2008.07.21. Hétfő

Az idei nyári talink kissé felemásra és csonkára sikeredett.

Szombat reggel tudtunk csak elindulni. Előzőleg elővezettem a kisautót a garázsából, majd hagytam bemelegedni a motort - gondoltam addig bepakolok a 3 garázsból összevissza mindent. A motor bemelegítése nagyon jól sikerült, úgy 120-130 fokig ugyanis meg sem állt a mutató. :) Nosza Motor leállít, manuál hűtéskapcsolót üzembe helyezni. Hála az égnek rögtön hűlődni kezdett a lé, majd megnéztem a hiba okát. Pár kábelsaru hagyta el önkényesen a szolgálati posztot, de miután megmutattam nekik a helyüket, ment minden mint a karikacsapás. :)
 A tavalyi útra való tekintettel idén nem is álltunk neki lemosni az út előtt, mert úgyis tiszta kosz lesz az út végére. Majd ott mossuk le... gondoltuk akkor. :) Gyorsan betankoltam, vettem pálya"matricát", vettem munkahengereket (hogy majd lesz szerelés - nem lett...), fékolajat (amit fékfolyadéknak hívnak vagy mifene :) ). Berakodtunk, aztán go.
 10 óra körül indultunk. Zalakomárnál Andrea elkezdett szálldosni, miután felhajtottunk az M7 -es pár napja átadott szakaszára. Kétszer álltunk meg pihenni, kb mert baromira éhes voltam, először meg teszkózni mentünk a balaton mellett.
 Aztán mentünk is a velencei tó felé. Úgy rémlett pákozdnál van lehajtó. Viszont csak pihenő van kiírva, lehajtást nem láttunk. Gyanús. Kövi kijárat, kipróbáljuk? Naná, max benzinkúton megállunk picinyt megint. Hátul egy eldugott sarokban megtaláltuk a kijáratot, baromira vicces környék a tó... :)
 A kijáratnál mindjárt szembetalálkoztunk Chris kollegával meg egy "tavaly még zöld" gépsassal. Pacsizás után leereszkedtünk a tó szintjére, majd beregeltünk. Idén kivételesen sátrozás lett a program, közös megegyezés alapján. :) Igyekeztünk vegyülni a tömeggel, ezért begurultunk a "sokat látott fák" alá (& ott táboroztunk lee). :)
 Kicsit fáradt voltam, ezért sok mindenre nem emlékszem. Arra biztosan emlékszem hogy a fák alatti séta alkalmával belerúgtam egy munkahengerbe, ami a fűben lapulva várta gyanútlan áldozatát.

 Aztán átvonultunk az ügyességi versenyek helyszínére, ahol körbefotóztuk a gépeket. CsuTeeee és Bálint KarCsee mellé beültem segédnek. Aztán a programok lezavarása után vártuk a felvonulást, most kivételesen a mezőny végén helyezkedtünk el. Jó buli volt... :)

Kempingbe visszaérést követően meglepődtem, mert azt hittem Becii már rég hazafelé repeszt. Ehelyett szerelős ruhában körözött a gépe körül. Mutattam neki hogy valahol pont ott vágta ki tavaly Áronnak a gumiját egy ottfelejtett kóbor sátorvas (ahol előzőleg átrongyolt). Hopp, meg is lett. Köszönetként elővett egy odasuhintós szerszámot, majd végzett vele. Tavaly mi Áronnal nem tudtuk elintézni, most viszont ki lett nyírva a rohadék. :)

 Este szinte semmire nem emlékszem a műsorból, csak abból amit nem mi rendeltünk. Qrva sok szúnyog volt, meg sokan mondogatták hogy jó sok a kaja fejadag. :)

