2009.11.16. Hétfő

Meghalt? Vettem vasat, majdnem meghaltam, voltam gépműhelyben & többi hasonló szólam. Ha már egyszer divat lett másolni, nem maradhatok ki én sem. :D

No de a lényeg:
vettünk vasat, igaz még tavaly májusban. Azóta valamivel könnyebb lett, ez részben egy csomó kidobott szemét miatt történt, újabban viszont a kasztni kezdett el-eltünedezni. A napokban felpörögtek az események, igaz a pumpa is bennem. :) A pumpa a fehér gép miatt, de azt hamarosan javítom. A Laceeee BIS viszont mint kiderült nagyon rászokott a rozsdásodás nevű időtöltésre, ezért halaszthatatlanná kezdett válni az erről való leszoktatása. :)
Némi anyagi segítség is érkezett ebben az ínséges időben. Sok nem, csak annyi hogy esztétikus állapotba tudjuk hozni mindkét vizipókot, illetve a kék motorját. A Laceeee BIS ugyanis megvétele óta elég gyengén muszikál. Sikerült ugyan idővel megbízható motort varázsolni, de itt bontás lesz, a dolog elkerülhetetlen.

Első lépésben a karbi fronton nyitottunk. Levittem az öreghez a 4 -es számú karbinkat, erről írtam az előző bejegyzésben. A karbi azóta beszerelésre került, de valahol fals levegőt szívott, valószínűleg a karbitálca és a karbi között nem volt minden passzentos (paszta nélkül szórakoztam). Perpill fel van függesztve a project.
Aztán jött egy ajánlat az OGy & KG Művektől, így érkezett egy Weber karbi. Igaz a dgf100 jelzés nem mondott semmit, mert a mienké a 3/150 -est kapta, de Csanakkal megbeszéltem, max átfabrikáljuk. :) Gyuláéknak ezer köszönet a beszerzésért. 8) A karbi még pesten (vagy hol) vesztegel, de majd csak megindul hamarosan. :) Addig is a Gyulától kapott képeket tudom mellékelni. Plusz annyi infot, hogy ez tényleg nem a dgf150, ez azokra a vizipókokra került, amelyeken nincs vákuum az előgyújtáson. Van viszont rajta egy harmadik dob, ami a gázkart buzerálja, gondolom hideg motornál. Mivel ezekhez a cuccok nincsenek meg, valószínűleg leszerelésre kerül - hála az égnek eltávolítható a szerkezet pár csavarozással. :) Viszont a karbit meg kell fúrni, ha a gyújtást rá akarjuk majd kötni (nincs megfúrva ez a luk, csak a helye van meg).

Hétvégén újabb lépés történt:
megvan a fényező, megvan a lakatos. Az időpontok is jól alakulnak, a színt is sikerült kikeverni (egy Fiat szín, talán 412 a száma, plusz variálás a szemcsékkel). A mintához le lett szerelve az első lökös, ami alatt végre megszemlélhettem a kasztnin lévő legnagyobb méretű disznóságot. Eljátszogattam a csavarhúzóval, kicsit ráijesztettünk a rohadásokra. :)

A menetrend hétfőn kezdődik. Indul a kisautó a lakatoshoz, majd a motort visszük Csanak mesterhez a kiszerelést követően. Utazik vele a FanTomeetól kapott motor is, meg a tartalék váltó. A tartalék motort Csanak szintén megsasolja, ő fog nyilatkozni arról hogy mennyi kárt okoztak a néhai igazi vizipók valamikori gazdái.
Dö nyú Weber karbi :) Luk nincs, csak a helye megkezdve Eittakert :) A kevés helyek egyike: még menthetőnek tűnik A másik mentésre jelölt hely: becsiszolva, majd kezelve. Talán megmenekül... Bal küszöb alulról, a hátsó keréktől nézve. A lyuk régi, csak oldalról nem látni :) Jobb oldali küszöb: ennek is annyi... Bal elöl, némi csavarhúzós kezelést követően Jobb hátul Jobb első futó Jobb első, a lökös leszerelése (némi szétesést követően) csomagtartó alja: elsőre nem tűnik gázosnak

Kommentek

Plósz Gyula

pedig nem tûnt képekrõl olyan parának :)
sok sikert ;)

VadMacs

Plósz Gyula #39637:
a szép lukas bal küszöb már a tavaszi talin is ilyen volt, amikor megjelentünk. A kétkedõknek mondtam hogy be lehet sasolni alulról. :)

obrotka gyula

Nem bántás, de ezt a kocsit biztosan meg kellett venni? Pláne ennyi pénzért. :(:(

Szép az akciós ágynemû az elsõ képeken. :) :)

VadMacs

obrotka gyula #39657:
nem kellett volna, de ezen már nem lehet változtatni. Balf*sz voltam, ezt nem tagadni fogom, hanem elismerni. Többekkel ellentétben (klubtársaink) én bevallom ezt, és nem fogom elkenni a dolgot.

Azon viszont most tudunk segíteni, hogy végre normálisan nézzen ki, és normálisan mûködjön. Mostanában nem tervezünk más "hobbiautót" vásárolni, szóval végre nem tudok majd hasonló baromságot elkövetni. :)

obrotka gyula

VadMacs #39658:
Hajrá-hajrá! :) :) :)

VadMacs

obrotka gyula #39660:
nincs nem vetemedett díszléc készleted jó állapotban, eladõ féle? :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!