2009.02.23. Hétfő

Hol is kezdjem...

Még 2 héttel ezelőtt hétvégén nekiállt furcsa indulásokat produkálni hidegen. Nehezen indult, összevissza változott a szivatós alapjárat, puffogott, leállt, stb. Mivel akkor még épp hogy be bírtam szállni az autóba (kórházi kalandból felépülés rulez), nem nagyon álltam neki kideríteni mi lehet. Az út hazafelé tartó szakaszán azért beugrott hogy a hidegindítóval lehet valami.

 Pár nappal később, ahogy kezdtem javulni - és ezzel párhuzamosan unatkozni, elvonultam a garázsba. :) Az elmélet bizonyítást nyert, mivel kiderült hogy a hidegindítóhoz tartozó lépcsős rudazat fordult ki a szivató karján leledző csuklóból. Azért azt illik megjegyezni, hogy mind a rudazat, mind a csukló egy kókány vacak, ráadásként a csuklót tartó szivató kar sem gyári (de ez utóbbi legalább funkcionálisan működik).
Hogy mi történt a gyári alkatrészekkel azt már örök homály fogja fedni, én azonban úgy döntöttem hogy valahogyan visszaerőszakolom ezt a szivató rudazatot a csuklóba. Nos a csukló ezt nem nagyon komálta, még kalapáccsal sem lehetett jobb belátásra bírni (mivel az eredeti pici műanyag alkatrészt egy bumfordi fémmel pótolták ki, az meg bírja az ütést :D ). Na ekkor volt az hogy Gáspáry Laci jelezte a fórumon hogy megjött a cucc, aki kérte jelezze. Örültem mint állat, aztán meg nem. Miután sikerült kitalálni hogy a szóban forgó alkatrészek nem a Weber karbihoz valók, sikerült beazonosítani hogy az FOS S2H karbihoz való cuccok jöttek. Na téma elnapolva, nekiálltam kissé idegesen szétbontani mindent. És akkor jött az ötlet, hogy megcsinálom ezt a nyüves rudazatot. Mi a fenének vagyok karbantartó? :)
 Először vagy 1 órám ment el arra hogy 3 garázst felforgassak, de egyikben sem találtam olyan anyagot ami megfelelt volna. Aztán unalmamban elkezdtem kotorászni a léges bontásokból megmaradt vödörben (2 kupac alkatrész), na ekkor a kezembe akadt egy lestrapált nívópálca. Miután meggyőződtem arról hogy ez totálkár, jött a méricskélés. Majd kalapálgatás, fűrészelés, menetmetszés, aztán elkészült a nagy mű. :) Sajna ráment még 1 nap, mire sikerült összehangolni mindennel, ráadásul elsőre a fenének sem akart működni (plusz egy feltöltött akksit is "kinyírtam" a sok indítózásban). Másnap kipucolás, majd újra próba. Na akkor már indul, de szivatózás közben összevissza bőg, vagy lefulladna. Lehet kicsit játszadozni, de nem az igazi. Na mondom erről ennyit. :) Mára viszont elmúlt ez a baja, és mint a jó kis gyerek, kezd végre rendesen viselkedni. Úgy látszik ezek a Weber karbik már csak ilyenek, a fehér vizipók karbija is rendetlenkedett egy ideig a felújítás után, aztán magától rendbejött. :D

