2009.06.21. Vasárnap

Igaz már pár napja történt, de ideje bejegyezni. :)

Kisautó leműszakizott, zöldkari is meglett, úgyhogy most nyugodtan vághatunk bele a tervezett melókba - amennyiben lefut a nyári tali és a fehér műszakija. :)
 Sajna a dolgok nem a tervezettek szerint haladtak. Csanak nem ért rá (győrben gondoltuk ki a műszakiztatást), így a szerelgetések elmaradtak. Műszakin viszont megjelentünk, ahol úgy tűnik sikert arattunk, mert sokan megnézték a kisautót. :) Csak várni kellett sokat, és "pár apró dolgot" leszámítva nem is volt gond, pedig tartottam sok mindentől. :)
 Visszafelé út előtt még betértünk Csanaknéhoz felvenni a postát, majd indultunk visszafelé. Azaz kis kitérővel, Csornán keresztül szombathelyre tartottunk. Útközben elkapott egy durva felhőszakadás, aztán örültünk hogy megúsztuk. Szombathely előtt aztán durva felhők jelentek meg, a távolban (osztrák hegyek felé) lehetett látni hogy nagyon nem lesz jó ha elkap minket. Aztán sajna el is kapott, és olyan szinten esett hogy a főútvonalon a forgalom belassult csigatempóra.
 Szombathelyre bontózás végett mentünk. Félreraktak ugyanis egy szett gyári felnit, meg néztem hozzá egy készlet gumit is. Szerencsétlen bontósok hülyén néztek rám hogy "most kelljen kimenni a szakadó esőben, nem lehetne hogy visszajövök másnap?", de miután meggyőztem őket arról hogy nem megoldás ez, kénytelenek voltak kifáradni zuhanyozni. :D

 Amúgy hazafelé úton érdekes ciripelő hang kezdett el megjelenni, mintha valamikor már hallottam volna ilyet. Bontóban ugye kombivá kellett alakítani a gépet, így motort jobban hallottuk. A ciripelő hang eleinte hasonlított a vákuumos előgyújtásra, de ahogy hangosodott, úgy váltam egyre bizalmatlanná az elképzeléssel kapcsolatban. Szombathely után már erőtlen is volt sokszor, majd egerszeg felé jókora csattogások voltak hallhatók. Hazaérve (kipakolás után) megnéztem a motorteret, és meg is lett a hiba: eltört a kipuff hátulsó leömlője, de nem akárhol. Ott, ahol a legvastagabb a cső, a hf -hez kapcsolódó talp után, ahol a llegvastagabb a cső. A törésről meg az időpontjáról csak azt gondoltam hirtelen, előfordulhatott hogy vizsgán odaverték a kisautó fenekét a görgős pad széléhez, mert azelőtt nem volt baja, és a cső is ép volt.

U.i.: Andrea (Bundás magyar hangja) ezúttal is félrenavigált minket párszor. Első alkalommal a vizgsa helyszíne helyett a belvárosban kötöttünk ki. Másodjára a helyszínre menetnél adódott probléma. Aszongya' "tarst jobbra, tarts jobbra", de a kijelzőn meg a kijelölés egyenesen halad tovább. Mondom csak jobban tudja hova kell mennem. De csak nem, mert tényleg nem jobbra kellett menni. :)
A másik ami még tutira emlékezetes lesz: győrből kiérve (ahol egy szembejövő polszkis kb szájtátva szerűen bámult minket :) ) elértünk oda ahol Csorna felé kell befordulni. Aszongya' menjünk tovább - de ugyanakkor a gép meg rajzolta az utat balra fordulással. Pech, balra be kellett volna fordulni. Idióta... :) Mostanra sikerült megtanulni, hogy a kijelzőt is nézze valaki, és ha eltér az a mondottaktól, akkor ne halgassak Andikára. :D

Kirándulás Sümeg felé Sümegi vár Ez meg asszem' Raverfalva :) A navigátorom nem is tudta hogy Nyúl létezik... :)

Kommentek

Dömi

Ettõl a táblától kb 500 méterre lakom.
Hulyakocsog be se ugrik!!! :) :) :)

VadMacs

Dömi #35077:
azt tudtam hogy valamerre arra laktok, de egyszer jártam ott, akkor is sötétben jöttem el, nem emlékeztem hol vagytok. :)

Dömi

VadMacs #35078:
nem kell magyarázkodni, amúgy sem voltam otthon :P

CsuTee

Nahh akkor ti is hajtjátok a gépet, helyes. De nem szélszerûbb akkor megnézni a csörgést amikor elkezdõdik? :P

VadMacs

Dömi #35080:
na most tényleg kabbe :D
Amúgy a közeljövõben lesz még arra utunk, elviekben mindkét géppel.

CsuTee #35088:
tök mindegy, mert mindkét esetben gyengült volna a gép, hazajutni meg haza kellett valahogy. :P

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!