2010.02.03. Szerda

Lenne miből, de nem lehet kapni.

Sokasodnak az olyan alkatrészek, amiket sajnos (ezentúl újonnan) nem lehet beszerezni. A sok alkatrész egyike a vizipók kétfokozatú fűtéskapcsolója.
Talán típusbetegség lehet, de ha jól láttam, akkor mindkét gépünkön ugyanaz a gond: elkopott a kapcsolóban egy  rugóval támasztott bütyök. Idáig nem voltam elég erőszakos, ezért inkább egy (azaz több) új kapcsolót akartam beszerezni. Sajna ez nem jött össze... :(
 Ezért ismét nekiálltam, hogy a házi barkács műhelyre hagyatkozzak. Jelentem némi kézsérülés árán, de sikerült egy másik kapcsolóból átmenteni ezt a nyüves bütyköt, így elkészült az első felújított kapcsoló. :)
 Működni működött, de középállásban zavaróan lötyögött. A megoldás egy vékony pici papírcsík, amivel hézagolva lett a bütyök. Így már tökéletesen üzemel, mehet az egyik vizipókba. :)
Hogy melyikbe azt most passzolom.

A múltkori termosztát csere óta működött is szépen az állomány aktív tagja, egészen a hétvégéig. Akkor ugyanis nekiállt lopva felfelé kúszni a hőmérő. Nem úgy hirtelen, mint ha hengerfej probléma lenne, csak szép lassacskán.
 A hétvégén neki is álltunk hibaanalizálni, segítségemre volt autodoki. Alsó vízcső (termosztát és hűtő között) hideg maradt. Gondoltuk talán bedugult a hűtő, két termosztát csak nem kuka. Sebaj, kipróbáljuk azt a hűtőt ami Fantomee -tól jött. Nos az jelentem nem ereszt, de amit leszereltünk abban valami szürke iszapszerű izé van. Bontogattunk még pár vízi alkatrészt, azokban is felfedeztük ezt a szmötyit (kvázi bevonta a komplett hűtőrendszert belülről).

 Hűtő csere után lehetetlenség volt légteleníteni a gépet (igaz előtte is). Valahonnan csak jött és jött a légnemű anyag. Csanaktól az alábbi tippeket kaptam:
-az a szürke izé lehet az előző tulajtól származik, és lehet hogy hűtő tömítő lötty, alaposan túladagolva. Eljátszottam a gondolattal, mi van ha gondok voltak a géppel, és így szabadultak meg tőle az előző gazdái (na menjen még pár kört)? Elvégre már a legelső útján is volt baj a vízzel, igaz azt némi hűtősapka trükközéssel meg cső cserével végül megoldottam
-valószínűleg kezdődő hengerfej tömítés megdöglés van. Trükközve el lehetne még menni párezer km -t, de a trükközést nem vállalom be (nem furkálok olyan alkatrészt amiről legalább tudom hogy jó, működik). Hf tömités csere...
Úgyis ki kell cserélni a főtengely szimeringeket, meg ha jól hallom akkor a vezérmű láncot is, mert szépen zakatol. Szimering csere régóta érik, csak gondoltam ha netán kiugrik a motor, akkor ideje most megejteni. :)
 Plusz rendberakás után moshatom át az egész nyüves vízrendszert, mert ez a szmötyi durva cucc, mindenhova szép vastagon lerakódott. :(

 Viszont legalább szét lesz bombázva a hátsó része a kisautónak.
Ha időben (hamarosan, mittudomén) elkészül a kék veszedelem, lehet nem is lesz egyenlőre beüzemelve. Tavasszal kinéz egy újbóli "felújítás", vagyis inkább az előző elb*szott felújításnak a befejezése. Jó lenne a csupasz motorteret átnézni, milyen ott a kasztni. Hűtő keretét is jó lenne kikapni, hátha még menthető, és nem rohadt szanaszét. Ha meg menthető, akkor megy fényezésre, a többivel együtt. Addigra kikerül a kék gépé, meg a garázsban várakozik a "tartalékos keret" is. :)

 Még karácsonykor érkezett némi utánpótlás, szóval van tartalék navigáció. A jó öreg bundás ugyanis egyre jobban köhög, ha tuningolják alatta az IGO8 -at. :) Az egy dolog hogy pofozgatják a 3D -s kinézetet, de hogy hagyományos módban miért lassú ugyanúgy, azt passzolom. A telón eredetileg a Garmin tanyázott, de úgy tudom idén befejezte pályafutását a Nokia féle verzió (& amúgyis sok a panasz rá hogy szétzabálja az akksit), kapott egy Ndrive -t. Az IGO után erősen szokni kell. Az érintő képernyő hiányát még jobban. :D Az momentán nem érdekel hogy nincsenek 3D házacskák, de ha az ilyesmi csicsa nem szempont, eléggé használhatónak tűnik. Viszont legalább megoldódott a teló gondom, a 6630 meg nyugdíjazva lett, a max 1 napos üzemelésre képes akksijával. Plusz ezzel használhatóbb a Club126 honlapja is, ha mobilról kell gépelni. :D

