2009.03.22. Vasárnap

A minap épp egy vonóhorgosnál jártam, amikor az illető a vizipók alját vizslatva megkérdezte hogy fog e a fékem. Mondom persze, de miért kérdi? Á semmi, csak azt hitte a fékcsövek lógnak szabadon a gép alján... :)

Nosza több sem kellett, alá is feküdtem a gépnek. Kiderült hogy a kézifék kötél végére csatlakozó vasdarab unatkozott, és elhagyta szolgálati helyét. Egyenesen a fék alaplapon kívülre disszidált. :)

 No mivel arra még nem jártam, gondoltam ideje megtanulni ezt is. Felhíttam' Laceeee -t, aki éppen a tegnapi nap másnaposságával küzdött hősiesen (ha jól értettem Takácsvéder nagyúrnál). :) Ellátott némi infoval, majd nekiestünk a dolognak. Hamarosan lekerült egy adag szenvedés után a fékdob, és hullottak ki az alkatrészek. Fékpofák le, és az előzőleg lebontott BIS lengőkar futójáról kiebrudalt csuklót próbáltam az öreg garázsos szaki segítségével a neki szánt helyre bepaszírozni. Ha nem figyelek simán lehetett volna érdekesebb a szitu, mert miután észleltem hogy kissé szorul a helyén a szerkezet, egymás mellé raktam a két vasat, és valami nem stimmelt. Hát mintha tükörképe kellene nekem... :) Az öreg közben adott nekem egy ilyen vasat, hogy abból szedjem ki a nekem kellő sasszeget. Sasszeg azonban megmakacsolta magát, és nehezen indult meg - utána meg nem sikerült a rágyógyult gyűrűt leoperálni, hogy a csap kiessen végre helyéről. Na mindegy, még jó hogy a végére észrevettem, az öreg által adott vas pont a jobbos futóba kell... :)

 Na akkor össze az egészet. Elsőre sikerült minden, de kiderült hogy mégsem: a balos fékpofát nem a helyére sikerült bepakolni. Pedig hogy örültem hogy milyen gyorsan bementek a visszahúzó rugók a helyükre... :)
 Másodjára már a rugó szopatott, aztán jött a fékdob, ami a fenének sem akart visszamenni a helyére (itt már Laceeee hiánya miatt Csanak volt a tippmixes ember). Nagy nehezen azt is visszaszenvedtem a helyére, igaz ehhez le kellett oldani a bowdent - ismét. :)
No felkerült a kerék, gondoltam kéziféket később lerendezem. Első fékszerelgetést megnézzük sikerült e. Affene, nem indul a gép, pedig pörgetem a motrot. Kicsit megmozdul a gép, de mintha beszorult volna a fék. Na addig addig erőlködtünk, egyszercsak megindult a gép. Zutty. Ja, ki kellett volna szedni a hülye tuskókat amivel kiékeltem a kerekeket... :D

 Na ezek után próbaút, kézifék visszaköt, amjd hallelujja, végre tudjuk miért ugrott hirtelen a kézifék kar akkorát (dupla akkorát kellett húzni, mint amikor megvettük a kisautót).

 Ebédre eldöntöttem, fékszerelést ma semmiképpen nem vállalok. :P
Fékhiba Maradványok... Alakul az első sk fékszervizelés :) Na még ezt is beállítjuk...

Kommentek

Sztancsik Viktor

Jó kis móka lehetett a fékszerelés. :) Mondjuk nem tudom, a hátsónál mûködik-e a kézifék miatt ez a trükk, de én az elsõknél úgy tettem vissza a fékpofákat, hogy mindkét rugót beakasztottam, illetve egyik oldalt már fent volt a betét a helyén, a másik meg erölködéssel ugyan, de felment simán a helyére. Szerintem sokkal kevesebb erõkifejtés kell hozzá így, mint a rugót beakasztani a helyére. :) :)

Plósz Gyula

a bisnek más a teleszkóp felfogatása? :O

Törölt felhasználó

hála igy még nem jártam, és nem is láttam még ilyet, de ezek szerint ilyenre is fel kell készülni.
Amugy ügyi vagy, remélem nem idegeskedtél sokat...

Laceeee

Töltõn volt a telefonom a szobában én pedig nem voltam mellette :)

CsuTee

Anyám, így sem láttam még kézifékkart kijönni :D :D

Grosso

Laceeee #31179:
Te mást töltöttél máshova> ;)

Plósz Gyula

Grosso #31207:
hurkát? :O :D

Grosso

Plósz Gyula #31209:
Nem egészen szilárd halmazállapotú dologra gondoltam... :c)

Amúgy meg igen, a BIS-nek más a lengéscsilcsi felfogcsija ;)

VadMacs

Sztancsik Viktor #31161:
eszembe jutott nekem is, de a fenének sem ment. Lehet csak azért mert addigra már totál ideg voltam. :D

Plósz Gyula #31166:
hajaj! :D
BIS -t hátul megültetni pl úgy is lehet, hogy berakod alá a léges lengõit (szerelékekkel). Lásd kombi BIS a nyári talin. :) Igaz ott nem ültetni akartak, csak (tudtommal) nem volt kéznél a saját típusú... ;)

FanTomee #31172:
á tényleg nem... :)
Bónusz: délután elugrottunk öcsémékhez sárhidára. 40Km -es úton szétfûtötte azt a fékdobot amin ma dolgoztam. :P

CsuTee #31182:
idáig én sem... :)

Grosso #31212:
elviekben strapabíróbb ez a fajta felfüggesztés. Meg jóval drágább is, ha kell cserélni a lengéscsillapítót. Lengõkar meg kb beszerezhetetlen... ;)

Tibee

VadMacs #31225:
/2 De ott azért kicsit több teher is van rajtuk, nem? Egy lengõkar csere miatt miért ülne le? Csak a lengéscsillapító alsó bekötés más, ugye?

Grosso

VadMacs #31225:
Értem Mester :D

Tibee #31226:
Szerintem "lengõ" alatt itt a lengéscsillapítókat értette ;)
(vagy nem?:S)

VadMacs

Tibee #31226:
Grosso #31229:
2.: mivel magát a lengéscsillapítót lehetetlenség kicserélni a légesére, marad az a válasz hogy mindkettõbõl a légesét kapta a kombi.
Talin kérdeztem a gazdájától hogy miért kellett leültetni, akkor jegyezte meg hogy az nem szándékos... :)

Grosso

VadMacs #31235:
Ma is tanultam valamit :D

Tibee

VadMacs #31235:
Azok a fránya BIS-ek. :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!