2010.09.10. Péntek

 Nyári tali.

Igaz jó régen volt, de látom nem vagyok egyedül, akik ekkora késéssel írnak az eseményről. :)

Mivel Club126 Nyári Tali nincs VadMacs nélkül, ezért számomra a megjelenés kötelező. :)
 Sokáig nem maradtunk, mindössze 1 napra érkeztünk - bár menet közben váltottunk volna kettőre, viszont az időjárásnak megfelelő ruházat hiányában ezt végül nem vállaltuk be.
 Sok dologgal nem kellett foglalkozni az út előtt: hűtés problémája anno meg lett oldva (ami azóta nem jelentkezett), így meglepetéstől nem tartottam. Egyedül az első fényszórókon kellett szöszmötölni, az őz miatt megrogyott homlokfallal megváltoztak a foncsorok beállításai - és sötétedés után vagy én nem láttam jól, vagy a szembejövők... :)

 Talin jó volt újra látni a régi ismerősöket.
Idén magam sem tudom miért, hagytam magam rábeszélni, hogy induljak versenyen. A szembekötős szlalomon idén így nem csak segédként, hanem "áldozatként" is részt vettem, majd Grossonak hála, ezt sikerült is megnyerni. Ezúton is puszi a szervezőknek... :) Grossonak minden tiszteletem, az utolsó meccsen olyan határozottan dirigálta le a pályát, hogy amikor azt mondta, vége, én azt hittem először, csak begyűrtünk egy bólyát, és ugrott a jó idő. Szerencsére a vége tényleg azt jelentette hogy vége, a "hiányérzet" meg azért volt, mert a majdnem 1 perces addigi rekord (Pedroé), és a harmincvalahány másodperces új között érezhető volt a különbség óra nélkül is. :)
 A talin a másik nagy élmény a felvonulás volt - jó ötlet volt berakni a pacsizós részt. :D

 Köszönet a szervezőknek a hangulatért, Grossonak a navigálásért, Lajoskának, Gabi703 -nak az eszmecserékért, OGy&KG Műveknek az import szajréért, Tibeeeeenek és Gáspáry Laceeeenak a szélvédőkért, SteveKTM -nek hogy azért szerelhettem is (hacsak más gépét is), és a vizipóknak (műszaki értelemben) a szlalomért... :)


Más:
közben kicsit bővült a tartalékos "arzenál", így (számomra ajándék szinten) marad(t) továbbra is tartalék kormánymű raktáron. A "felrobbantós" (felső) vízcsőből is van most több tartalék, radiátor lefolyó, szélvédő alatti kopoltyúk, radiátor külső burkolat, stb. Érkezett légszűrőház - kasztni közé való "kanyarcső" (lásd másik blog), első csomitértető gyári peremvédő, karbi fűtéscső, Fiat embléma, pár gyári csavar, stb.
A lajstrom bővült 2db új első szélvédővel (Tibee & GL jóvoltából), 4db gyári fékdobbal és egy lökhárítóval(OGy&KG Művek), valamint 1db állítólag új lengéscsillapítóval (BK, alias Bálint Károly ^ Vigyen el a Rézf*szú Bagoly színi társulat :) ).

Utólagos történet, hogy az elmúlt hetekben vicces hangokat adott a bal ajtó ablakemelője, ha felfelé tekertem az ablakot. Pár hétre rá gond támadt az ajtó bezárásával (momentán onnantól nem lehetett bezárni :) ). Az ablaküveg tartósínről búcsúzott el a 4db ponthegesztéssel rögzített alsó rész (ami a "drótkötélhez" van rögzítve), ami akkor még hajladozva de tartott, viszont az ajtó kilincs pálcáját kissé átalakította. Ideiglenes megoldásként maradt a régi sín, némi hegesztőgépes gyakorlattal a probléma kiküszöbölve. :)

U.i.: van ismét bónusz macskás kép az "állatrovat" számára. :)
Tartalék Kormánymű is van sok... :) Műanyag Karbi fűtéscsövek: amint véglegesednek a gépek, ezek is be lesznek faragva Bónusz macskás kép :)

Kommentek

Dömi

Minek veszel tartalék alkatrészeket?

