2010.06.12. Szombat

 Ez a bejegyzés eredetileg úgy akart indulni, hogy felkerült némi szenvedés után az elveszett díszléc helyére érkezett "új" példány - amiért ezúton is köszönet (ismét) FZRTomnak. Felszereléskor volt pár akadály, pl peremen 1mm -el kisebb furat az egyik patentnak, valamint az, hogy az alsó ív nem egyezik a kaszniéval. Magyarul lakatolásnál überfaszán el lett b*szva. :(

 Sajnos az igazi oka a bejegyzésnek a következő:
tegnap autókáztunk. Hazafelé ******* után találkoztunk egy őzzel, azt még egy "normális" (azaz nem satu & vészfékezés) fékezéssel ki lehetett kerülni. Ezek után próbáltam figyelmesebben vezetni, egy tapsifüles is megúszta pár kilométerrel odébb. #### után azonban bekövetkezett a baj: 75 -ös tempónál berohant elénk egy őz, cirka 1-2m -re a kisautó bal fényszóró elé.
A kisautó felöklelte az állatot, majd elkezdte maga előtt görgetni. Legalább 2-3x átfordult előttünk, mielőtt az kivágódott az árokba. Én satufék, fékezés közben az úton tudtam tartani a gépet, árok így szerencsére nem lett - annak ellenére, hogy balról érkezett az állat, és jókora lökést éreztem az árok felé. A féket megérte tehát normálisan összerakni anno.

Szerencsénkre épp akkor jöttek valami terepjáróval emberek, asszem valami árvizes helyről (ami nem volt errefelé, azaz jó messziről érkeztek haza). Adtak lámpát, megkerestük a szétrepült alkatrészeket, így a világítást sikerült valamennyire összepofozni. Elakadásjelző viszont zárlatos lett valamiért, alighanem valami kábelt zúzott le a csomagtérben az összecsukódó homlokfal. Sikerült lassan hazaevickélni ezekkel a csálé fényszórókkal, amúgy azokat is több méterre vetette ki az úttestre az ütközés ereje.

Az őz nem volt ennyire szerencsés, mivel pár percen belül befellegzett neki.

 A mai napon kimentünk garázsolni Ancsával, meglátogattuk a sérültet. Végeztem egy rögtönzött kárfelmérést, aminek az eredménye ez lett:
-homlokfal: értelemszerűen kuka
-bal első sárvédő elem a homlokfal találkozásánál felül felszakadt (perem rohad, így ezt is terveztük cseréltetni hamarosan)
-lökös: elviekben, azért megpróbálom majd meghegeszteni
-első rendszámtábla tartó: törött
-csomagtértető: kisebb deformálódások, de a merevítő mögött bal oldalon nekiállt kifelé rohadni, sorsa szintén kérdéses volt
-első csomagtértető zárja: vetemedett
-egyik szempilla: eltört
-az egyik foncsor: az aszfalton csúszott az üveg felületén, összevissza lett karistolva elég rondán.
Valamint a szélvédőkoszorú alján a csomagtértető kivágódáskor lezúzta a fényezést.

 Tartalék foncsorom van, igaz más márkájú - de jobb mint ha nem lenne.
Nekiálltunk "lebontani" a kisautó elejét. Leszereltük óvatosan a cuccokat, hogy ha valamiről kiderülne hogy menthető, akkor ne ott barmoljunk el valamit (a fenti leltár ez után készült).
 Kezembe vettem 2 vas és egy gumikalapácsot, olajemelőt, mondtam egy imát, és nekiálltunk. A hőség miatt dél körül fel kellett függeszteni a melót, de addigra elkezdett végre hasonlítani régi önmagára hűséges vizipókunk. Az eredmény igaz nem a legszebb, de határozottan jobb mint ahogyan hazaértünk. Közben összeválogattuk a beszerelésre váró lámpatesteket, patentokat kerestünk a foncsorokhoz. Lökösről lekerült a szétrombolt rendszámtábla tartó, a rendszámot meg kiegyengettem. Mielőtt eljöttünk, a lököst sikerült is felpróbálni, azt annyira összepofoztuk hogy (szintén ideiglenesen) jó lesz.
Betört az orra :( Homloka is felszakadt Itt már alakul, némi olajemelő és gumikalapács után Szétszakadt... Itt is szétszakadt

Kommentek

obrotka gyula

Sajnálom! :(

Egész pofásra sikerült kihoznod amúgy. Még a csomitetõ lesz jó kör.

VadMacs

obrotka gyula #45287:
még kicsit kalapálni akarok rajta, finomítgatni, csak ebben a hõségben nem bírtam tovább. A garázsajtók délre néznek, így durva fûtés van ilyenkor.
Kép szerinti bal oldalt a lökös rögzítési pontjánál roggyant meg még szépen, azt vissza sem lehet erõszakolni, de legalább nem lehet látni ha fent a lökös a helyén.

Csomitértetõn a menetirány szerinti bal oldalon van egy olyan hiba, hogy az elülsõ perem ( "belépõ él" ) kissé megrogyott. Messzirõl átlag embernek lehet fel sem tûnne, mert szemre nem annyira durva. A domború teteje púposodott még ki egy ponton, de azt szerintem rongy+gumikalapács komboval simán el fogom tüntetni.
Igazából azt mondom, a tetõnek az lesz a nagy próbája, amikor felpróbálom a helyére. Ott derül majd ki, mekkorát is kapott valójában.

KeMa

Részvétem :(

Így képrõl egész korrektül sikerült visszaegyengetni! Csak így tovább! ;)

Soma22

hol a vér? :D

részvétem egyébként!sok sikert a helyreállításhoz

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!