 Ha már egyszer itthon voltam, gondoltam nekiállok az egyre több sebből vérző kalaptartónak is. Előszöris kiszereltük a fehér gép kalaptartóját, lecsupaszítottuk, majd a "deszkát" elvittük lemásoltatni egy helyi barkácsáruházba. Nos a másolás baromira nem sikerült precízen, hála az égnek az ára sem lett túl vészes. :) Fatertól csórtunk némi raganyót, majd először összeraktuk a fehér pók kalaptartóját, hogy legalább abban legyen zene ha megyünk valahova. Még jó hogy pont azzal megyünk a legkevesebbet. :D
 A kék gép kalaptartója itthon lett pontosabban méretre szabva. Viszont az ami elfért a fehér gépben, a francnak sem akart elférni a kékben, a kék gyári kalaptartója (ami mint kiderült meg lett támogatva némi deszkával anno) meg jó mindkettőbe. Puff neki. :D Na nekiestem újra egy jókora ráspollyal, mivel fater dekopírgépe az öcsémnél pihen, aki nem használja soha semmire. :) Végre sikerült összetákolni, ma ezt is sikerült beüzemelni.

U.i.: a két gyári fűtéscsőből (hosszú) sikerült az egyiket befaragni a kék villámba. Kíváncsian várom lesz e hatása a fogyasztásra, ha fűtött levegőt kap a karbi télen. :)
Annyit már most elmondhatok, kezdem érteni miért tűntek el a vizipókokból ezek a csövek. Egyrészt káromkodtam rendesen mire beszereltem, másrészt onnantól kissé nehezebb szerelgetni azon a környéken. :)
Karbi fedél tömítés. Kissé van baja... :) Előző tulajok hekkelte szivató rudazat Tartalék karbiból csóringálunk :) Régi szétborítva... Készül az új :) Na ez sikerült (CsuTeeee nevű kedves óvasónk kérésére) :))) Dö nyú kalaptartó Na, legyen egy ilyen is. :)

Kommentek

Tibee

EZ a rudazat gyártás ez ismerõs nekem is. :) Én a 850-eshez gyártottam gáz rudazatot, mert a sajátja el volt törve, és úgy buherálták agyon, hogy rövidre sikerült, és nem ment vissza alapjáratra. Igaz, én nem nívópálcából, hanem egy bazihosszú 6-os tõcsavarból csináltam. Leköszörültem a menet, aztán ahova kellett, oda meg ment rá M5-ös menet és lám, mûkszik. :D

Lajoska

Hehe. Ilyen karbifedél-tömítést kaptam a Favorithoz, aztán csodálkoztam, hogy nem igazán jó a karbira. :)

CsuTee

Jeaah köszönöm fõnök :D :D
Ez mind arra jó hogy ne unatkozz :) :)

VadMacs

Tibee #30047:
jó móka, bár az elkészülés után azt hittem felgyújtom a gépet. Nemhogy rosszul mûködött, hanem sehogy. :c)

Lajoska #30048:
vicces dolgok ezek. :)
Én most rászoktam arra hogy a fehér pókhoz megvett javítókészletet "sablonnak" használom. :D

CsuTee #30058:
hogy ne unatkozzak, tegnap tönkrement az ámítógépem tápegysége. Miért most jön minden...? :D

Lajoska

VadMacs #30064:
A tápegységre tudok egy jó szakembert. Tibee is ismeri.

CsuTee

VadMacs #30064:
Hát egyértelmû, túl sokat henyéltél a kórházban, ezért be kell hoznod a lemaradást :)

Dave07

Akkor te sem unatkoztál mostanában, de látom legalább jobban vagy ;)

VadMacs

Lajoska #30067:
jó kis táp volt, csak ha elvinném akkor többe kerülne mint újat venni. :)

CsuTee #30069:
jajj tisztára úgy beszélsz mintha én akartam volna ott feküdni. :)
Ez a nyüves csõ lógott ki a mellkasomból, azt meg rákötötték a fali szerkezetre. Ollót/kést meg ugye nem hagytak ott. :)

Dave07 #30072:
határozottan. :)

Tibee

VadMacs #30073:
/1 Pedig a kolléga nagyon szakszerûen és precízen bánik a kalapáccsal. :D

Lajoska

Tibee #30074:
Ne ferdítsük a tényeket. Balta volt. :)

VadMacs

Tibee #30074:
Lajoska #30075:
vegyetek neki inkább macskatápot :P

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!