2009.08.24. Hétfő

Unalmas perceimben szemrevételeztem a FanTomee -tól nemrég kapott cuccokat. Jelenleg a figyelmem nagyobb részét a karbi köti le, az ugyanis - leszámítva a "hozzáértő" kezek által okozott (elb*szott) károkat - egészen jó állapotban van. Olyannyira, hogy megszületett a döntés, ő lesz a kék villám karbija. :)

 Jelenleg (a tartalékokkal és üzemben lévőkkel együtt) 4 karbi van a "háztartásban", mind a 4 a Weber 30dgf féléből. Ebből a fehér BIS karbija van a legjobb állapotban, a perselyezést után nem is valószínű hogy hozzá kell nyúlni mostanában, max dugulás miatt. :)
 A kék fogja megkapni a most beszerzettet, sikerült ugyanis szerezni végre egy gyári műanyag csuklót a szivató rudazathoz! :D Nagy szó ez a mi esetünkben, ez és a karbi állapota miatt most kezdek megnyugodni (végre, össze lehet rakni egy funkcionálisan gyári példányt). Sajna ezen a karbin kell még alkotni, ugyanis hazavágták az alapjáratot megemelő mechanikus kar helyéül szolgáló alkatrészt, helyére bevágtak egy menetes csavart. Kitalálható a dolog: ha a csavart meghúzom akkor a kar nem mozog, ha nem húzom meg, a csavar idővel kilazul, és karbi barátunk útközben elhagyja a darabjait. Valami perselyes megoldáson töröm a fejem, meg gyűrűs biztosításon.

 Aztán van a hármas számú karbi: erre akartam lecserélni korábban a szolgálatban lévő kék BIS -es karbit. Ennek hiányzik a sokat emlegetett műanyag csuklója, viszont Szél mester adott egy azt pótló (made in házilag...) eszközt. Ehhez kell majd még egy (lehetőleg gyári) szivató rudazat, majd nem ártana egy perselyezés, talpnak a síkolása. Na meg a szivató felső pillangóinak vissza"kalapálása", azokat ugyanis megkalapálták hogy mindenképpen legyen legalább egy résnyi nyílás (ha már egyszer rudazat van, de b*szik működni).

 A jelenlegi meg megmarad a tartalék tartalékának. Kidobni nem fogom, mert ahhoz túl sokat dolgoztam rajta. De teljes értékű sem lesz, mert több helyet szétverték a karbi öntvény házát, emiatt pl nem lehet állítani a co csavaron sem. Éljenek a szakbarbárok... ;)
(Képek elvileg majd ma készülnek.)

Kommentek

KeMa

Éljenek! De hogy jönnek õk a képbe? http://www.kislexikon.hu/szakbarbar.html :)

Törölt felhasználó

Húúú...Lengyelbe mennyi bis-es cuccot láttunk!!!! :D

VadMacs

csajos #37357:
ejj ejj, miért nem hoztatok? :D

Törölt felhasználó

VadMacs #37372:


Na, jó! Csak egy szelepfedél tömítést láttam! :D

VadMacs

csajos #37380:
az is jó lett volna... :D

Törölt felhasználó

VadMacs #37388:

1 zlotyim sem maradt a kurva rendõrök miatt... :D

Dömi

csajos #37410:
öhhhhhhhööööönnnn :P :P

Törölt felhasználó

Dömi #37439:
Na basszus! :D Te erre felé is szoktál járni? :)
Amúgy meg mondtam, hogy nem kell átutalnod! Ez a minimum, hogy legalább azt nem adod vissza, én is ott ültem! És a sapira is az árát, most utalhatom vissza! :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!