Vasárnap:
reggel feltápászkodás után már jöttek is a zsiványok, hogy mikor csináljuk meg a vizipókos képet (az ötlet még tőlem származott, hónapokkal ezelőtt vetettem fel pár kedves kollégának)? Nem tudom már ki volt az, mondtam neki hogy ha összetrombitálja a népet akkor mi is megyünk.
Mentünk is, sikerült a csatasorba beállítani a két (három) külhoni BIS tulajt is. Valakinek a javaslatára egy ilyen egy olyan felállást raktunk össze. Talán sok burdát olvasott az illető (egy sima egy fordított). :) Aztán jött még egy ötlet: nyissuk fel az ajtókat is. Nem lehetett kihagyni. Ezúton is küldjük sok szeretettel a képe(ke)t a "ronda hátuljú" "beteges varrógép hangú" pókok rajongóinak. Respect. :)
Mondjuk meglepődtem az arányon (10% BIS? Baromira nem tükrözi a hazai utak arányait), és még jöhetett volna ezen kívül is vizipók. Idén nem láttuk Nikiéket, Csanak sem hozott vizigépet. Viszont egy trójai faló is belopódzott a fotózás előtt a műveleti területre. Pocok jelent meg polszkival, kezében egy vizes palackkal, mondván hogy "ez is vizes". :D Mondtam neki hogy igazi vizipók akkor lesz a kék gépállat ha a motorba beleönti a vizet, és nem a kezében hordozgatja. :)

 Ezután páran rodeóztak CsuTee gépével, majd jött valaki hogy 10 percen belül tépjek el mert fizethetem a következő éjjelt is. Elindultunk...
Egy balra, kettő jobbra. Na akkor most merre is van az átvonulás? Úgy tűnik idén nem lesz közös vasárnapi átvonulás, így mentünk tovább. Ketten (off gépekkel) kiálltak előlünk, onnantól egyedül mentünk pákozd felé. A versengéses dolgokból inkább csak azokra emlékszem ami off volt. :) Szlalom vontatós terepjáróval, elsőkerekes gépekkel. Majdnem összetört ex Nyuszy gép, ha jól láttam majdnem (megint) összetört Robi kisautó (messziről látszott úgy). Eredményhirdetés után nem mentünk el mert Nyuszyval mentünk - volna egy ablaktörlő motorért, de várni kellett mivel Iminek elég soká tartott mire visszaért Raszta Bandi kulcsaival. Elég peches ember (miért nincs második díj, simán megnyerte volna :D )... :)
 Hazafelé konvojoztunk fehérvárig. Ott felmarkoltuk a Laceeee BIS leendő ablaktörlő motorját, majd elköszöntünk és jöttünk hazafelé. Balatonfenyvesen megálltunk picinyt pihenni, ott lesétáltunk a partra és megállapítottam hogy 15 év alatt némi változás állt be, de a lényeg ugyanaz: nincsenek diszkont árak. :)
 Az út vége felé sajnálattal hajtottunk le a pályáról. Kényelmes volt az M7 -esen gurulni, ahhoz képest a régi 7 -es egy rozzant hullámvasút. Hazaérés, majd kipakolás után a kisautót visszavittem a garázsába, mostanra pihen. :)

Végre nem traktor kerekekkel... :) Velencei tav :) Visszamennyé' (ez a kék nem is vizipók) :))) Egy világos, egy piros: alakul a sorrend :) Régi ötlet, most valóra vált És akkor ezt a képet küldjük minden Jáccanak a gyerekek :) Úgy örülnek mint majom a farkának :) Emlékmű Hegyipop :) Dömi gyakorol :) Közönségsiker: Nyuszy terepjáró + utánfutó kombóval a szlalompályán :))) Jó idő volt Off: ezt hazafelé kaptuk le egy benzinkúton :)

Kommentek

Horváth András

A vasárnap reggeli programban párszor szereplõ "valaki" az én voltam. ;) :) Nem is tudtam, hogy neked is volt ilyen közös BIS-es kép ötleted. A piros-fehér efektet meg csak úgy adta a helyzet. Szerintem ez így volt szép! :)
Amúgy örültem, hogy lejöttetek ti is és bocsi a vasárnap délutáni pluszprogramért. :)

Lajoska

Khm.... a fékmunkahengert saját halottunknak tekintjük, Gabi autójából való, az mondta be az unalmast.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!