Andrei

dájó visszanézni :)

VadMacs

Dömi #47276:
teljesen jogos a kérdés. Pl a képeken látod azt a két kis csövet, ami a radiátor házába kerülõ esõvizet vezeti el a jobb elsõ dobba? Na ha azt valaki tönkre vágja, mint pl egy jóképû gyökér lakatos, akkor beteszem a helyére. Olvastad a hûtõ történetét? A kedves lakatosom egy mozdulattal szétqrta a ventit és a radiátort is (plusz a hátsó spoilert, és b*szott fizetni mert letagadta) - ha nincs nálam pótalkatrész, mehetek keresgélni. Nem kell mondani hogy ritka, de nem is "mûszaki" problémája támadt, vagy típushiba. ;)
Egyéb kérdés, aranytündérbogárvirágszál? :)

Andrei #47277:
a telepakolt kispolszkin még ma is röhögök, amikor bentrõl kiszûrõdik egy hang, miszerint a gazdája már nagyon fingani akar... :)

Dömi

VadMacs #47278:
Miért viszel félig szétszedett autót a lakatoshoz?
Pláne olyan helyen nem szétszedettet, ahol dolga van az embernek?
Egyébként nem néztem végig a képeket. Szöveget is csak átfutottam. Mert nem érdekel annyira.

VadMacs

Dömi #47279:
rossz válasz, mindjárt a legelsõ képen ott van az említett dolog. :)

Visszatérve a kiszereléshez: a lakatos vállalta be, és ezt tartalmazta az ár. A szétszerelést, az összerakást, nem pedig azt hogy tönkretesz valamit is. Miért? Eredetileg csak a motort akartam a váltóval benne hagyni, mivel 5Kg -nál nehezebbet nem emelhetek orvosi utasításra. Nem láttam leírva, hogy ilyen feltételekkel nem lehet nekem felújításra váró autóm.
A motor/váltó helyén nem volt lakatosmunka. Hogy miért került akkor ki a helyérõl? Hmmm... Ja! Generálozta Csanak. ;)

Természetesen a motor/váltó kivételével én szereltem össze, bevállalva azt, hogy az ezért járó pénzt már soha nem látom viszont. Másrészt viszont honnan tudod hogy tönkreteszi, ha egyrészt meg van fizetve, másrészt nem közli ezt elõre...?

Ha nem érdekel a szöveg, ne fusd át, senki nem fog megharagudni érte. Viszont van egy olyan érzésem, a másik flame -hez hasonlóan ilyet is fogok még olvasni.

obrotka gyula

VadMacs #47282:
Igazán nem akarok belekotkodálni és próbálok objektív és kívülálló maradni, de nem érzed azt, hogy most jobb, ha picit csöndben maradsz és inkább tûröd Dömi zrikálását?

Motor és a váltó kiszedéséhez amúgy baromira nem kell emelni. Maximum 20 centit lefelé, amíg az Ytongról leemeled a földre.

VadMacs

obrotka gyula #47284:
azt hiszem nem teljesen érthetõ: nem az a gond hogy képtelen vagyok ennél nehezebbet emelni, hanem egész egyszerûen nem tanácsos (még úgy 2-3 évig legalább). Nem csak nehezet nem tanácsos emelnem, hanem nem célszerû futnom, hirtelen mozdulatot végezni. Részemrõl elég egy rossz mozdulat (pl aknából nekivágom magam a vasalásnak), aztán esik szét valamelyik mellkasomban ismét a tüdõm. Mivel most nincs biztos munkahelyem, ez (minimum 1 hónapos kiesés) automatikusan annak elvesztését jelentené, ami most még van egy ideig. ;)

Az objektivitás arra is kiterjed, hogy ha valaki pénzt kapott valamiért, akkor azt miért is teszi tönkre? Errõl valahogy nem látok reagálást.

obrotka gyula

VadMacs #47287:
Értem.

Rosszul választottál szakit. Mondjuk az árból általában lehet következtetni a munka minõségére, de sajna az sem elég garancia. Nem tudom, akkor éppen milyen volt az egészséged, de az is biztos, hogy kevésszer néztél rá a szakira. :)

VadMacs

obrotka gyula #47291:
ez kifejezetten nem olyan áron dolgozott, mint a másik.
Az asszony a megmondhatója, hogy mennyiszer kerestem - és ebbõl hányszor sikerült elérni. Szokás szerint nem errõl volt szó, de utólag mindenkinek egyszerûbb okoskodni, nekem is. ;)

Valamint többen tanácsolták, hogy fényezõ olyan lakatossal dolgozik, amilyen az "érdeke" is, magyarul érdeke hogy normálisan dolgozzon. Na ezt fényezõ ajánlotta... ;)

KeMa

VadMacs #47278: De jó, hogy a mi autónkban nincs ventillátor és radiátor, amit a lakatos össze tud baszni :) :) :)

