2010.10.31. Vasárnap

 Ez már az én lustaságom - részben. :)

Eltelt egy év azóta, hogy le lett állítva felújítás céljából a kisautó. Az elején még nagy mellénnyel 1-2 hónapnak gondoltam, majd rajtam kívülálló okok miatt tetemes késésbe kapcsolt a project.

 Sajna időközben idehaza is félresiklottak bizonyos dolgok (úgy kb meló/pénz ügyben), így a befejezés kicsit össze lett csapva. Olyan szinten, hogy korábban leállítottam minden olyan dolgot, ami "vinné" a pénzt, de nem feltétlenül szükséges az indításhoz. Fényezetlenül maradtak a lökösök, díszlécek, stb. Ezeket később rendezzük, ha kicsit egyenesbe jövünk.

 Ennek megfelelően felkerültek a lökösök, első majd hátsó rendszámtábla. Benzincső is elkészült, igaz nem a legpontosabb, de nagy nehezen be lehetett szenvedni a helyére. Egész tűrhetően néz ki a beöntő nyílás a korábbi állapothoz képest. :)
Ma feltankoltuk 20 fokos fagyálló löttyel. Valami rózsaszín fagyálló löttyöt hagyott rám az öcsém, ilyet sem láttam még. :)
Kipróbáltam egy újfajta légtelenítést is. Mivel a motor nem lett beindítva továbbra sem, az eredménye majd később derül ki. Mindenesetre fater majdnem robbantotta a vízcsövet, mert kissé figyelmetlen volt a nyomáspróbánál... :)

 Amúgy ismét késni fog az indítás.
Anno amikor Csanakhoz került az új karbi, azért került oda, mert Csanak bevállalta a megfúrását. Akkor vakon úgy gondoltam, hogy át lehet alakítani 151 -esre a karbit.
Amikor visszakaptam az újat, akkor motorra szerelve jött vissza, ezért nem néztem meg (és korábban sem volt a kezemben...). Csanak azonban "lusta" volt megfúrni a karbit, ezt viszont csak akkor közölte, amikor éppen szereltük be anno a motort, és akkor "észleltem" a hiányt. A mai nappal végiglegóztuk azt hogy lehetséges e kipótolni a hiányzó vákuum vezérlést, és abban állapodtunk meg hogy nem. Lehetne kókányolni meg kísérletezni, de döntöttem, maradjon eredeti a rendszer.
 Ennek megfelelően ma lebontottam a karbit a motorról, majd szemrevételeztem. Kiderült hogy a plusz dobtól eltekintve ugyanaz a szerkezet, azaz az öntvény ház mindenképpen (korábban ezt is tippeltem látatlanban). Egy furat kell mindössze (átmenő furat a szívó torokba), ennek a helye is mintegy elő van készítve, mert van egy süllyesztés a furat helyén az öntvényben. Most az lesz majd a feladat, hogy keresni egy műhelyt, ahol bevállalják a melót.
 Ha viszont sikerül a megfúrás, és a dob is fent marad, akkor előáll egy olyan szitu, hogy lesz egy "egyedi" Weber 30 -as karbi. A 30 dgf 1xx családban ugyanis nem volt jelen egy karbin sem egyszerre a plusz vákuum dob, és ez a depressziós előgyújtás vákuum vezérlése (vagy-vagy alapon ment a gyártás). Igazából csak kell egy ehhez passzoló vízcső, egy elosztó, egy szabályozható szelep, és össze lehetne rakni működőképesre ezt a plusz vákuum kört. Most már csak buliból is bevállalom, ha lesz ilyen vízcsőcső kéznél. :)

 Amúgy ülések bekerültek, hangrendszer majdnem kész, riasztó és központi zár újra üzemkész.

Kommentek

Marczin Róbert

A Bisnek nem réz hûtõje van? :O
Csak mert akkor nem éppen lesz ideális számára ez a fagyálló. :( Legalább is amennyire én tudom, ezt inkább aluminium rendszerûekhez szokták ajánlani.
Minden esetre halad a projected legalább, még ha lassacskán is, de halad.

Laceeee

Marczin Róbert #48039:
Fehéraranyból van. Eredetileg sima aranyból akarták gyártani csak ezzel a kék színnel nagyon cigányos lenne ;) :D :D

Horváth András

Laceeee #48040:
Ez kiadta. :)

Szerintem -20 fokos fagyálló azért nem egy életbiztosítás. Mondjuk bebaszna már az is, ha -20 lenne ebben az országban, de én ráraknám legalább 35-40-re, tuti ami tuti.

tunyi1986

Horváth András #48041:
annyira nem igazán kéne keverni mert ha túl sok a fagyálló akkor az károsítja a vízcsöveket. (halkan szótam csak :D )

Plósz Gyula

szép auto ,kitartást hozzá ;)

VadMacs

Marczin Róbert #48039:
utánanéztem lehet e használni hozzá, és lehet (pár autószerelõ és Csanak volt az instruktor a témában). Az is igaz hogy nem ehhez a hûtõhöz lett ajánlva, de semmi olyan nincs benne ami több kárt okozna, mint ami ment volna bele. :)

Horváth András #48041:
szánt szándékkal lõttem be -20 fokra. Azaz -22 lett egészen pontosan a mérõ szerint, de eredetileg a 20 -as volt a cél. :)
Pont azért, mert ennél hidegebb nem nagyon van, ráadásul -22 -n csak fagyni kezd, de van még kb 4 fokos tûrés (azaz itt -26 fok) mire megfagy teljesen. Egy olyan géppel, amivel télen eleve alig fogok közlekedni, ideje nagy részében a garázsában áll, nem éreztem szükségét hogy töményebb szerrel itassam a gépet.

VadMacs

Plósz Gyula #48043:
kitartás van, pénz nincs... :D

Földi zoltán

tunyi1986 #48042:
"ha túl sok a fagyálló akkor az károsítja a vízcsöveket."

Micsoda???????

tunyi1986

Földi zoltán #48049:
etilén-glikol >>gumialkatrészek nem szeretik nagyon.(bár elviselik bizonyos mértékben)
+ha tömény fagyállóval töltöd fel az sûrûbb mint a víz+fagyálló keverék és a vízpumpa is nehezebben keringeti.

VadMacs

tunyi1986 #48052:
nekem úgy rémlik, elsõsorban a fémeket szeretik félteni tõle (pl alu, réz hûtõnél forrasztás, stb). Vízcsövet is inkább felrobbantva láttam, mint amit a hûtõ lötty megrágcsált. :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!