2010.08.20. Péntek

Tudom nyári talis bejegyzés sem volt, de azt a másik géphez legközelebb (alakulnak ott is a problémák). :)

 Tudom páran arra várnak hogy beinduljon végre a Laceeee BIS, ami lassan minden lesz csak nem "Laceeee". :)
Leadtam a véglegesített terveket a színkombinációra. Ami alapvetően nem egy nagy kunszt, csupán "másolva" lett a fehér gép színösszeállítása. Lökösök félig fekete, félig kék színűek lesznek, a szélvédő alatti műanyagok kékek, díszlécek és hátsó légbeömlők feketék.

 Lökösök és díszlécek, valamint a hátsó spoiler (hála a balf*sz első lakatosnak, meg a fél tonna rápakolt vashulladékának) végre leadva a fényezőnél. Ma jutott eszembe, hogy a légbeömlők (3db, plusz az "ál-légbeömlő" ) itthon maradtak, szóval hurrá fíling - majd ha hazajön a fényező a nyaralásból, leviszem azt is. :D

 No de hogy értelmesebb dolgok is történjenek, hosszú szenvedés után úgy néz ki lesz (használható) fém benzin beöntő csonkja a gépnek.
Igazából fogalmam sincs hol szaladt el a ló, de összerakásnál elég rondán állt a csonk. Meg szétszedés előtt is. :) Vagyizé - ha nem állt rondán, akkor meg baromira messze volt belül a gumicsőtől. :)
A helyzeten úgy segítettünk, hogy elkezdtük kicsit átszabni a csövet. Első körben szemre bemértem hogy milyen szög kellene, aztán egy helyi kispolszkis kollégámmal nekiestünk. Felsikított a flex, kiugrott a cső "kanyarjából" egy cakk, meghegesztettük, majd ment haza ellenőrzésre. Nos a szög elviekben qrva jó lett, viszont így meg nem érte el a gumicsövet. :) Nosza elkezdtem felhajtani egy léges pókból származó csonkot, hogy pontosan ehhez passzoló csövet faragjunk rá. Végül Gyulinho segített ki (plusz egy bontott csomitértetővel a fehér gép számára), addigra viszont lejártam a lábamat - és nem nagyon találtam csonkot.
Pár napja aztán elkészült a nagy mű: leugrott a léges csonkról egy pár centi hosszú darab, az felhegesztődött a vizipók csonkjának aljára. Majd lealapozódott és lefestődött sikeresen, jelenleg szárítkozik a garázsban. :)

 Ha már garázsoltam, kicseréltem a légszűrő "hideg" oldali beömlő "kanyar" gumicsövét (ha már van "új" ). Egy korábbi blogbejegyzésben már szerepelt, gyönyörű sárga szigetelőszalaggal lett körbetekerve a sajátja, persze nem azért mert így szebben néz ki. :)

 Kapott első csomitartó tető peremvédőket is. Sok BIS -en nem láttam, de sikerült hozzájutnom egy szett még menthető példányhoz. Két végükről kellett csak levágni lemezollóval pár centit.

 Bal hátsó ajtó oszlopban (asszem C a neve, javítsatok ha tévedek) ahol ki van fűzve az ajtó kábelkötege, nincs műanyag vagy gumi takaró elem (...tudtommal gyárilag sincs). Gondoltam próba cseresznye, feláldozok egy tartalék takaró gumielemet olyan célból, hogy kicsit megvágva de kerüljön erre a lukra is valami takarás. Végül is rosszabbra számítottam, de majd még próbálkozok pár trükkel. :)

U.i.: azon emberkéknek, akik folyamatosan zargatnak azzal hogy mikor indul a kisautó - amint a benzincsövet beépítjük, megy a feltöltés vízzel, és indul a próbaüzem. A benzincső miatt van felfüggesztve az ülések berakása is.
 Fékeket remélem nem kell molesztálni, de kerékcsavarokat majd kell köszörülni. A lökösök és díszlécek érkezésével elvileg menetre is kész a kisautó, csak a csomitértető szigetelőgumijával kell majd vacakolni, hátsó kerekek csapágyaival, meg ki kell dobni a kormányművet (csere)... :)
Régi beömlő... ...normálisabban néz ki :) A motor már várja az első indítást -  én meg még jobban :))) Peremvédők - na végre, azt hittem ilyen sem lesz :) Takaró gumi elem - kísérlet, kommentek jöhetnek Benzin beöntő csonkok. Kisebb eltérések...

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!