KG

VadMacs #47282:
Én pedig azt nem értem, hogy mi a fittyfenének generálozta a BYS motorját Csanak? :) :) :)

VadMacs

KeMa #47294:
helyette van minden más, amit (ezen kívül) nekem is tönkre tud tenni. :)

KG #47296:
no akkor vegyük át:
ha figyelmesen olvastad a blogot, akkor számtalanszor olvashattad, hogy a motorra (is) panaszkodok (Laceeee BIS). Kezdõdött azzal, hogy a megvétel napján annak is örültünk, hogy hazajutottunk vele.
Aztán arról is olvashattál, hogy számtalan problémánk volt. Ezek egy részét sikerült orvosolni, lásd 1-2 hónap alatt megbízható motort lehetett belõle varázsolni, több találkozón ott voltunk, sehol nem daraboltunk motort, stb.
A problémák másik részét kókány hozzá nem értõ fasz emberek okozták, lásd pl félig elcserélt km óra kihajtás, rohadásra ráépített csere kasztni elemek, összegányolt villamosság, stb.

Aztán maradt még egy "probléma", hogy hiába lett nálam megbízható a motor, de gyenge 4 -esben, utazó és végsebességnél.

Arról is olvashattál, hogy mi okozta a gyengeséget: beragadt gyûrûk, elégett kipuff szelep, szelepfészekre rakódott égéstermék, cserére szoruló vezérmûlánc. Ez véleményem szerint még messze nem olyan generál, amire nyálat lehet verni.

Tehát miért is generálozta Csanak a motort?
Pl mert elvittem hozzá, és megkértem erre.
Pl azért kértem meg erre, mert volt rá anyagi fedezet (akkor még...).
Pl azért, mert számára ez kisebb unikum, olyan meló, amire az átlag csóró vizipók tulaj soha nem kérte.
Pl mert olyan meló, amin õ is kiélhette a hozzám hasonló ferde hajlamait: kvázi "beépítette" az évek alatt magában megfogalmazott igényeket, amit a volt vizipókjában már nem tudott megvalósítani.

És, de nem utolsó sorban: nem egyedül, hanem Csanakkal közösen szeretnénk a többi tulaj elõtt demozni, hogy ez a szánalmas, hulladék kategóriájú, megbízhatatlan motor milyen is lesz, amikor elkészül.
Csanakkal közösen, mert amikor Laceeee azt írja hogy "meraCsanak...", akkor azt elfelejti, hogy azért mert nem próbált hozzátok hasonlóan úton útfélen "trendien alázni", még nem jelenti azt, hogy beállt közétek a sorba. Ismerem a véleményét arról ami itt ellenem megy, és nekem ennyi bõven elég.

Soma22

VadMacs #47307:
én nem akarok bántani senkit sem, csak nem veszed észre magad.

Rasztabandi sosem kapott olyan ívet mint Te, mert õ elfogadja a léges és a bis hibáit, tisztába van vele, és nem tesz ilyen "lenézõ" megnyilvánulásokat.
Ez a baj, nem az hogy bis-ed van...

KeMa

Soma22 #47313: A nyári talin tapasztalhattam, hogy nem csak a bis-sel kapcsolatban tud a kolléga lenézõen megnyilvánulni.....

Soma22

KeMa #47315:
nem egyértelmû, hogy raszta vagy vadmacs...bocs ha értetlen vagyok

KeMa

Soma22 #47318: bocsánat, igazad van. Nem Rasztabandira gondoltam, természetesen.

VadMacs

Soma22 #47313:
akkor visszapofon: 2005-2006 körül is divat volt "lenézni" a BIS -eket, és írd fel valahova, de az Elegantokat is (halkan súgom: az lég-hû-té-ses!). Volt akkor vizipókom? Nem, igaz ekkor már gondolkodtam rajta, de ugyanezen trendi emberek miatt lehetett volna egy olyan variáció is, hogy végül nem veszek ilyet.
Miért? Azért mert a mostani hangadók közül többen már akkor szarozták a vizipókokat (ugyanez a propaganda gépezet mûködött akkor is, csak egy fokkal szerényebben, és nem egy balekkal megfûszerezve), volt aki egyenesen le akart beszélni errõl, mondván drága, nincs hozzá alkatrész, a tulajok csak szopnak vele. Azóta is ez az a szöveg, amit igyekszem újra és újra szajkózni, évekkel késõbb is, mintegy ismételve azoknak, akik anno mondták. Bassza pár illetõ fülét, de mögöttük a brancs, esélyem nincs ennyi ember ellen bármivel is érvelni.

