2009.11.29. Vasárnap

Megindult a bontás, első lépésben kiugrott a motor + váltó kombó. :)
Ezekért elmentünk a fehér vizipókkal, majd elszállítottuk az üresen maradt garázsba. Ott mivel most jó sok hely maradt a szerelésre, neki is álltam szétbontani a váltót, hátha meglelem végre azt a disznóságot ami miatt csal az órám.

 A disznóság végül meg is lett, de le is ültem mindjárt meglepetésemben: kiderült hogy a kék gép eredeti váltójában kicserélték a Km óra meghajtás csiga kerekét a légesére. De mekkora pech kellett ahhoz, hogy a bontózott váltóban szintén ezt qrták el? :)
Mindenesetre hálás köszönetem a szervízkönyves embereknek, akik be akarták bizonyítani hogy nincs különbség a BIS és léges kihajtása között, aztán bebizonyították hogy mégis van (& fényképekkel illusztrálták a különbségeket). Nekik hála most nem kellett töprengeni, azonnal meg lehetett állapítani a "hiba" okát. Már ha az hibának minősül, hogy b*lfasz emberek kicserélik ezeket a (tudtommal) jellemzően tönkre nem menő alkatrészeket.

 Felvettem a kapcsolatot a "kórházzal" is, ahova beutaljuk a kék pók motorját. A "doki" kérésére nekiálltunk ma a faterral letakarítani a motrot, mert amúgy tényleg elég retkes volt. Nem is csoda, sokáig a kipuff szórta a szemetet, szelepfedél is okozott gondot, karbinál is tolta az olajat. Plusz amikor leszedtük a váltót a motorról, a kuplung is úszott az olajban. :)

Amúgy ma is meg akarták venni a fehér gépet. Persze megint a nyitva hagyott hátsó ajtót szúrta ki valaki (épp végeztünk a motor hurcolásával), aki még nem látott ilyet. Nagyon tetszett neki a fehér vizipók, egyből kérdezte az illető az árát. Közöltem hogy nem eladó, fater meg inkább röhögött a háttérben... :D

A lakatos holnap ugrik igazán a melónak. Közben annyi váltózás áll be a műsorfüzetben, hogy a díszlécek lekerülnek a gépről, a légbeömlők pedig a szélvédő alatti kopoltyúkkal együtt színre lesznek fújva. :)

U.i.: bár nincs köze a szereléshez meg az autónak ehhez, de egy megjegyzést azért megér. Az imént a "töprengeni" szót p betű nélkül írtam, és a derék FireFoksz barátunk helyesírás ellenőrzője szerint ez teljesen helyes volt. Biztos hogy jó ez az izé? :)
5 bekezdéses csiga megint. A k. betűs annyát az illetőnek :( Csendélet a garázsban Kissé retkes :) Valamivel tisztább :) Ez mi? :)))

Kommentek

KeMa

A helyesírás ellenõrzõt olyan programozók írják, kik szintén nem tudnak magyarul gyakran.

VadMacs

KeMa #39851:
ebben az a vicces hogy nemrég megpróbáltam megint (csak más szövegkörnyezetben), és ott meg hibásnak ítélte. :D

CsuTee

Ejj hogy te mindig szerelsz :P
Apropó még mindig nem néztem meg az én csiga kerekemet, de a héten sort kerítek rá... hogy is volt, miben különbözik a kettõ? Tudom elmondtad annó telefonban csak most fáradt vagyok gondolkodni, meg nem is emlékszem már kolbászosrája :P

VadMacs

CsuTee #39854:
5 menet bekezdés léges, 6 menet bekezdés BIS :)

CsuTee

VadMacs #39856:
nahh megnéztem, jelenleg két db csiga kihajtásom van mind a kettõ 5 bekezdéses - tehát léges. Amit leszedtem váltót a BIS-rõl azon is ilyen volt.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!