2009.10.21. Szerda

Nos mivel valakinek volt egy ilyen óhaja, felvéssük az utókornak Taky-G pókja megállásának okát. :)

Nos ma az említett úriember megjelent. Elnavigáltunk gyalog a fehér vizipókunkhoz, majd 1-2 szerszám, meg vontatókötél berakodása után elindultunk mentésre. Szerencsére Roland ott volt még az út szélén, teljes élet nagyságban, nem érte bántódás. A Laceeee által megadott tippeknek próbáltam utánanézni, mint pl AC. Nos az alig akart nyomni indítózásra, de ugye elfelejtettem kivinni magammal a megmaradt egyetlen léges AC pumpámat. Akkor javasoltam a bevontatást (előtte még megnéztem van e megszakító hézag, volt), mert ha véletlenül melléfogunk, legalább nem kell minden tipp miatt külön ki-be autóznunk. :)
Ennek megfelelően vontatókötél fel, majd irány a vizipók garázsa. Ott aztán nem sikerült megtalálni az említett AC -t, amit valószínűleg az öcsém nyúlt le valamikor. :)
Elkezdtem bontogatni az AC -t, de nem találtam olyan égbekiáltó hibát, ami miatt ne működne rendesen. Akartunk még indítózni, de az akksi benyögte az unalmast: lemerült. Na ekkor kék vizipók garázsába be, lenyúltuk a gép akksiját. :)
Próbáltunk indítózni, de nem akar semmit sem csinálni, csak puffant picit, ha jól hallottam. Aztán Taky szólt, hogy valami füst távozik rossz helyen (mint utólag kiderült, a karbinál nyomta ki). A következő helyett ha jól emlékszem egy k*rva nagy durranás, Taky füle bánta a dolgot (mivel ott állt a nyitott motortér mögött). :) Na mondom nem létezik hogy ez nem kap benzint, megnézem még egyszer a gyújtást. Elkezdem forgatni az ékszíjtárcsát, de hoppá, valami nem stimmel. A megszakító tengelye ugyanis nem mozdul. Hozzányúltam a tengely végéhez, és kézzel lehetett forgatni. De nem csak forgatni: megmozdult tengelyirányban is, fel - le. Na itt már tudtam hogy megvan a hiba oka, meg azt is sejtettem hogy mi történt, de nem hagyott nyugodni a gondolat. Kiszereltük, aztán jól hiányzott az aljáról a fogaskerék. A stift szó szerint elnyíródott a tengely / fogaskerék mentén, a stiftnek csak a tengelyben maradt meg az oda passzoló fele.
 Gyorsan kitoltuk az akksijától megszabadított kék vizipókot, majd áttoltuk a fehér garázsába. Helyére meg betoltuk Rolandot, és nekiálltunk lebontani az olajteknőt. Abban aztán megleltük a fogaskereket, meg később a hézagoló lemezeket. Közben többek tanácsára gyári stiftet akartunk vadászni, ami kimerült végül egy bontózott elosztóban. Az meg rotoros volt, szóval most olyan is van Takynak raktáron. :D
 Ezután több kevesebb töketlenkedéssel összeraktuk a cuccost, majd belövöldöztem gyorsan a gyújtást 10 fokra. Roland első próbálkozásra beindult, majd összerakás és a vizipókok garázsolása után elhagytuk a csatateret. Roland pedig gazdájával együtt folytatta az útját Zalaegerszeg felé.

U.i.: bocsi de fotó nem készült, valahogy kiment a fejemből. :)

Kommentek

CsuTee

Gyáááá, ezt nevezem probléma megoldásnak :) Ügyesek vagytok. Egyedül azt sajnálom hogy meg kellett bontani azt a szép mocit:(
Kár hogy nem készült kép :P

VadMacs

CsuTee #39029:
olajteknõ, AC, meg elosztó került le - távol van ez még a nagyobb bontástól. ;)
Viszont a generátor turbinaházas két csavarjának annyi, azokat lehet pótolni.

Laceeee

Ide is leírom, hogy felújító szettbõl tettem be az új stiftet és az hullott szét. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen darabból lehet ennyire szar utángyártott de ezek szerint létezik:( Ennek ellenére fentartom a dolgot, hogy vannak gyenge pontok a motoron amik nem százasok.

Törölt felhasználó

bakker ti sem unatkoztok látom....
én is jártam igy egyszer Dombóváron átjött a kisöreg hogy állandóan elmászik a gyújtás, még elért hozzám (2km) 4x állitotta be, na és mire mi is ráleltünk a stift hiányára, ugynis nálunk nem hullott szét a kosz összetartotta és igy "csak2 annyi volt hogy elforgott a tengely.

VadMacs

Laceeee #39041:
de könyörgöm, valaki magyarázza meg hogy a p*csába tud az a szerencsétlen elnyíródni. :(
Amúgy a bontósból áttoltam a tengely végében lévõ filcet, meg adtam neki kenést. :)

Laceeee

VadMacs #39043:
Attól, hogy lengyel gyártotta :) Ez általában sok mindent megmagyaráz ;)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!