1, kapaszkod meg, és írd fel valahova: egy ember volt, aki elmondta azt amire kíváncsi vagyok, ez az ember Csanak. És nem arról pofázott hogy jó nagy hülye vagyok ha veszek egy ilyet (mint mondta egy kedves klubtárs), meg jó ronda a hátulja, és õ volt az a "szentségtörõ", aki azt merészelte mondani, baromság hogy ez az autótípus megbízhatatlan. Õ kérdezte: kinek hiszek? Annak, aki úgy fikázza (figyeltél???) hogy soha nem volt neki, vagy neki, aki egy rakattal javított már, és volt is neki (ekkor úgy tudom túl volt a fehéren, de a sárga még kalandozott valahol)?

Ennek az egy embernek köszönhetem, hogy végül - a kedves (és biztos minden 126 -ost egyformán szeretõ) klubtársak minden figyelmeztetése ellenére - megvettem DCX-926 -ost.

Innentõl kezdve szerinted érdekel hogy mirõl nyikorogtok?
Én továbbra is maradok az, aki voltam. Volt, ha lesz rá lehetõség, lesz is léges gépem a késõbbiekben - ki tudja, mi vár ránk még az életben, csak nem ilyen gányoltban gondolkodok, amit kaptam anno.
Nektek nincs, és nem is lesz vizes, ezt ráadásul úton útfélen hangoztatjátok. A nyomotok ott van minden fórumban: leszarjátok milyen is az, leszarjátok hogy valakinek ez is kell, akit érdekel azt lebeszélitek róla hogy ne is vegyen, és lassan örüljünk hogy megtûrtök minket köztetek. Páran mentegetik magukat hogy csak szivatnak engem, meg élvezik hogy berágok. Legyen igazuk. De valaha is elnézést kértek a többi tulajtól, és abbahagyták a típus szarozását? Na ezt nem, és innentõl azt hiszem abba is lehet hagyni ezt az egész baromságot.

Nekem volt mindkét 126 -osból. Ezt soha senki nem veheti el tõlem, le nem tagadhatja. Azt, hogy mindkettõbõl birtokoltak, maguk szerelték, hányan mondhatják el magukról az itt kötekedõk közül? No, mirõl is beszélünk...?

KeMa #47315:
barátom, ennek fussál neki még egyszer, mert ha jól rémlik én a légeseket nézem le. Aszongyák' legalábbis... ;)

Soma22

VadMacs #47327:
tedd a kezed a szívedre, és jelentsd ki hogy a bis megbízhatóbb és olcsóbb, ráadásul minden alkatrész könnyen beszerezhetõ...

Nem tudod megtagadni, hogy egyszerûen valótlan dolgokat állítasz, ugyanis közhírré teszed az alkatrészek beszerzésének árát, és nyûgjeit. Semmi bajom nem lenne nekem személy szerint, ha nem lennél ennyire lenézõ mindenkivel.

Jól látod soha nem lesz, mert nem akarok ENNYI PÉNZT KIADNI arra, hogy legyen egy nyûgösebb autóm.
Ráadásul nekem a Polski legyen léghûtéses.

Idézem:
"vagy neki, aki egy rakattal javított már, és volt is neki "
Rakattal javított, mert tökre megbízható. Egyébként most mit is csinálgat?
Ja egy légest alakítgat át, biztos mert csak ezt dobta a gép.

Ahelyett, hogy megint anyázva elküldesz a faszba, egyszer vennéd észre az igazi mondanivalómat.
De tudod mit? Sajnálom, te egy ilyen mondatra úgyis képtelen vagy:(

VadMacs

Soma22 #47328:
nehezebb alkatrészt szerezni, ez igaz, de nem lehetetlen, és ezen volt a hangsúly.
Drágábbak az alkatrészek, de alig van szar minõségû - nem volt akkora darabszám errefelé, hogy az átlag magyar kedvéért nekiálljanak gyártani szart szarért féle utángyártottat.

> nem akarok ENNYI PÉNZT KIADNI arra, hogy legyen egy nyûgösebb autóm.

