2010.06.22. Kedd

 Újra az utakon. :)

A kisautó újra falja a kilométereket. A helyrekalapálást követően a sérült részeken kapott némi fehér festéket, összetákoltuk ideiglenes megoldásúra a lököst, és megpróbáltuk felszerelni a csomagtértetőt. Sajna ez megrogyott, illetve a homlokfal is csúszott, így a csomagtértető peremének első íveinél szemmel láthatóan nem stimmelnek - ezt leszámítva sikerült úgy összehozni hogy használható legyen, és zárható.

 A tegnapi napon aztán eljött az idő - szakadó esőben és bazi nagy szélvihar közepette kellett menni meló ügyben. Előkaptuk a kisautót, és jókora késéssel indultam, hogy régi/(leendő)új munkáltatómnál felvételi tesztet írjak. Kivételesen sietősre vettem a tempót, a baki körforgalomnál aztán jött is az első meglepetés: üresben guruláskor olajoskanna. :)
Valószínűleg volt generátor jelzés is, csak nem láttam (fényviszonyok), később ugyanis kereszteződésben le is dadogott a motor, majd a Flex B előtti vasúti átjáró előtt le is fulladt. Beindítás elég nehezen sikerült, és onnantól elég nyögvenyelősen sikerült tovább menni. Elevickéltem a Flex A -ig, aztán gondoltam hátha csillapodik a szakadó eső, tesztírás után megnézem mi volt a gond.

 A jelenség erősen emlékeztetett a tavaly augusztusi FanTomee féle útra, így rögtön a gyújtás kábeleknél kezdtem matatni. Némi igazítást követően pöccre indult, és ment is szépen, némi zergeszegi körözés után gondoltam ideje hazamenni. Egy ideig nem is volt gond, de Zalaszentbalázsnál kezdte megint. Megállás, igazítás, egy ideig megint jó volt.
Nagy szenvedve hazaértem, aztán egy jól irányzott mozdulattal lekaptam a kábeleket a helyéről, előtte azért előkerestem a tartalék szettet, amit a légesen használtam régen. :)
 Ez utóbbira nem volt szükség, találtam ugyanis disznóságot a kábelen, és próba szerencse alapon nekiálltam nyiszatolni. Kivágtam a sérült részt, amit valószínűleg a kipufogó leömlő csöve égetett meg, a trafó felőli sarukat meg a kábel új végére erősítettem. Gondoltam csak jó, majd biztos ami biztos alapon bevágtam a vizipókba a tarcsi kábeleket is. :)

Jelentem ma megvolt a próba. Ma mentem a második tesztre (forrasztás, amatőrök... :D ), a kisautó szépen tette a dolgát, semmi gond nem volt vele. :)
Műtét közben Összerakva, a helyén Megsült kábel :)

Kommentek

tunyi1986

:D olyan megsült kábelem nekem is volt tavaly a velencei tali napán..Balatonon másnaposanszelephézag állítás aztán le kútra,vissza fele miért csak 40el megy padlón? mi ez az égett szag :D

VadMacs

tunyi1986 #45575:
nekem nem jött rosszul ez a nyiszálás, mert léges kábele lett megvéve, az meg jóval hosszabb(volt). :)
Mikor végeztem a mûvelettel és befûztem a helyére, meg is jegyeztem: "na most érj hozzá b+". :)
Remélem lassan sikerül szerezni fúvókákat, mert jó lenne végre kipróbálni a szesz meghajtást.

KG

Szebbre kihoztad az orrát, mint én Faterom kocsijáét. : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o) : o)

VadMacs

KG #45591:
ez a fehér szín kitûnõen cseszteti a fotoaparátot, szóval élõben nem ennyire szép - de összeszerelve elég korrekt lett. :)
Viszont a meló elején nem hittem volna hogy sikerül ennyire összetákolni.

tunyi1986

VadMacs #45577:
ott volt a Bandi polski miért nem próbáltad ki azzal :D Nektek Bis-eseknek nem lesz vele gáz mert van gyorsító fúvókátok oszt azzal szépen el lehet menni szerintem.
Csutee-t kérdezd

Buszos Petya

Na, akkor a találkozóra azért már egyben lesz a gépállat, nem?
Melóügyben meg drukkolunk. :)

VadMacs

Buszos Petya #45609:
találkozóra kész lesz, viszont szándékaink szerint nem ezzel megyünk. Talira még az õzes kaland elõtt regiztem, és már akkor a kék tesóját neveztük be, megelõlegezve hogy addigra elkészül valamennyire. :)

Látom neked meg Alfa RomLeó...? :)

Törölt felhasználó

szepen sikerult :)

CsuTee

Öcséém, nagyon ott vagy :D Király lett az eleje, már csak egy kis özike bunda kellene rá :) :D

Horváth András

Enyémet is megcsinálod ilyenre?> ;) :) :D ;) :)
Egyébként élõben is kurvajól néz ki. 5 méterrõl egy átlag ember nem mondja meg, hogy ennek az autónak baja volt valaha.

Buszos Petya

VadMacs #45614: Most már igazából már nincs vele gond, csak most meg a pénzem fogyott el. Mindegy, következõ fizu után mûszaki, aztán utána még szarni is kocsival megyek. :D :D :D

VadMacs

Drakulációkat kössz. :)

CsuTee #45683:
olyanon gondolkodtam, hogy egy áthúzott õz jel, mellette vonalakat huzogatni, mint a háborúban a pilóták a lelõtt ellenfeleket... :)

Horváth András #45684:
hozd el aztán nekiállok. Hogy sikerül e, az más kérdés. :)
Szerencsések voltunk, azaz szerencse a szerencsétlenségben, hogy ez az idióta állat így feküdt a gép elé, és csak olyan kárt okozott, amit így (ilyen mértékben) helyre lehetett hozni. :) Nekem pl a bal merevítést tolta meg a homlokfal, kicsit be is rogyott a következõ elem emiatt (ahol csatlakozik a merevítéshez). Látni nem lehet kívülrõl mint a többit, majd javítva lesz.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!