2010.06.26. Szombat

 Zergeszeg - Nagykanizsa.

Csak a héten 4x fordultam meg ezen az útvonalon. Összesen nem jártam ennyit errefelé, amióta kirúgtak a cégtől. Nos hétfőtől ismét ott dolgozom, aki ismeri a történetet, az röhöghet nyugodtan. :)

 Viszont ha már erre jártam, belekezdtem némi felújítós mókába. Kiválasztottam pár szerencsés elemet, amik majd a kísérleti nyulak szerepét töltik be:
-hűtőradiátor kerete
-fenéklemez
-motorblokk csőtartó konzolok
-szelepfedél

 A homokolással nem volt gond, gyorsan megvoltak.
Sajna a hűtő kerete eléggé kilukadt, így azon további javítást kellett eszközölni. Csütörtökön volt ez a meló, ezen a napon találkoztam Raszta Bandiékkal is FZRTom -ék előtt. Miután Rasztáék elbúcsúztak tőlünk, én FZR -el elbattyogtam egy ismerőséhez, aki lelkesen megjavította a hűtőkeretet és a fenéklemezt. Sajna fényképezőgép nem volt nálam, ezért fotók nem igen vannak az eseményről. A hűtő keretéből ki lett vágva 2db négyzet alakú lemez (homokfúvás után szita maradt az anyagból), a helyére új lemezdarabkákat hegesztett segítőnk. Az sem zavarta hogy a lemezek félig ívben voltak hajlítva, lelkesen kalapálva elkészült végre a nagy mű. A fenéklemezen szerencsére lehetett csak foltozni hegesztővel, ezért nem lett vagdosva.

 Este sajna szomorú hírt kaptunk, kicsit letaglózott hogy Bandi gépe, amit pár órája még Tomiék előtt mustráltunk, most romokban hever. :(

 Pénteken ismét egerszeg volt az út: elmentem Bandi félbemaradt fék alaplapjaiért, eredetileg szintereztetni kellett volna azt is a saját cuccaimmal együtt. A szinterezés azonban nem akart összejönni, mert péntek lévén (vagy minek nevezzem) már senki nem akart dolgozni, ezért hétfőre került a dolog. Ez azért jó, mert ma szükség lett volna pár elemre (ebből már egy másik bejegyzés érlelődik)... :)
 Ismét bandáztam Tomival: ezúttal bontózni mentünk ismét. Eredetileg csomagtértetőt akartunk vadászni ennek a vizipóknak. Elsőre egy okkersárga akadt a kezünkbe, meg egy bordó. Az okkersárgát le is pucoltam, de az épületből kivitel után a napfényben furcsaságokat fedeztünk fel: belülről eszeveszett gittelés nyomaira bukkantunk, ami némi (nagy kiterjedésű) kalapálást fedett el. Visszavittük, jött a bordó. Na az meg rohad több kritikus ponton. Kiderült nincs több, már csak két az utcán álló, sorsát váró gépen volt a sor. Mindkettő felejtős, így csomagtértető nélkül jöttünk haza. Rámolás címen azért begyűjtöttem egy szempillát (ezer köszönet FZR -nek aki találta és lepasszolta :) ), egy kézifékkar markolatot (kék gépben szétrepedt, mozog és a repedés miatt veszélyes a kézre), meg egy önindítót.
Fenéklemez és hűtő keret, már javítva Kivágott darabok Kb mint a szita :) Raszta bandi egyik fék alaplapja a 4 közül

Kommentek

Horváth András

Köszi, hogy elhoztad a fé-kalapokat a Józsibától! Pont arra gondoltam, hogy kurva mérges lennék, ha nem készült volna el a fékalap szinterezés pénteken, mert holnap vittem volna a gépet Pestre. Volna...
Te meg Tomi voltatok ez uccsó emberek, akik látták a gépemet egyben.

VadMacs

Horváth András #45696:
a szajré itt van az elõszobai szekrényben, jó helye van. :)
Ára kicsit lejjebb ment, asszem kettõt kért végül (közöltem hogy kis gubanc van).

obrotka gyula

Homokszórós söréttel szór?
Mélyedésekbõl nem nagyon jöttek ki a rozsdák, erre szerintem még ne szintereztess.

Horváth András

VadMacs #45697:
Köszi és respekt a Józsibának a árengedmény miatt.

obrotka gyula #45717:
Fékalapra mondod? Még nem láttam élõben, de vannak rajtuk elég hozzáférhetetlen helyek...

obrotka gyula

Horváth András #45719:
Hõterelõ izére mondom.

A fékalaplap maga szép, de a két lemez közt úgyis ottmarad a dzsuva sajnos. Én lefúrnám a picsába a porvédõt és úgy szóratnám meg.

VadMacs

obrotka gyula #45720:
szita az anyag, erõsen elfogyott (tolták neki, de az anyag menekülni akart a nyomás miatt). :)
Szinteresekkel dumáltam róla, azt mondták majd megvizslatják, ha gázos akkor majd valamit okozunk neki.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!