Na errõl beszéltem!
Hiába van ott nekem a fehér blogja, mindenki leszarja, max el van intézve azzal, hogy "mázlim volt idáig". Nem nyûgösebb ez az autó. Vannak más hibái? Vegyünk kettõt:
1.: hengerfej tömítés: ha nekünk átég, vége a dalnak. Nektek megy, bár nem hiszem hogy egészséges még erõlködni vele
2.: hûtés: generátor beáll: oda a hûtésetek is, miközben mi meg leszereljük az ékszíjat, és megyünk tovább.
Én csak mondtam két hibát. Ez az, amit Te, és a többiek soha nem mérlegeltek. Az amit mondok nem hihetõ, még akkor sem, ha ez a szerencsétlen autó kurvára mást csinál, mint amit összevissza magyaráztok. Azaz csak nem akar olyan lenni, hogy végre féljek elindulni vele.

Nekem a légesen 2 aktív év alatt több aktív gondom volt a motorral, mint a fehérrel. És nem volt a fehér generálozva, a blokk azóta nem lett megbontva, amióta nálam van (sõt, a motor/váltó páros nem is lett arról még leemelve, szintén amióta nálam van!!!). Ez a tény, és az hogy még soha nem hagyott ott minket az ország másik végében, nem éppen azt támasztja alá, amit megpróbálsz elhitetni velem, és a többiekkel.

2006 -os Keleti tali. Fél éve volt nálam az autó, épp hogy csak kezdtem kiismerni. Akkor még a léges is ereje teljében volt nekem, mégis ezt a mások szerint megbízhatatlan gépet vittem el az ország másik végébe. Miért? Mert ahogy használtam a két gépet párhuzamosan, az jött le hogy ugyanazzal a (minimális) szerelõi tudással amivel rendelkeztem, a fehér rávert a pirosra.
Keleti tali. 1300Km pár nap alatt. Ha jól rémlik alig 1-2 autón nem láttam motortérben nyúlkálást, és lehet megbízhatatlanozni, mert ez a gép volt az egyik közülük.

Csanak miért javított ilyeneket?
Ennyire ne legyél gyerekes. Miért adnak garanciát a szalonból kihozott autókra (olyan nincs hogy egy Toyota...)? Biztos azért, mert azok sem mehetnek tönkre. Attól hogy egy típus megbízható, még tönkre fog menni pár példány belõle, hamarabb mint azt a tervezõi akarták. Elég szánalmas ilyennel példálózni, pláne hogy Csanak inkább korosodó autókat szerelt esetünkben.

Miért szórakozik Csanak légessel?
Nos belecsaptál a lecsóba. Nem fogom neked részletezni hogy miért tart ott ahol most tart, mert más családi életérõl nincs jogom itt irogatni.
Nem fogom részletezni hogy miért nincs vizipókja, miért van most légese, pedig szeretném, mert élvezem ahogy ennyire mellé lehet lõni egy biztosnak hitt lövéssel. Kurva nagy bakot lõttél ezzel, annyit elárulok. Ha lenne rá anyagi lehetõsége, már rég belekezdett volna a harmadik vizipók projectbe. Ha kérsz még egy adagot, elárulom hogy a felesége, Viki is BIS mániás volt, szerette mindkét gépet ami volt nekik.

Amirõl nem tudsz, azzal ne menõzz úgy, mint ha mindent jobban tudnál nálam (...Csanakkal kapcsolatban). Elég sokat beszélek vele, tudom hogy miért tart ott ahol tart. Ha rendelkezésére állna minden lehetõség hogy belefogjon egy újabb BIS projectbe, nem kellene sokáig ilyeneket irogatnod hogy légese van, már rég BIS + gáz variációval szórakozna.

Tévedsz, ha azt hiszed szeretek anyázva elküldeni embereket a bús faszba. Pláne ha az illetõvel elvileg egy oldalon állunk. De ha megengeded, elegem van már abból, amit leírtam: arról pofáznak itt emberek hogy velem van a baj, miközben nem engem, hanem a típust szarozzák.

Anno azt mondtam, legyen meg a szájkaratésok akarata, nem írom le sehol a típus nevét, és hogy így menõzök azzal. Cserébe a jómunkásemberek olyasmit motyogtak, hogy jó, akkor õk is abbahagyják a csesztetést. Én volt idõszak amikor szó szerint távol tartottam magam a csevegõtõl, azt mondtam nem érdekel miket szaroznak, megnézem egyedi esetrõl van szó, vagy arról hogy csak én ígérgessek.

