2010.04.19. Hétfő

"Könnyű mások hibájából tanulni, de bőven lehet a sajátunkból is..." :)

 A mai nappal félhivatalosan átvettük az eddigi lakatostól a melót (azért csak fél, mert erről még nem értesítettem az eddigi lakatost, ahhoz még nem nyugodtam le eléggé).
Nekiálltunk azzal a volt munkatársammal, akihez eredetileg is vinni akartam a gépet - csak nem akartam fél évig várni amíg újra pluszban lesz a hőmérséklet a műhelyében. Nos ott újra lehet dolgozni, az autó viszont sehol nincs ahhoz képest, hogy legkésőbb februárban működőképesen akartuk látni. Mondjuk a motor alkatrészei is tetemes késésben voltak, de ha csak ezen múlt volna, elvileg már akkor is működhetne a kisautó.

 Ma délelőtt megjelentünk egy hegesztőgéppel, flexxel, fúrógéppel, és egyéb szerszámokkal felszerelkezve a fényezőnél.
 Elsőként nekiugrottunk a jobb hátsó pillangó ablak kédere alatt talált disznóságot eltüntetni. Meló közben megállapodtunk a fényezővel, hogy most már semmi értelme kívül "darabosan" fújni (azaz csak a javított elemeket), így komplett fényezés lesz kívül. A kikevert színnek legalább van színkódja, így a későbbiekben sem leszünk bajban, ha valamit javítani kell. Mondjuk ahhoz hogy idáig (komplett fújás) eljussunk, kellett az is hogy a tetőn a fényező talált egy jókora horpadást (fogalmam sincs mi volt a korábbi lakatosnál...), amit ő igyekezett kijavítani, de elkerülhetetlen volt hogy a tető is legyen fényezve. Ezután jött az hogy megtaláltuk a kéder alatti rohadást.

 Ha már egyszer teljes fényezés, meg amúgy is lehet alkotni, egy jól irányzott mozdulattal megszüntettük a kéder kifolyót a hátsó ablakoknál - hasonlóan a fehér gép megoldásához. Ezután kapott némi csiszatolást az esőperem, az talán menthető marad. Ezután jött az amiről elfelejtettem előre említést tenni: már a vételkor feltűnt hogy az első szélvédő ablakmosó fúvókái nem gyáriak. Nem tudtam miért, betudtam a sok tuning buzinak akik előttünk tulajdonolták a gépet. Amikor lekerült a fényezőhöz a gép, akkor néztem egy jó nagyot, mivel a fúvókák nem voltak benn, viszont egy jókora és szabálytalan alakú lyuk éktelenkedett mindkét fúvóka helyén. Mivel a gyári fúvókákat terveztem visszatelepíteni az összerakás során, ezért ezt is felvettük a munkalapra. Természetesen ezek is be lettek foltozva, a második előtt azért kíváncsiságból lemértük: kb 10mm -es izé éktelenkedett a 6.5 -ös gyári furat helyén.

 Ha már egyszer komplett fényezés lesz, gondoltam kikapjuk a hátsó szélvédőt. Ezt és a hátsó pillangó ablakokat hazahoztam elmosásra, illetve az érintett üvegre megpróbálom felvarázsolni a lebarmolt fűtőszál sarut (amit idáig hiába próbáltam rögzíteni, majd most a földön heverve...). Begyűjtöttem még a műszerfalat (szintén pucolás), a lökösöket (helyettük az OGy & KG művek által importált példányok lesznek, legalábbis a hátsó helyett biztosan).

No a lényeg: készül, épül (újra), átnézünk mindent, ami nem úgy néz ki ahogy kellene, azt meg javítjuk. Most már 100% hogy ott leszek minden műveletnél, mert egyrészt a kollega úr nem megy a tudtom nélkül, másrészt könnyebb minden döntés ha ott van a tulaj, a lakatos, meg a fényező is.

Az idáig végzett lakatolást nagyjából elfogadhatónak ítéltük. Amivel nem vagyunk kibékülve azt még megoldjuk fényezés előtt, hogy ne pár év múlva kelljen szopni mint a fehér esetében. Ha lehet ilyet mondani: azt hiszem az utolsó pillanatban sikerült ezt így elintézni, hogy tényleg minden elkészüljön, amit szerettünk volna megcsináltatni. :(

Alakul Hááát... Az egyik izé, szabályosabb kinézetű Hátsó szélvédő is kiugrott

Kommentek

obrotka gyula

Miért jó megszüntetni a kifolyót?

VadMacs

obrotka gyula #43706:
Miért ne? :)
Inkább a nem nyitható ablak kédere veszi hasznát.

CsuTee

Mennyi gond... :P
Remélem én is eljutok erre a szintre egyszer :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!