2008.10.28. Kedd

A hétvége történései: :)
pénteken délelőtt elkezdtem gondolkodni azon hogy ideje lenne lemosni végre a kékséget, de megelőzött egy telefonhívás. Molnár Balázsék elég korán megérkeztek, és érdeklődtek nincs e egy AC pumpám véletlenül. Mivel a múlt héten találtam a garázsban 2db használt AC -t, ezért felajánlottam hogy foglalják el a szállást, majd utána garázsoljunk egyet. A garázsban aztán kiválasztottuk az áldozatot, majd elkezdődött a felszerelés. Fogalmam sincs miért, de támadt egy olyan érzésem hogy megnézzem a szelepfedél környékét, jön e még olaj. Na sikerült kétségbe esnem, mert a sok sok utánhúzás után is dőlt az olaj, ami mostanra elég szépre sikeredett. Gondoltam nekiállok cserélni a gumist parafásra, Csanak úgyis megígérte hogy hoz 4-5db -ot (ami végül 3 lett, de több mint a semmi :D ). Szelepfedél levételekor azonban nem várt dolgok történtek, elkezdett ömleni az olaj. Balázs meg is jegyezte hogy olajcsere fog következni, nekem meg eszembe jutott hogy a garázs eltti placc nem sík... :P Egy szó mint száz, az új tömítés felkerült, és azóta minden a legnagyobb rendben.
 Ezután megérkeztek azoktatóék, majd később a többiek is, a sort Nyuszyék zárták a találkozó egyik sztárjával, a kutyulival. :) Péntekre a késések miatt csak a szállás elfoglalása, és a kajálás maradt.

 Szombaton borult a napirendem. Először Thonynak kellett generátort vadászni, aztán mivel az idő szorított, mentünk a gyülekezési ponthoz, ahol vártak a csak szombatra érkezők. Itt KG -éknak hála ("elaludtunk") beszedtünk egy fél órás késést, amivel gyakorlatilag kilőttük azt az időt amit egy esetleges mentésre tartalékoltunk. :)
 A vonulás viszonylag problémamentes volt (már amennyire láttam a sor elejéről, azaz passz :) ), az elején nehezen találtam el a sebességet. A legveszélyesebb emelkedőt azonban nem bírta az egyik kisautó, úgy döntött beáll a váltója. Mi megálltunk a hegy túloldalán a völgyben, aztán történt egy meglepetés: a kisautó a hegy alján meggondolta magát, és úgy döntött továbbmegy önerőből. :D Az út hátralévő részén már problémamentesen haladtunk.
 A vonatozásra kis késéssel került sor, mert a mentésen kívül az is húzta az időt, hogy a társaság megrohamozta a dupla nullás ügynöki szobákat. :) Mint utólag megtudtam a vasutasok ugrottak is egy "blokkot" az indulásnál, mert a kisvonat 2 ponton keresztezi a normál vasutat, ezért akármikor nem kelhetnek át.
 A vonatozás során szép tájakon mentünk, bár pár erdő (fenyves) eléggé "rendetlennek" tűnt. A mozdony megküzdött pár emelkedővel, aztán javarészt sík terepen mentünk tovább. Lehetett látni pár bátrabb állatot, némi sas meg szarvas került elő. A szarvasok mondjuk meglepően közel voltak, és elég nagy számban. Utólag megtudtuk hogy csak addíg bátrak amíg meg nem áll a vonat, akkor ugyanis rekord tempóban lelépnek. :) Odaúton történt továbbá, hogy páran lehetőséget kaptak arra hogy átjussanak a mozdonyba. Több sem kellett, és mire kimondtam volna hogy "egy", a banda (Ricsi, Nyuszy, Csajos, Soma, azoktatóné) egymást letolva már át is iszkolt a vezérállásba. :P
 Lentibe érve megtekintettük az erdészeti kiállítást, ahol FanTomee és Szilvi segítségével egy bejegyzést is eszközöltünk a vendégkönyvbe. Visszafelé Ricsi és én kéredzkedtünk be a mozdonyba, de az első pár méter után azoktató is jöhetett. :) Itt végre lehetett jól fotózni, valamint a mozdonyvezetővel összebeszélve kétszer megálltunk a nyílt pályán, hogy fotózhassam a szerelvényt. A mozdonyvezetőtől kaptam egy kérést is, miszerint a címére küldjem el majd a képeket. :) Video is készült, ezeket majd alkalomadtán feltolom valami tárra.


 Csömödérre érve indultunk vissza, a hazaúton azonban ismét probléma támadt. Nyuszy szólt telefonon hogy állítsam meg a menetet, mert valaminek ablakot kell szerelni. Speciel ez épp azon a ponton történt ahol odaúton bevártuk a mentőbrigádot. Én egy indexelést követően megálltam, és... a többiek meg mind egy szálig elhúztak mellettünk. Mindenesetre érdekes. :) A hegy túloldalán vártuk be a hátramaradott csapatot. Ezután újra összeállt a banda, majd "hazáig" problémamentesen folytattuk utunkat. KG -ék miatt kellett csak aggódni, mivel porzó tankkal indultak útnak eredetileg... :P   A további program a kajálás volt, ahol érthetetlen módon kicsit szétcsúsztak a vendéglősök.

 A vasárnap reggel Soma és Csajos vonatra szállításával kezdődött, majd érdeklődtem kit érdekelne vasárnapi program. Miután erre nem volt jelentkező, ezért elkezdtem szervezni Thony gépének szerelését. Molnár Balázsék vállalták hogy segédkeznek, nekik ezúton is köszönjük.
 Miután elbúcsúztunk a többiektől, mi elvonultunk a garázsba szerelni. Ez egy kicsit hosszadalmasra sikeredett, mivel az akcióban 4 generátor vett részt. Mivel vasárnapra nem készültünk el, ezért Thonyékat beszállásoltuk estére, majd másnap folytattuk a mentőakciót. Csanaknak hála hétfő kora délutánra meglett az "éppen fenn lévő generátornak" a hibája, így jött még egy bontózás, majd két generátorból sikerült egy üzemképeset összelegózni. Volt még pár kavar (occsó műszer mást mér, stb), de végül útnak indulhattak. Este már kaptam a híreket hogy éppségben megérkeztek pestre, tehát a műtét sikeresnek mondható. :)

 Ezúton is köszönjük mindenkinek a részvételt, az illetékeseknek a vidám perceket. :) Sajna (nem győzöm hangsúlyozni) a programok egy része kimaradt, hol érdeklődés, hol csúszás, idő hiánya miatt. Köszönet illeti még az élő és telefonos segítségeinket. :)

Kommentek

Plósz Gyula

Fasza képek ;) :)

Csacsa

Nagyon jÓ volt a tali köszönjük ......hát igen a kisautó meg gondolta magát azóta semmi baja a váltonak :)

VadMacs

Kondráth Csaba #25096:
na ennek örülök. :)

Apropó: tennék fel videót (mozdony fülkéjében felvett), de a köcsög "jutub" valami borzadályos minõségben akarja tálalni. Viszont létezik valami "high" minõség náhány videónál, ezt hogy lehet elérni?

Csacsa

VadMacs #25097:
sajna nem tudom:(ne haragudj

VadMacs

Kondráth Csaba #25098:
semmi gáz. Képeitek vannak, amiket el lehet postázni nekem a neten? :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!