2009.11.09. Hétfő

Egy lépéssel közelebb a tökéletes felé, kár hogy épp most hagytuk ott a rajtvonalat. :)

3 délelőttbe került, de sikerült lebontani a 4 munkahengert. Volt berohadt alkatrész bőven, aztán sorra beköltöztek az új alkatrészek. 4 új munkahenger, 4 új fékdob, valamint 4 pár új fékpofa a lista. Volt még némi fékcső csere, rögtönzött fékcső biztosítólemez gyártás, de a végére csak összeállt a gép. :) Az érdekességek kategóriát ezennel egy fékpofa nyerte el, amibe belesült egy alátét (lásd kép). :)

Alig készült el a gép, máris nekiindultunk a városnak. Kicsit csatangoltunk egyet, hónapok óta először mertem teljes lelki nyugalommal közlekedni e vizipókunkkal. Ha minden igaz hétvégén lesz egy állapotfelmérés, amikor kiderül (nagyjából) mennyi meló lesz, mi mindent kell cserélni a kasztnin. A városi séta alkalmával próbáltam még felderíteni hogy a váltások mennyire egyeznek a fehér pókunk hasonló adataival. Mivel az elmúlt hónapokban javarészt a másik géppel közlekedtünk, volt hasonlítási alapom. Nagyon úgy néz ki, hogy nagyobb sebességhez tartozik egy-egy váltás. Lélekben felkészültem arra, hogy a váltócserénél valami újabb trükkre derül fény. :D

Leadtam a múltkor Fantomee -nál összebontózott karbit egy másik társaságában, ugyanazt az embert bíztam meg aki a fehér karbiját rendbepofozta. Remélhetőleg egy príma karbi lesz belőle a kék vizipók részére, és használható lesz a jelenlegi vacakhoz képest.

Olajozottan haladhat a soron következő, esedékes motorolaj csere mindkét kiasutóban: sikerült 2x4l Valvoline olajat szerezni 6200Ft -os áron (teszkóban az 5l volt 6500Ft).

A mai nap poénja: úgy néz ki sikerül egy beszerezhetetlennek hitt alkatrészt mégis beszerezni. :) A nevezett alkatrész csupán apróság: hátsó ablakmosó fúvóka. Kapásból egy kb 15db -os készlet jön. Ha van olyan vizipók tulaj akit érdekel a dolog, a 126.hu -n keressen meg egy PÜ -ben. :)
Dö nyú fékpofa Dö nyú fékdob Jobb hátsó munkahenger - kalapáccsal sem lehetett összenyomni... :) Akármilyen hihetetlen, nem volt semmi furcsa hangja. :) Akciós olaj :)

Kommentek

tunyi1986

ehe :D gec milyen dolgok voltak ennek a fékével :D De dúrva az az alátét :D meg a munkahenger is...szerinted hány év tizede nem volt ez a fék babrálva?
Minden esetre már nagyon javításra érett volt.
A fékdobok és a munkahengerek azonosak a sima pókéval? mennyibe kerültek?

VadMacs

A fékpofák 3500Ft/4db pofa árba vannak (Bárdi), a dobok 3500Ft körül (azt sajna elfelejtettem :) ), a 4db munkahenger meg 5-6 ezres ha jól rémlik.

Igazából a legnagyobb gondot a szerelésnél (a szétrohadáson kívül) a "szakszerû" összeszerelés jelentette. Pusszantjuk (ismét) azt a b*lfaszt, aki ezt az autót az elõzõ gazdáinál szerelte. :P

KeMa

A legjobb olaj. Ezt nyugodtan ki merem jelenteni.

VadMacs

KeMa #39485:
csak a (fehér) vizipóknál kezdtem használni, miután páran meggyõztek arról hogy ez a motor nagyon jó erõnlétnek örvend, azaz jó lenne vigyázni rá. Amikor elõször kapott ilyen olajat, egybõl kellemesebb hangja lett a mocinak. Idén nyári talin szemléztük meg Csanakkal, amikor a szelepemelõket kicseréltük a kempingben - Csanak elégedetten nyilatkozott az olaj állapotát illetõen. :)

Sajna a kék egyenlõre nagyon szép szelephanggal közli a világgal ha üzemel (nem is emlékszem hogy hallottam volna ennél zajosabb vizipók motort). Hamarosan megcsináltatom az új szelepemelõket, aztán remélem elcsendesedik. Különben mehet Gyõrbe egy wellness kúrára... :D

CsuTee

Te figyu má, ugyan hány karbid van otthon??? :P Én meg itthon döglõdök ezzel, azt atomjaira esik szépen lassan...nem akarsz eladni 1-2 darabot? :P

VadMacs

CsuTee #39490:
a legnagyobb poén már készülõben van, majd lelövöm ha minden kész van ehhez. :D

Plósz Gyula

VadMacs #39491:
veszel még egy BIS-t ;) > ;) > ;) : o) : o)

VadMacs

CsuTee #39490:
ja, bocs de nem válaszoltam a kérdésre: az autón lévõkkel együtt 4db weber 30 -as karbi van jelenleg a lajstromban. A bejegyzés írásának pillanatában ebbõl csak 1db az ami tökéletesen (minden szempontból kifogástalanul) üzemelt.

VadMacs

Plósz Gyula #39492:
frászparipát, örülök ha a kéket rendbe tudjuk pofozni. :D
Amúgy max 1 bizonyos BIS -t vennék még meg, de annak meg nem olyan ára van, hogy fehér ember megengedheti magának. :D

CsuTee

VadMacs #39491:
na neszórakozz mert szólok annak a Zsoltnak, vagy Gyulának?> ;) >( :c)

VadMacs #39493:
ahha, hát az nem baj ha hiányos, majd csinálok 2-ból 1 jót :)

Tibee

VadMacs #39494:
Véletlenül nem piros, és hiányos a teteje? :D

VadMacs

Tibee #39496:
ja! :D
Kend gondolatóvasó? :D

KeMa

Tibee #39496: Napfénytetõs? :D

VadMacs

KeMa #39504:
ha lebontod akkor igen... :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!