2010.04.22. Csütörtök

Vettem vasat! :)
Igaz töltve van, be van oltva némi oltóanyaggal. :) Volt leárazva (Lidli gazdaságos), aztán mivel úgy hallottam használható (és hasznos) kis készülékek, gondoltam veszek párat. Azért nyugodtabb az ember, ha ilyen is van. :)

 Folytatásként gondoltam üvegezek kicsit. A minapi fényezős látogatás alkalmával elhoztunk onnan némi felszerelést, mint pl műszerfal, hátsó szélvédők és nyitható hátsó ablakok, búrák, stb. Ha már egyszer a szélvédő itt van a lakásban, gondoltam nyugodt körülmények között lehet szerelgetni, lehet azzal kísérletezni hogy visszavarázsoljam a fűtőszál leesett saruját.
Még hónapokkal ezelőtt vettem egy fűtőszál javító készletet, amiben saccra ezüstlakk szokott tanyázni. Mivel a csomagot idáig nem bontottam ki, ezért volt némi meglepi is, amire nem számítottam: volt a csomagban epoxi, gumikesztyű, stb. Na így már nem tűnt annyira nagyon drágának a mulatság, ha van epoxi, akkor nem kérdéses hogy várhatóan nem lesz olyan kísérletezés, mi lenne az ami stabilan rögzítené a sarut.

 Sarut először befűtöttem (Weller páka rulez), leszedtem a régmúltban elkövetett próbálkozások nyomait (sok cin, ragasztó maradék, egyéb szennyeződés). Aztán alkohollal lesuvickoltam a szélvédőn a saru helyét, ragasztószalaggal maszkoltam, majd jött a keverés, és feltornáztuk a sarut a helyére. Ahogy elnéztem eltart egy ideig mire tökéletesen megszilárdul (24h). Viszont próbaképpen bemértem a két sarut, és megvan a villamos ellenállás... :)
Borral oltó :) Kellékek a láda tetején Saru készen, alkoholizálás készen Alakul... Működ, az annya köcsögit! :)

Kommentek

CsuTee

Te hallodé, elég ronda ragasztásra sikeredett :P
Mért nem szakadás vizsgálattal csinálod az ellenõrzést, csak pontosabb vagy mi :)

VadMacs

CsuTee #43794:
sajnos nem cseppfolyós hanem massza szerû a kotyvalék. Kéder késõbb tisztítva lett. A képen látható ragasztószalagok lehúzása után kulturáltabb a látvány... :)

Momentán a szakadásvizsgálat is ellenállásra hajaz. Mivel fotózás volt, fényképen nehezen vennéd észre hogy csipog a szakadásvizsgáló. Amúgy ez a teszkógazdaságos kategóriájú kütyü szakadás módban kurva gyorsan szívja le az elemet, ezért kerülöm a használatát. :)
Másrészt a szakadásvizsgáló csak egy bizonyos érték alatt csipog, ha jól rémlik saccra 30ohm szokott ez lenni. A képen meg ennél nagyobb érték látható. Valamint láttam olyan kütyüket, amelyek szakadásvizsgáló módban a kijelzõn csak azt jelzik hogy oké vagy nem oké, egy ilyennel az én esetemben az lenne az eredmény hogy szakadás... :)

CsuTee

VadMacs #43796:
az enyém normálisan jelzi a szakadást, visít mint atom :)

KeMa

CsuTee #43794: a szakadásvizsgálat legtöbb esetben dióda-ellenõrzõ üzemmóddal van kombinálva, az meg ilyenkor elég érdekes dolgokat mutatna :D

VadMacs

CsuTee #43800:
de megb*szhatod ha 53ohm -nál nem visít, akkor dobod ki a szélvédõt kukába mert nem lett jó (nem vezet)? Nóóóórmális? :)

KeMa #43801:
majd direkt a kedvéért feltalálom a hangos fényképet... :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!