A végére egy bejegyzés a kékről:
jelentem a jobb oldala kész van. A jobb eleje elhullott (cserélve), mondjuk hiányzott az elem fele, várható volt. :) A küszöbös meeting -el kapcsolatban: maradt a képeken látott megoldás, ugyanis volt szerencsém látni a küszöböt, meg az összes elemet. Hátizé nem a legszebbek az ívek, az ajtónál viszont bevállaltam hogy inkább be lehessen csukni gond nélkül. Így maradt a "fél küszöb" csere...
Kép sajna nincs, mivel éppen lemerült a fényképező akksija. Ha tartva lesz a menetrend, akkor jövő héten illik elkerülni a fényezőhöz, majd alváz és üregvédelem.

 Amúgy egy szösszenet a kékről: az ember azt hinné, hogy ha valaki nekiáll és épít saját ízlése szerint egy szép kisautót, akkor miért lesz olyan, amilyen végülis lett. Az elemek lebontásakor ugyanis lehetett látni, hogy pár elemet bizony már cseréltek. B*ssza kánya, szeretnek rohadni, de akkor miért végeznek olyan melót, hogy az lakatoshoz nem méltó? Megkaptam a küszöb egy darabját (ahol találkozik az ívvel), és lehet látni "belülről", a rohadt elemre ráhegesztették az új elemet, aztán el van intézve a csere. Vicces, na. :(

Kipróbáltuk az egyik másolt Km óra kihajtás csigakereket is, szépen a helyére passzolt. Alighanem furcsa lesz a kék kisautóba úgy ülni, hogy nem a GPS -ről olvasom le a sebességemet. :)
A tapasztaltabb kollegáktól várnék javaslatokat arra, milyen fogyó alkatrészeket nézzek át a kék váltóján, mielőtt visszakerül majd a helyére. :)

Bontózás balra vizipók, jobbra léges kapcsoló. Vágni nem volt kedvem... Cserélt bütyök, a fehér a tönkrement Itt is fertőznek. :) A kijelzőre pont ideális a Frodo C64 emulátor. :))) Egy valami hiányzik: tartó a szélvédőre... :(

Kommentek

KeMa

Ez a fehér bütyök azért szokott kopni, meg elromlani, mert az alatta levõ fém "vezeték"en átfolyó nagy áram miatt úgy megmelegszik, hogy szépen elkezd olvadozni, deformálódni. Legalábbis a világítás-kapcsolóknál én ezt vettem észre. Bár eléggé irreális, hogy a ventillátor ilyen nagy áramot venne fel, de én azért ennek is utánajárnék, hátha :)

VadMacs

KeMa #41284:
kapcsoló érintkezõin látszik hogy valami dolgozik ezerrel.
Még szerencse hogy ez is feldarabolható, így legalább lehet javítani. :)

obrotka gyula

Lakatolásról akarunk képeket!

Váltót szét is akarjátok húzni vagy csak apróbb cuccokra gondoltál. Ha apróbb, akkor gumiharang, de normális, kinyomócsapágy, nyelestengely megvezetõ, egyszerûen cserélhetõ tömítések cseréje, esetleg szimmeringes váltófedél. Hirtelen ennyi. :)

tunyi1986

relé bekötése nem oldaná meg a kapcsoló problémáját?) hogy az új ne menjen tönkre.
Az elõzõ lakatos szégyelje el magát rendesen!

Plósz Gyula

hát nekem jön át ez a lakatolás hogy igy cserélte a küszöböt,fõleg ha igy elment az ajtod ;)

KeMa

rohadt karosszériaelemekre való ráhegesztésekrõl én is tudok mesélni :)

CsuTee

Nahhh végre te is hengerfejezel, de jó ezt hallani :D :D :D :D :D :D :D
Az enyém még bírja :D Sõt most raktam újra össze a karbimat, így végre megint komplett :P

Buszos Petya

Hûûû, a navis részbõl csak a kötöszavakat értettem kábé. :D :D :D :D

Az meg sajnos gyakori, hogy a tróger lakatos nem vágja le a hervadt lemezt, hanem szépen rálapolja a javítóelemet, aztán odataknyolja pár pöttyel. A komplett elemcsere, normális ponthegesztésekkel sokkal több meló, aztán ezzel spórolnak. Ha valaki gyakran rájár a lakatosra, azzal nem merik megcsinálni, mert lebukhatnak vele.

