2009.08.27. Csütörtök

No kérem.

Történtek itt érdekes dolgok. :)
Pl van fék!!! :D
Hihetetlen, de végre működik úgy, ahogy szerintem kellett volna mindig is.

A dolog apropója az, hogy ma megejtettünk egy Nagykanizsa - Nagyatád - Tarany távot, az első éles próbautat. Kb 120Km oda vissza, mindenféle minőségű úttal (& útfelújítással). Az igazat megvallva a legjobban azt vártam, amikor elérünk az út végére, az utolsó 8-10Km szokta ugyanis azt a jelenséget okozni, hogy ha addig nem is, de akkor padlóig kell majd nyomni a fékpedált, és ha mázli van, lesz még fék is (de inkább nem szokott, sokszor volt motorfék rulez).

 Nos jelentem innentől fogva másképp zajlanak a dolgok. Fékpedál nem esik be, magasan is van a fogáspont. Fékezésnél nem húz egyik irányban sem, és a fékbetétek sem állnak neki csikorogni, ha városi forgalomban melegszenek.

 Aztán elcsendesedett a futómű is: kicseréltük a bal első futómű 2 éves, de mostanra berágódott csapágyait. Befejeztem az utolsó simításokat is a karbin, plusz ellenőriztem a gyújtást.

Volt némi meglepetés is:
-85 -ös utazónál az eddigi majdnem 5 literes fogyasztás legalább egy felessel kevesebb lett. Létezik, hogy a fék, illetve a csapágy ennyit fogjon...? Illetve új légszűrő bele tud szólni fogyasztás témába?
-utazunk, utazunk, egyszer csak jobb elöl a futómű elkezd rosszalkodni. Mivel most volt futómű illetve fékszerelés, alapvetően az ugrott be, talán nem rögzítettem megfelelően a kereket. Megállás, elakadásjelző ki. Hát kaptunk egy szép defektet... :D

Ezúton köszönném meg Döminek a fékpofás tippet. Merem ajánlani a Maff típust én is. És persze itt jön az a rész, hogy mennyivel jobban megéri, ha meg tudjuk csinálni magunknak ezeket a dolgokat... ;)
No és a végére: Samko fékpofákról mindenkit lebeszélnék.
Affene...

Kommentek

Sztancsik Viktor

Grat a sikeres fékszereléshez. :)
Pár hónapja nekem is volt ilyen defektes problémám, csak nekem a jobb hátsó, aztán elõször csodálkoztam miért csúszkálgat a fara menet közben, aztán mikor észrevettem hogy 70-nél jobban nem akar menni, meg kezdett elõjönni az ilyenkor szokásos hang, na akkor már tudtam, hogy defekt. :)
Egyébként meg a légszûrõcsere szerintem számíthat a fogyasztáson. Nekem is észre lehetett venni a fogyasztáson, meg a menetteljesítményen is valamelyest, amikor kicseréltem a régit. Mondjuk nálam hamarabb is porolódik. De, hát ugye aki szétfurkálja a légszûrõház alját, az számoljon ezzel. :D :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!