2010.06.27. Vasárnap

Nagy nap a mai (azaz tegnapi). :)

Nagy az öröm, több mint fél év után először van motorja a kisautónak. :)
Tetemes késéssel (és a későn érkezés is késett) de tegnap megérkezett Csanak, meghozta a várva várt motrot. Eleve későn indult, de a késést megfejelte egy segítség. Balatonederics környékén ugyanis egy "most ment át műszakin" féle, szőke nő + poronty felállással közlekedő kispolszkin próbált meg segíteni. Ha jól értettem, szőke anyuka nem hitte el, hogy a friss műszakitól még szétszaladhat a vezérműlánc, ha nem divat náluk a cseréje... :)

 No de megérkezett a Mester, kapott szépen ebédet, aztán nekiugrottunk a harci műveleteknek. Kicsit lassan haladtunk, mert nem várt, meg el nem végzett melókat is megoldottunk, de estére bekerült a motor és a váltó a helyére. Eredetileg be is akartuk indítani a gépet, de a tetemes csúszások miatt ezt végül elhalasztottuk - mellesleg üres volt a benzintank is. :)
Cserébe bevárhatom a szinterezett dolgokat, valamint (ma) nekiálltam festegetni a hűtőradiátor vas vázát is, aminek így lesz ideje megszáradni.

 A mai napon szívászajcsökkentőt takarítottam, műszerfal hőmérő gombájának vezetékét tettem rendbe a motortérben (korábbi gazdáinak hosszú volt, tettek róla hogy hiányozzon belőle úgy 15cm draut), kiszereltem a tegnap beszerelt (és korrodált) hűtő keretet (akkor még úgy volt hogy lesz víz is :) ).
Rendet raktunk a garázsban, mert a tegnapi móka után lehetetlenség volt elférni újfent, mintha atomot vágtak volna a helyszín közepére. :)

 Folytatás majd következik, de van bónusz rovat is. Képek közé raktam pár finomságot, csemegézzetek... :)
Mellesleg megérkeztek azok a cuccok, amiket a közgyűlésen OGy félre postázott, így fél év késéssel átvehettem a hátsó spoilert (dankesün, most használva is lesz), hátsó biztonsági öveket. Csanak pedig egy fenéklemezzel, és egy gyári gázbowden tartó konzollal járult hozzá az építkezéshez. A fenéklemezt még nem vizslattam át alaposan, de elsőre jobb állapotú mint ami most van festésen - csak egy helyen eltört és azt hegeszteni kell.
Kuss, úgyis koszos lesz... :))) Endzsin Brend nyú karbi, köszcsi OGy & KG Művek! :))) Kinek melyik szelep a kedvence...? :) Nálam ez van a toppon :) Kifogástalan, erős motor - mondá a régi tulaj Titkos fejlesztésű gyári cucc (anyád típusú gondolatok jutottak eszembe arról, aki betette) Elkezdtem esztétikusabbá tenni, azóta már nem téglavörös :) Hát ezzel nem bírok betelni - lesz még valaha (másik) új vizipók karbim? :))) Végre nem üres a motortér :) Idézem: végre van kipufogója :)

Kommentek

->Gaben<-

huhu ugyan ez volt nekem is teljesen ott egy hajszál repedés :
http://kepfeltoltes.hu/100627/Cathybaby__220__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

és ott jött az olaj

szép lett kül gratesz

CsuTee

Vééégre, akkor elkezdheti Csanak az E gyuszimat :D

Horváth András

Végre ez is megtörtént, gratula!
Váltót azért lelocsolhattad volna kis brigivel, de gondolom szorított az idõ...
Kipufogóval mik a terveid? Baszott ronda rajta az a végbigyó. :) :) :)
Furcsa ez a karbi, de mindenesetre nagyon szép. Mi más lehetne. :)
Sok szerencsét a röffentéshez!

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!