CsuTee

Buszos Petya #41308:
Az én lakatosom csak úgy hajlandó kispolát lakatolni hogy a gyári ponthegesztésnél fúrkálja le a lemezeket és ugyan úgy rakja fel az újat. Halál pontosak az elemek amiket felhegeszt. :)

VadMacs

tunyi1986 #41296:
relét még meggondolom, most már úgyis tudom hogy lehet rendbepofozni. Csak be kell spájzolni pár kapcsolót. Pl elakadásjelzõt, azt úgysem használja senki aktívan, abból érdemes kiszedni... :c)

CsuTee #41304:
maraggyámá, kutyámajom! :D
Basszki ha Csanaknak igaza lesz, akkor 4 éve bármikor bekövetkezhetett volna. A kék meg úgyis darabokban, annak kötelezõ az új. :)
Majd regélj mit alkottál a karbiddal.

Buszos Petya #41308:
anno a fehéret amikor el akartam vinni hogy be legyen fejezve, kiskanizsán találtam egy "megbízható" lakatost. Hülye dolog ilyet mondani, de a második PTX mentett meg ettõl. Amiatt nem tudtam elvinni, és akármekkora öreg szaki, meg olyan dolgokat mutatott hogy ihajj, de láttam ahogy egy Tico küszöbét rálapolással "javította".

Itt (jelenlegi meló) ha nem is voltam jelen, de a kivágott darabokat szigorúan félrerakattam, így efféle disznóságot nem nagyon lehet kivitelezni.

obrotka gyula

CsuTee #41311:
Lehet máshogyan is lakatolni normálisan? :) :)

Plósz Gyula

obrotka gyula #41337:
ez az,én is e véleményen vagyok mint te,azért leszek kurva kiváncsi a félig levágott küszöbre,mert ez igy elég gagyinak tünik ;)

Buszos Petya

CsuTee #41311: Ez mondjuk így lenne a normális, csak - fõleg egy nagyobb elemnél - nagy szopás egyenként lefurkálni a ponthegesztéseket, aztán utána meg lapolás nélkül millinél kisebb hézaggal illeszteni mindenhol, és szépen ponthegesztéssel felrakni, úgy, hogy ne húzódjon el.
A barbár inkább kétmillis koronggal lecsapja a régi elemet ott ahol könnyebb hozzáférni, a maradványaira meg rátaknyolja a javítóelemet. Harmadannyi idõ, és ugyanannyit kérhet érte. :(:(:(

VadMacs #41331: 1.) Elakadásjelzõt nem használja aktívan? Egy kispolszkis? Na neeee. :) :)

3.) Mondjuk olyan áron inkább ne törekedj a tökéletes lakatolásra. ;)

CsuTee

VadMacs #41331:
/2 ez nagyon GEO-s volt :D Hát a minap én is azt hittem hogy újra hengerfejes...de kiderült csak kevés volt benne a víz :) mentem vele a városban, majd egy helyen megálltam 10 percre, de közben járt a motor meg a fûtés hogy meleg maradjon a kocsiba. Beülök nézem hideget fúj, a hõ mutató meg szép lassan megy felfele. Huhh mondom írány haza mert még víz sem volt nálam. Elindulok és visszajött a meleg, meg a mutató is visszament. Uhha mondom akkor tuti hogy kevés a víz. Elmentem egy kútra vettem 1 L fagyállót, majd bele is ment az összes. Hirtelen olyan jó fûtésem lett mint amilyen eddig még nem nagyon :) Indításnál ki sem mozdul a mutatóm már klafa meleget fúj :)

obrotka gyula #41337:
Hát ha csavarosak az elemek akkor igen :c) De ezekkel az után gyártott elemekkel egyre nehezebb ezt a precizitást összehozni. Ha emlékszem még anno mutattam egy Zöld metál kispolát ,hogy megzúzták elölrõl. Nahh oda komplett elejét kellett szerezni és a lakatos is szívta a fogát mert brutál módon nem akartak összepasszolni. De még így is úgy meghajlítgatta az elemeket hogy mindenhol párhuzamos maradt, csak lestem :P

Buszos Petya #41351:
Nah hát ez az, nem is beszélve arról a helyekrõl ahová nem is lehet igazán odaférni a hegesztõvel meg fúróval. De az öreg megcsinálja, nem tudom hogy de megcsinálja :)

obrotka gyula

Plósz Gyula #41344:
Beszéltem azóta Vadmaccsal és ebben az esetben valóban jó megoldás. Igazából csak annyi róható fel, hogy nagy beömlõs oldalfalat hoztunk legutóbb nem keveset és akkor mehetett volna fel rendes elem a kocsijára, amivel nem kell variálni.

CsuTee #41388:
Pontosan ezért gyûjtöm évek óta a normális/ gyári elemeket, mert nem akarok szarokból építkezni. Hiába van lakatolva és felújítva a kocsi, ha csálék az indexek, vagy nem futnak az élek. Egy kezemen meg tudom sajna számlálni, hány Polski lakatolásánál figyeltek ilyenekre. :( És ismét csak Tibeevel tudok példálózni, mert õ kicsi pénzbõl tudott szerezni mindenbõl faszát, szóval nem minden a pénz.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!