2010.07.04. Vasárnap

 Ma volt némi szabadidőm, ezért újra nekiláttam a vizipók összerakásának. :)
Elkészültek a szinterezett cuccok, így azok egy része beépítésre került.

Összeraktam a hűtőt, majd beszereltem a helyére. Csöveket helyére passzoltam, ahol kellett igazítottam a kábeleket. Vízcsövek kaptak mindenhova működő bilincseket, mivel sokuk kissé összerohadt. :)
 Helyére került a szívászajcsökkentő is, kicsit még fura hogy a(z új) karbiban tőcsavar van... :D

 Olajgomba porvédő sapkáját kicsit meghekkeltem, némi takarítást követően a repedt részt szalaggal tekertem körbe, úgy tűnik most újra ellátja a feladatát. Olajgomba vezetékének vége lafogott, így levágtam a sarut, majd újat kapott a végére.

 Kalaptartót bepakoltam, majd a rajta elhelyezkedő cuccokat bekötöttem. Benzin beöntőcsövet (fém) megpróbáltam beépíteni, de a kaszniból túl kicsi rész áll ki a gumicsőből, azt meg így visszatolom akaratlanul is. Hogy mivan elcseszve, arra szívesen olvasnék tippeket. Fogóval megpróbáltam megcibálni a tankból jövő gumicsövet, de ez sem volt megoldás.

 Mivel ablaktörlőhöz érkezett új kulissza, ezért megpróbáltam beszerelni az első ablaktörlőt is. Garázs padlóján szépen össze is szereltem, majd a komplett szerkezetet beépítettem a helyére. Kipróbáláskor kicsit viccesen ment, azt hittem angol autót kell csinálnom. De pár másodperc után rájöttem, csak a motor tengelyén kell odébb rakni a kulissza első darabját... :) Ablaktörlő lapátok még alig akarnak a helyükre csúszni, az új csonkra még nehéz csatlakoztatni.


 Utolsó kép gyanánt betettem a FanTomee féle bontásból származó motor centrifugál olajszűrőjét. :)
Amennyiben sikerül megtalálni, majd fotózom az ékszíjtárcsa csavarját is (az a saját motorról került le), amelyik a főtengellyel haverkodik - szintén tanulságos darab, elraktam emlékbe - csak nem találom az utolsó rendrakást követően.

U.i.: már kaptam észrevételt, a fekete szinter eredetileg "nem sima" felületű, én kértem ilyenre... :)
Fekete cuccok :) Keret beszerelve Hűtő összerakva... Kész (plusz szinterezett konzolok) :) Csövek kész, olajgomba vezetéke is Végre, hamarosan indítani is lehet :) Ablaktörlő a helyén. Fehér pöttyöket majd lemosom... :) kalaptartó is beköltözött a helyére Már nem kell sokáig pihenni... Kimaradt az előzőből rovat: FanTomee féle bontott motorból :)

Kommentek

Plósz Gyula

utso kép korrekt ;)

Horváth András

Grat, szépen alakul a gép!
FanTomee féle autó gazdáját masszírozza meg az állatkerti gorilla.

Buszos Petya

Látom szép tempóban haladsz. Bár az én kocsim alakulna így. Bármelyik. :)

Az olajszûrõ odabasz.Olyan mintha egy átlagosan szennyezett volt szovjet laktanya földjébõl ásták volna elõ...

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!