Ismétlem: leszarom ki mivel fikáz engem, nekem egy búbánatom van, mi a jó kurva életbe kell a típust szarozni egy olyan klubban, ami elvileg a típus védelmét fogalmazta meg már az alapító okiratában is? Lehet erõlködni, válasz helyett...

obrotka gyula

Én megint nem szeretnék belefolyni a végtelen sárdobálásba, de Vadmacs szerintem kicsit gondold végig, mibõl indult ki a dolog. Picit nagy lett az arcod és ne haragudj, de nem tudom mire. Talán az sem a véletlen mûve, hogy a kevéssé vérmesebb tagok is már kilátásba helyeztek pár pofont az irányodba, szerintem picit nézz magadba. Ezt most baráti tanácsként mondom, nem alázni akarlak.

Részemre címzett dologra csak annyit, hogy ugyan évek óta nem nyúltam Bis-hez, de még mindig többet szedtem szét ilyen motort, mint Te. Csanakkal egyértelmû, hogy nem vagyok egy kategória, de nem is szeretnék az lenni.

KeMa

VadMacs #47327: Nekifutok mégegyszer, ha nem jutott volna eszedbe: a nyári találkozón az egyetlenegy beszélgetésünkkor köszönés után kapásból egy bunkó, fasz megnyilvánulásod volt. Gondolkodj, hátha meglesz, mire gondolok ;)

VadMacs

obrotka gyula #47334:
erre eredetileg írtam egy hasonló hosszúságú eszmefuttatást, de most töröltem. Helyette mást írok...

Szerintetek én csak szarozok, a sajátom meg hibátlan? Miért is beszélek rá mindenkit az alu szelepemelõ pálcákra, ami alapvetõ tervezési baki? Gondolkodjatok, mielõtt nekiálltok ugatni.

Emberi oldalról is beszéljünk?
Én vagyok a köcsög, amikor az elsõ pillanattól fogva segítek mindenkinek, ha erre szorul? Talin vagy nem, de soha nem hagytam még ott senkit.

Meséljünk arról, amikor közgyûlésen anno szétesett a léges (!!!) váltójánál valami? Leszarta minden itt kötekedõ (leggyakoribb válasz: és akkor most mit tudok én csinálni? Plusz sarkon fordulás...). A GEOéknál ott tanyázó bandát leszámítva egyedül Hollo volt az, aki segített. Nem érdekel mit követett el, miért rúgtátok össze a port, neki ettõl még hálával tartozok.

Meséljünk Thonyról, amikor az õszi talimon generátor problémája volt? Nyíregyre akartak menni utána, de elintéztétek annyival, pestig biztos kibírná egy töltéssel az akksi (probléma részetekrõl megoldva). Amikor kértelek titeket hogy segítsetek (mondván hogy mégis Ti vagytok azok akik állítólag sokat szereltek ilyen gépet), röhögve elhajtottatok engem, hogy oldja meg az a problémát aki akarja. Így volt vagy nem?
Én álltam végül neki, miután lelépett mindenki. Molnár Balázs volt az egyetlen aki maradt egy ideig segíteni, amíg az ideje engedte. Plusz két telefonos segítségem volt alapvetõen, Csanak és Laceeee.
Bevallom hogy azelõtt röhögtem Thonyn, amikor "viselt" dolgait tárgyalták ki egyesek, de utólag mindketten kellemesen csalódtunk benne. Õ sem tökéletes, de messze nem az az ember, aminek többször leírtátok. Ez volt az elsõ olyan pofon, hogy a "központi brancsnak" mekkora szerepe van abban, hogy egyes kiszemelt tagokra mi ragad késõbb. ;)

Szóval van több oldala ennek a sárdobálásnak. De akkor amikor talin vagy nem talin, Lajoskától az egyre inkább távolodó Rasztáig bezárólag mindenkin segítettem szó nélkül (örömmel, és bármilyen 126 -osról van szó, rám számíthat mindenki), nem tûröm hogy olyan emberek kioktassanak, akik magukat a fentebbiek fényében még felsõbbrendûnek is érzik magukat. Ez az, ami miatt most elgurult a gyógyszer.
Akinek nem tetszik, ossza ki a két pofont, én a képébe röhögök. De addig amíg ezt nem teszi meg, akármilyen szájkaratés az illetõ, ha itt kerül bajba, én nem tagadom meg a segítséget. Azzal a géppel fogok érkezni, amirõl kirobbant a vita. Max nem miatta (az illetõ miatt), hanem amiatt megyek, mert magát a típust tisztelem... ;)

KeMa #47335:
nem lehetne ezt a bunkó fasz megnyilvánulásomat ide is leírni...?
Szoktam néha poénkodás közben rosszul, eléggé félreérthetõen fogalmazni, de ott és akkor biztos hogy nem állt szándékomban semmi ilyesmi.

