2010.05.14. Péntek

Apró lépésekkel ismét haladok. :)

Sikerült kierőszakolni a (következő) hűtőradiátorból az összes zörgő izét. Nem volt egyszerű, de kb 10 perc módszeres rázás (& közben forgatás) árán sikerült. Egy darabot sikerült meglelni, erősen hasonlított forrasztóónra, de szemmel láthatóan nem forrasztandó felületről letört darabka (külalak alapján). Némileg bogár (lepke & társai) mentesítettem, meg azzal kísérleteztem hogy miként a legegyszerűbb a lamellákat kiegyenesíteni, a lakatos álal hazavágott hűtőt ugyanis ilyen téren is kellene fabrikálni.

 Első csomagtartóban helyére került végre a fűtőradiátorhoz menő cső szigetelőgumija, előző alkalommal ugyanis nem sikerült áttuszkolni az utastérből. :) Hátravan még egy takarítás, aztán jöhetne a műanyag fedél, ehhez viszont még patentokra vadászom.

 Korábban mindig is bosszantott a kékes hátsó rendszámtábla világítás. Mivel a rendszámtábla világító búrájának nem volt kék színe, gyanítani lehetett hogy a korábbi tulaj kék színű égőt tolt ide. Szétszedés után ezt meg is találtam. :)
Mivel a közeljövőben a világítótesteket "legálissá" szeretném varázsolni, természetesen nem óhajtottam ezt így hagyni. De mivel bolt zárás után voltam, félbehagyni meg nem akartam e melót, megoldottam a problémát - tettünk arról hogy ne legyen kék színe az izzónak... :D

Volt némi műszerfal bogarászás is.
Elkezdtem összeszerelni azt is, azaz a helyére beszerelni. Riasztó LED -je, valamint 5 kapcsoló befűzése után megálltam, eszembe jutott ugyanis hogy nincs még bekötve a hátsó ablakmosóhoz a vezeték a "csokiba". :)
Derék lengyel barátaink ugyanis a "low" verziós vizipókoba bár telepítették a hátsó ablaktörlő motorjának vezetékeit, de arra nem értek rá hogy a hátsó ablakmosó csöveit, illetve az ehhez tartozó mosótartályt, illetve ez utóbbi villamosságát bekössék. Szerencsére unatkozom eléggé ahhoz, hogy maradéktalanul bekössem, utólag telepítsem ezeket is... :)

 Beszerelésre került a légszűrőház szívó oldali csöve. Hála az égnek ez csúnyán meg van szaggatva, ezért hosszas tanakodás után némi ragasztószalagos kezelést kapott. Sajnos csak sárga volt kéznél, de az legalább jó széles volt, van tartása így a csőnek. Amint sikerül szerezni bontásból másikat, természetesen le lesz váltva.
 Beszerelésre került a kiegyenlítő tartály. Az egyik csavar alátétje alatt találtam némi rozsdát, ez kapott csiszatolást némi rozsdaátalakítóval karöltve. Száradás után majd kap alapozót meg némi föstéket. :)

 Ha már egyszer volt rozsdagyilok kibontva, leszereltem a motorblokkon (jelenleg éppen nem) található cső és bowden tartó konzolokat, és megfenyegettem ezeket drótkoronggal. Ezekhez hozzácsaptam a minap drótozott mágnesszelep tartóját, kapott mindegyik némi rozsdakillert. :) Száradás után alapozó vár rájuk, és ismét gyári fekete színt fognak kapni. Konzolok közül a kartergázcső tartóval voltak problémák, azt ugyanis szépen szétkalapálták. Élvezet volt visszaegyengetni, de emlékezetből is sikerült elsőre jól megcsinálni, még a gyári törés szöge is stimmelt. :)
A nagy vízcső konzolja más tészta volt: azt még tavaly kísérleti jelleggel ezüstös festékkel fújtam meg, mert kíváncsi voltam hogy miként mutatna így a tiszta motorblokk színével. Ami aztán nem akart tiszta lenni, az ezüst szín viszont bucsus hangulatot kölcsönzött a motortérnek, szóval azt most le kellett vakarni. :)

A meló végére maradt egy kis (első) ablaktörlő motor / mechanika szétkapás, törlő motor tisztítása a sok retektől. A fekete retek alól visszaköszönt a jó öreg Bakony Művek embléma. :)

 Unalomból helyrepofoztam még a mostanában igen ramatyul kinéző hátsó csomagtartó szőnyeget, aztán próbáltam nem megázni megint, mint tegnap a kiadós esőzésben... :)
Viszonylag bogármentes :) Szigetelő gumi végre a helyén, csövek a helyükön Visszacsapó szelep is elfoglalta a helyét Na ezért ne kötekedjen rendőr velem... Így kell kékből színezetlen izzót gyártani :))) Műszerfal, egyenlőre marad így... Csendélet Csendélet a garázsban... :) Ez is a helyén Egyenlőre marad, kipucolva nem vészes Légszűrő ház szívócsöve. Most csak ez van... :( Bakony Művek - Made in Hungary :) Összevissza forgatták minden szutyokban, most megint tiszta a csomitér szőnyeg

Kommentek

raver

Én meg pont azon kinlódok hogy legyen kék izzóm hátra , te meg itt tönkre teszed :D :D
Szépen haladsz, nyári talin láthatjuk is?

VadMacs

raver #44628:
terveim szerint ezzel fogunk menni, de ahogy állunk anyagilag, koránt sem "kész" állapotban.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!