2010.05.22. Szombat

 Történtek dolgok az elmúlt időszakban, megpróbálom összeszedni ezeket.

 Az első említésre méltó eset a mohácsi tali első napján történt. Aznap sikerült röntgenre bejelentkezni, kora délután már azon gondolkodtam hogy másnap talán leugrunk egy napra, hogy csatlakozzunk a bandához. Sajnos ezt meghiúsította a kipuff, az ugyanis elkezdett szétesni. Kövi hétfőn elkészült a javítása, mivel még garanciális (...további két évig).
 Képet nem tudom hova tettem, ha előkerül majd mellékelem. :)

Ha már csápossal emeltük a fehéret kipuff szerelés miatt, szemrevételeztem a lenti dolgokat. Van egy szép rohadás a jobb küszöbnél, alulról lehet látni "kifelé" (ha jól tippelem utastér a másik fele, vagy küszöb ürege, figyelmetlen voltam). Ez ugye az "el nem készült dolgok" listájáról származik, amit anno a jómunkásember "elfelejtett" megcsinálni.

 Kipuff javításról hazafelé eltűnt a jobb hátsó díszléc elem. Egy patent volt hozzá évek óta, vicces módon pont akkor tűnt el, amikor pár nappal később sikerült patentokat beszerezni.
 Az hogy elveszett, valamit hozott is a "konyhára". Mivel a kisautót fényezés után a jómunkásember tákolta össze, így ő rakta fel a díszléceket is. Most hogy az említett elem eltűnt, láthatóvá vált a küszöbcsere egyik hozománya. A műanyag elem alatt ugyanis egy gyönyörűen ronda munka eredményeit találtam, ehhez képest a kéken végzett lakatosmeló mestermű.

 Kaptam minap pár finomságot (patentok, stb), valamint nekiálltam festegetni a múltkor előkészített motortéri konzolokat. Nagyon messze van a profi minőségtől, de igyekeztem kivételesen úgy eljárni, hogy ne "ideiglenes" jellege legyen a dolognak. Száradás után majd nyilatkozom hogy milyen lett. :)

 A kapott finomságok között érkezett olyan is, ami úgy érkezett, hogy nem tudtam kompatibilis lesz e a géppel. Ez utóbbiról az utolsó képek árulkodnak... :)

Bónusz: ma megjelent nálam Rasztosz Banditosz, szeszes meghajtással.
Eredetileg kondit akartunk cserélni, de látva a megszakító kalapácsát, gondoltam kölcsönadom neki az egyik tartalék egységet (kalapácsok között szép anyagvándorlás volt: egyik már át is lyukadt, a másikon meg ott van a hiányzó rész).
 Grátisz megcsináltam a karbiján a szívászajcsökkentő csavarját, az ugyanis ismeretlen funkció volt CsuTee gépéhez hasonlóan. Ez a manőver sikeres is volt, viszont összerakás után a gép nagyon nem óhajtott szépen üzemelni. Alapjárat ugrott (iszonyat egyenetlen lett), meg bizonyos fordulatokon rángatott. A karbi fedelének tömítése jelenleg az első számú gyanúsított, az ugyanis 3 darabra szakadt, amiből az egyik ráadásul nem is volt meg (szívótorok vékony falánál). Mondjuk az a vicc, hogy idáig ilyen hiányosan üzemelt tökéletesen... Holnap folyt köv. :)

Hiányzik Na ez vajon mi? :) Ilyen volt... ...ilyen lesz... ...és ilyen lett. Egy fokkal kultúráltabb :) Próbálkozunk...

Kommentek

obrotka gyula

Dudagomb csini. :) :)

1K-s festékkel festve minden ideiglenesnek minõsül, amit az autódhoz csinálsz. :( Beltéri elemek kivételt jelentenek.

VadMacs

obrotka gyula #44681:
szokás szerint rosszul fogalmazom meg a dolgokat: a cél az, hogy 1-2 hónap múlva ne álljon neki rohadni a festék alatt, csak mert cseszek betartani az alapvetõ lépéseket. :)
A végsõ cél majd a szinter lesz, csak oda nem tudom mikor jutok el.

obrotka gyula

VadMacs #44683:
Akkor csendben szórakozom tovább. :)
Ezért jók a donor motorok. Arról majd leszeded és azokat fullosra meg tudod csinálni, amikor egyben lesz már a kocsi.

VadMacs

obrotka gyula #44684:
valami ilyesmi elképzelés van. :)
Annyi javítanivalóval, hogy ami nem szükséges, egybõl nem kerül fel (pl mert nincs tartalék, viszont nélkülözhetõ). Pl van 3 készlet ilyen konzol, abból kettõ megy majd szinterezésre, egy meg maradhat az egyik gépen, és azalatt az 1 hét alatt is használható lesz legalább 1 kisautó. Fenéklemezt pl azóta nem pakoltam vissza, hogy leszedtem termosztát csere miatt. 1-2 hete leszedtem róla a gumilapokat, azok helyett amúgy is újakat akarok vágni. :) Hûtõ keretek is ordítanak homokolásért, meg festékért.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!