2009.09.07. Hétfő

A mai nap tulajdonképpen itt kezdődött, már úgy vizipók ügyileg. :)

Történt hogy szerettem volna beállni a kék villám helyére a fehér géppel, mivel ez a garázs rendelkezik aknával. Csakhogy az istennek sem akart beindulni, ha minden igaz talán csak a gyengécske akksi miatt (hiába, kellene néha menni is :( )...
Tehát jött a töltő, majd amíg elkezdett tőttikézni, addig unalmamban kipakoltam a fehér gép hátulját (műszaki...), visszatérve pedig nekiálltam szöszmötölni a tolató lámpával. Igen, a tolatólámpával, ugyanis az szintén nem akart működni ezen a pókon sem. Talán valami vírusos járvány, vagy a fene tudja. :)
Kontaktra gyanakodtam, ezért lekaptam a tolatólámpa búrát. Na ott nincs kraft, műszer kussol. Na akkor aknázzunk, leszálltam a garázs mélyére. Ott kiderült hogy a tolatólámpa kapcsolóból kiugrott a stekker, csak visszacsatolás és usgyi próbálni. Affene, ez világít. :D Azért itt is elvégeztem a szokásos csiszolgatást, oxid mentesítést. Meg egy saru cserét, mivel a lámpánál az egyik draut a saru tövében meg volt törve.

 Még mindig unatkoztam, és ha már ott volt a két mérőműszer, kíváncsiságból nekiugrottam a hűtő 1 -es fokozatának. Az ugyanis állandóan csak teljes fordulattal üzemel, nincs kis fordulatú üzemmód. Csanak vezérletével aztán kiderült, hogy ott valami nincs rendben: sem a több kilós ellenállat nincs meg (amiről utólag kiderült hogy csak pár Ohm :) ), zárlat sincs (hogy valaki rövidre zárta volna), ez így fura. Kiderült hogy nem kötöttek el semmit, meg kellene nézni kiszerelve a söntöt. Még elugrottam venni egy marok csavarhúzót, ami pont oda passzol a motor meg a hűtő közé. Ki is ugrott a sönt, majd jött egy csodálkozás: elszállt (eltört) az a biztosíték szerűség a sönt előtt, aztán ugye van szakadás. Magyarul olyan mint ha nem is lenne. Még magyarabbul: ezek szerint átugrotta az első fokozatot a hűtés, és csak a kettes volt üzemképes (pár fokkal magasabb tartományban dolgozott).
 A felmentősereg a Fantomee -tól kapott hűtőből jött, abban ugyanis már elő volt készítve, meghekkelve ott hevert a sönt. Egy réz dróttal zárták az áramkört (nem a sönt van kikerülve, csak a bizti helyére van illesztve), ez csak nem fog elporladni. :D A kiszerelt söntöt hazahoztam, majd javítás után visszakerül a garázsba, be a tartalék hűtőbe. És amint lesz erre lehetőségem, megvizslatom a fehér vizipókét is, hátha lesz ott is elporladós meglepetés disznóság.
 
 Aztán - ha már egyszer a tarcsi alkatrészeket rakosgattam, fogtam a leszerelt ékszíjat és bedobtam tartaléknak a kék gépbe. Legalább ebből legyen itt is, ha már a tesónak van... :)

 Még mindig maradt időm, ezért visszaerősítettem az egyik Abarth emblémát.
Nem, nem vagyok rajongó, csak mivel nemrég leesett a bal ajtóról, kiderült hogy nem hiába van ott. Egy csavart takar, azzal hekkelték meg a díszlécet. Szóval maradjon ott, legalább egy fokkal "szebb". :)
Fokozatok... Munkaterület Tolatólámpa kapcsoló is lerendezve Tartalék generátor ékszíj a fedélzeten, meg némi rendrakás Megint van ilyen is :)

Kommentek

KG

Ilyen söntöt dobtam ki nemrég mondván, hogy csak plussz súly. :)

VadMacs

KG #39350:
no, akkor legközelebb félrerakod nekem. :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!