Soma22

VadMacs #47329:
Macs!

még mindig nem a tipussal van nekem problémám, sõt tisztelem a kitartását minden BIS-esnek. Én csupán a LENÉZÉSEIDET untam meg, és szóltam be.

Csináld, élvezd, és legyél rá büszke, mert annak kell lenned(õszintén), csak baromira elrontod az összképet azzal a flegmasággal, amit Te támasztasz a LÉGESSEL szemben. Csak egy pár órára tudnál objektív maradni, rájönnél mirpl magyaráztam eddig, és észrevennéd, hogy a Te álláspontod szerint Mi vagyunk azok akiknek szar gépük van, mert nem BIS.

Lezárom, mert már eldurvul ez a dolog.

KeMa

VadMacs #47340: Juli segített a pontos szöveg felevenítésében: "Szia KeMa! Á, ez az új polskid? Ezt mikor fogod új jól szétbaszni, mint az elõzõt?"

És lehet, hogy poénnak vetted, valószínû, hogyha msn-en, vagy fórumon kapom meg, minden bizonnyal be lehet magyarázni annak, hogy írott szövegnél nem egyértelmû a haglejtés. De akkor, azzal a hangnemmel pont nem így jött le.

Ezt kurvára nem akartam felhozni, mert amúgy is kapod az ívet mindig... De így most, hogy olvastam azt a hozzászólást, amit Dömi blogja alá írtál, úgy gondolom, hogy jogosan, meg mivel elterelõdött a téma ezirányba, azért gondoltam megosztom... Pont ugyanolyan stílusban mondtad nekem, mint ahogyan Dömi blogjában is megnyilvánultál. Lenézõen, bunkón.

Mellesleg kezdem azt érezni utóbbi idõben, hogy szándékosan provokálod ki ezeket a vitákat az ilyen lenézõ beszólásokkal, hogy utána elmondhasd, hogy téged, és a bist mindenki csak bántja, utálja...

Továbbiakban nem fogok beleszólni ebbe a vitába, mert több közöm nincs hozzá, és nem is akarom, hogy legyen.

obrotka gyula

VadMacs #47340:
Közgyûlésesre baromira nem emlékszem.
Thony körül 10-en voltatok és mindenki nagyon értett hozzá. Emlékeim szerint egyszer sem jött oda, hogy nézzünk már rá, addig én meg nem akarok vele foglalkozni. Amúgy pihenni és kikapcsolódni, mentem és nem más szarjába turkálni, de vannak olyan emberek akikkel ez nem szokott probléma lenni és többször segítettünk rajta az elsõ SZÓRA és ingyen, akár talin,akár talin kívül. Azt meg a jövõben is magam szeretném eldönteni, hogy kinek a kocsiját akarom szerelni és kiét nem, vagy valahol meg van írva, hogy nekem kötelezõ más szarjában turkálni?

Horváth András

Bakker, ma este az Állatfarmot akartam tovább olvasni, de volt itt is olvasnivaló. :) :) :)
Szóval Dömi blogában nem csekkoltam a kommenteket, így nem tudtam mi a fene van itt. Most már érthetõbb.

Mivel szóba kerültem, VadMacs védelmében elmondom, hogy valóban segítõkész volt velem mindig, és ami még fontosabb, hogy tényleg önzetlen értelemben, mert azért az sem mindegy... Most is van néhány kifizetetlen alkatrész nálam, ami az övé. Elkötelezett a típus mellett, nem kétség. Autómhoz mindig lelkiismeretesen úgy nyúlt, mintha övé lenne.

Az elkúrt és oda nem illõ kommentek következményeit pedig viselni kell. Most mit írjak erre? Valóban nagyképû és sértõ volt az a bizonyos, pont. Az, hogy az ilyenek után jön a lavina, és a témától teljesen eltérõ sérelmek, általában normális dolog. Én VadMacst nem fogom arra inteni, hogy legyen lazább és ne vegyen mindent vér komolyan, mert már megtettem. Saját belátása.
FIAT126 továbbra is: a léges és a BIS egyformán szar ( :) ). Mindkettõnek vannak elõnyei és hátrányai (buzi diplomata szöveg, pedig igaz), szóval átlagban 1:1, nincs min vitázni. :)

Soma22

Horváth András #47350:
Szia!
Gyakran jársz erre? :)

Horváth András

Soma22 #47352:
Mármint klubos oldalakon vagy Pesten? :) :) :)

Soma22

Horváth András #47356:
szállóige :D

de irhattam volna azt is hogy végre...
Õszi talira ugyeugye?

