napok óta nem írt vissza a "tettes". ;)

Apropó gumibakok: az jobb poén, mert egyenlõre Laci sem tudott szerezni ilyet (Polimpex), kompatibilitási listán nem látom hogy valamivel közös lenne, szóval passz. Holnap még megnézem a Fiat boltban, ha ott sincs akkor ideje elgondolkodni hogy a légesét milyen módon lehet oda beerõszakolni.

nyuszy

CsuTee #19885:
Akkoriban is voltak 150 körül BIS-ek, csak az ilyet meg sem néztem ;)

VadMacs #19886:
Jah, csak ha meg úgyis rendberakjuk alapon vesz az ember autót, akkor nem érdemes drágát választani :(
Egyébként nem hozzátok el Velencére, hogy láthassuk élõben?

VadMacs

nyuszy #19899:
2.: velencére (és úgy távolabb) igyekszünk most aszerint válogatni hogy melyik megbízhatóbb. Motorikusan a fehér biztosan, ezért valószínû hogy az lesz a soros.
Kékbe ma némi igazítás után visszaszereltem a karbit. Most meg ugrálgatóst játszott a kisautó, sz*r gyújtáskábel meg agyonhekkelt mex kondi drótjai lehettek a tettesek. Kábelt ideiglenesen átcseréltem a légesére (mivel a vizipóké lesérült és megvágott a ménkü), majd holnap nézek új gyújtókábelt meg leszigetelem a drótokat.

Élõben mire vagy kíváncsi? Fotót (közelképeket) tudok küldeni arról hogy milyen az amikor egy alapvetõen széppé varázsolt pókot leamortizál a "szeretõ" gazdi... :( Mert azt igyekszem hozzátenni minden dícsérgetés után hogy csak a képeken szép.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!