2009.07.21. Kedd

Nos mivel is kezdjem? Legyen a kipuff.

Mint ahogy azt pár bejegyzéssel ezelőtt említettem, a győri vizsgázás után nekiállt szórakozni a kipuff, hazaérve pedig egy jókora repedést találtam rajta.
 Elérkezett az idő a javításra.
Leendő lakatosunk szólt hogy a hétvége alkalmas lesz némi hegesztgetésre, így kapva az alkalmon elmentem leszerelni a kipuffot. Leszereléskor jött a meglepi, a leömlő ugyanis nem megrepedt, teljes egészében letörött. A kipuff alján aztán megtaláltuk a hosszirányú friss sérüléseket, tehát eléggé arra gyanakodtunk hogy a vizsgán mégis odacsaphatták a kisautó fenekét a görgős pad széléhez.
Ugyanakkor azt is meg kell jegyezni, hogy nem teljesen az ő hibájuk volt a dolog, ugyanis lehetett látni, hogy a repedés egy része régebbről származott, valószínűleg ezért adta (valami) a ciripelő hangot (a csatt csak az utolsó csepp lehetett a pohárban). Látni csak azért nem láttuk, mert a régi repedés a két egymásra húzott csőből csak a belsőt érintette, ezért nem volt az látható.

 Természetesen megszemléltem a (magyarszerdahelyi) műhelyt is, ahol a srác karosszériázik maszekban. Az akna kissé széles, a pók simán bezuhanna ha megpróbálnék ráállni, de a srác megnyugtatott hogy kispolszkikkal keresztbe szokott ráállni, a műhely ugyanis nem egy sima garázs, a bejárati ajtótól jobbra is van még egy ugyanakkora rész, oda beállva majd onnan keresztbe rátolatva már megy a manőver. :D

 Aztán volt némi haladás a felni project -ben is.
Egyik nap láttam egy autókázás alkalmával, hogy megint nyitva van az a kiskanizsai udvar, ahol a gumikat szoktam javíttatni. Nosza be is ugrottam lazán, annál inkább mert láttam hogy a műhely is nyitva van. Ember sehol, de előkerült egy nagyobbacska kutya, aki nem éppen jónéven vette hogy oda betértem, ennek hangot is adott. Aztán előkerült a gazdi, és rögtön kiderült két dolog. A srác, akivel beszéltem, mint "tanuló" státuszban volt utolsó emlékeim szerint, most nem találtam az öreget. A srác közölte hogy sajna már nem tudok vele találkozni, mivel időközben elhalálozott, Isten nyugosztalja. Így a srác vette át a kis gumiszerelő műhely "üzemeltetését", ami jól is jött, mert megszűnt a melója. Mindjárt vihettem is le a pók kerekeit, és kb egy ezres per darabért el is készültek.

 Hogy rossz hírek is legyenek:
a kerekek felszerelésekor a jobb első sárvédőnél disznóságokra lettem figyelmes. Elég szép disznóságokra, ugyanis a dob / padló / belső küszöbnél a lemezek feladták a harcot, a padló a dob körül 3-4cm szélességben átrohadt, a dobon is vannak ez fölött kisebb lukak. A belső küszöbön kívülről nem látszik disznóság.
 Aztán ott van ugyanannak a dobnak a másik vége, az ahol találkozik a homlokfallal. Azt tudtam hogy ott a perem szétment, csak azt nem hogy mennyire. Egy kb 10 cm -es rész ott kuka, plusz a csomitartó felé is át van lukadva a lemez (csomitartó utáni). Ennek örömére nekiálltam hogy kicsit alábányásszak az alvázvédőnek, az ismerteken kívül nagyobb disznóságot nem találtam, de célszerű lesz szó szerint leradírozni mindent az aljáról, amikor jön a lakatolás / alváz és üregvédelem. Szóval lesz meló, bár ahogy elnézem ez nulla ahhoz képest, hogy a légesen mennyi mindent kellett kicserélni, és akkor az még fiatalabb is volt. :) Annak meg pláne örülök, hogy minden eleme még gyári a kisautónak.
Kipuff, leszerelés után. No comment... :) Irány haza

Kommentek

Horváth András

Nekem 2005-ben ketszer is volt ilyen gond a regi kipufogommal. Eloszor nekem is pontosan ott tort le, ahol neked. Levettem a kipufot es ugy hegesztette vissza egy ismeros. Lehet ez volt a hiba, mert nem lett pontos a hegesztes, es miutan visszaszereltem, valami eltamasztott, nem ult pontossan minden, ugyhogy el is tort meg egyszer. Lehet jobb megoldas lett volna, ha eloszor a motorra szerelve fogatta volna meg hegesztovel par ponton, akkor talan pontosabb maradna az illeszkedes.
De remelem nem lesz gond vele...

VadMacs

Még csak rövidebb utakra mentem vele, de biztatónak tûnik a meló. :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!