Horváth András

Soma22 #47357:
1/ Értem én, csak... :D :D :D

Tali még mindig az igen felé áll, hét közepére véglegesítenem kéne az álláspontot... :)

Soma22

Horváth András #47359:
Ajánlom hogy ott légy :)

Horváth András

Soma22 #47360:
Ohh, mik az ajánlatai, Doktor Watson? Fûszerek egzotikus provinciákból? Italok északi szomszédainktól? :) :c) :)

Soma22

Horváth András #47361:
Nem verünk meg :D :D :D :D :D

VadMacs

KeMa #47344:
van egy rossz hírem, a pontos szöveg ugyanis ez volt: "ez ugye nem fog úgy járni, mint az elõzõ?". Lásd: parkolópálya soron kívüli mûszakin nem megfelelés miatt, vagy amit akarsz helyette.
A szöveg pedig azután hangzott el, hogy láttam azt a szép rohadást a sárvédõ peremén (amiket a képeken még nem láttam, csak ott élõben), én meg rákérdeztem, vannak e tervek, mikor mik lesznek majd javítva, és megpróbálod e saját kezûleg lakatolni. Tehát az sem igaz, hogy mindjárt a "vélt/valós" mondattal nyitottam.

obrotka gyula #47345:
én sem úgy keltem fel aznap, hogy szervezõként nekem kell majd ilyenekkel foglalkoznom.
Szíved joga hogy eldöntsd, kinek segítesz vagy kinek nem. Ez is igaz. Csak érzékeltetni szerettem volna, hogy miért segítek másokon az enyhén szólva is hiányos tudásommal, ha állítólag annyira lenézem a (...léges tulajok) "sz*rját".

KeMa

VadMacs #47372: Nem, ez nem hangzott el! Hiába próbálod szépíteni így utólag. Ha így mondtad volna, akkor nem érdekelt volna ;)

VadMacs

KeMa #47375:
én meg erre emlékszem, ezen kívül másra nem. Ezért sem értettem, miért mondtam olyat, amiért nekem most mentegetõznöm kellene. Azt tudtam hogy csak egy témáról beszélgettünk, arra is elsõre emlékeztem hogy mirõl volt szó, nem a semmiért értetlenkedtem hogy miért is kellene bocsánatot kérnem.

KeMa

VadMacs #47392: Egyfelõl senki sem mondta, hogy bocsánatot kell kérned. Fõleg úgy, hogy fel se tûnt...

obrotka gyula

KeMa #47395:
Szerintem hagyd a gecibe.
TE legalább megpróbáltál rendbe hozni egy reménytelen állapotú kocsit, nem dobtad csak úgy el. :)

VadMacs #47372:
Ügyes vagy! Én meg vittem a minap két zsák ruhát a Máltai Szeretetszolgálatnak. És?

VadMacs

KeMa #47395:
már megbocsáss, de épeszû ember nem kér olyanért bocsánatot, amit nem is mondott. Amit én mondtam az meg arról szólt, hogy elõbb kerüljön lakatoshoz, mint olyan állapotba - amirõl azt hiszem nem én tehettem. Hogy ki tehetett róla azt nem találgattam, tehát ezzel sem vádolhatsz.
Ha pedig azt kívánom egy 126 -osnak hogy hozzák rendbe amíg nem késõ, elnézést kérjek hogy ekkora bunkó voltam? Biztos igazad van...

obrotka gyula #47407:
Ügyi vagy. Majd alapítunk valami díjat erre a klubban. :)

Soma22

VadMacs #47433:
BUNKÓ VAGY BÁXI :)

VadMacs

Soma22 #47453:
visszamennyé' :)

KeMa

VadMacs #47467: Én is ezt szerettem volna mondani, helyhatározóval megtoldva ;)

VadMacs

KeMa #47498:
inkább hazudj még mást is rólam, mint itt nyelvészkedj. Ez nem annyira szórakoztató... ;)

KeMa

VadMacs #47500: Nem szokásom hazudni, de jó látni, hogy magadból indulsz ki ;)

VadMacs

KeMa #47505:
lehet hogy nem szokásod hazudni, de most sikerült elég szépen.
Te meg nagyon tökéletes vagy, gondolom abból indulsz ki... ;)

KeMa

VadMacs #47516: Ketten állítjuk az ellenkezõjét annak, amit te mondasz, de biztos a barátnõm is hazudik ;)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!