2011.01.16. Vasárnap

 Régen született bejegyzés, ideje volt hát a következőnek.

 Valamikor tavaly az összerakás után volt egy kínkeserves légtelenítés, akkor egy fél napos melóval sikerült elérni, hogy a hűtő normálisan működni kezdett.

 December 24 -én faterral tettünk egy kört a Puntoval, majd a garázsba pakolás után be akartuk indítani a két vizipókot. A kéket sikerült is, majd átgurultam vele a fehérhez, hogy segítsen indulni a fehérnek (róla megy a blog szintén). :)
 Nos a segítség közben elkezdett kúszni a hőmérő szépen, majd elhagyta a 95°C -os beosztást, és indult a 100 -as érték felé. Ennek a fele sem tréfa, rá is toltam a fűtőradiátort, meg a ventijét bekapcsoltam. Szerencsére elég hatékony a szerkezet, így szépen megfogta a túlmelegedést. Akkor a hideg miatt nem is próbáltam meg javítani. A hideg miatt nem született amúgy blogbejegyzés sem, mert az autók nélkülem a garázsban pihentek e pár hónap alatt (korábbi kórházas kalandjaim miatt a család befenyített... :) ).

 A tegnapi napon végre megjött a jó idő, bár ha hinni lehet a híreknek, 1 hét múlva megint a hó fog szakadni. :)
A szép időnek köszönhetően húztam is ki a garázsba. Az első elvégzendő feladat a hűtőrendszer gatyába rázása volt. Vizet leeresztettem, majd kiszereltem a termosztátot. Mivel az elég retkes volt, ezért kapásból félre is szórtam. Előszedtem az egyik régebbi projectet, azaz a lyukat termosztátot. :)
Történt ugyanis, hogy a Mester tett egy javaslatot, még a fehér termosztát gondja idején. A javaslat a következő volt: ha az új autóknál divat a lyukas termosztát, lyukasszam ki én is. 2, maximum 3mm -es lyukat javasolt, plusz pozicionáljam a lyukat összeszereléskor úgy, hogy az felül legyen. A lyukasztás eleinte annyiból állt, hogy a termosztát tányérjába mélyesztett pontozást megreszeltem a dudoros oldalán, mert akkor még nem volt szó a lyuk méretéről, csak arról hogy legyen. Még tavaly év közben készült egy V1.1 verzió ebből a dologból, ezt a fehérnek szántam. Aztán beépíteni lusta voltam, mert amíg jó idő volt, termosztát nélkül röhögve elvolt a gép. :) A fehérrel azonban a minap mentem "állás interjúra" (cégen belül, röhej), és hát a hidegben elég nehezen akart bemelegedni a hűtővíz. Ekkor gondoltam hogy a kéken összekötöm a kellemest a hasznossal, jöhet a teszt élesben. :)

 Most azonban jött a javaslat, hogy ez a lyuk legyen egy 2-3mm -es furat. Szétkaptam hát a legjobbnak ítélt termosztátot, ami egyben a fehérnek szántam régebben. Mivel ez volt amit megreszeltem - de a furat meg jóval kisebb volt - kaptam elő egy 2.5 -ös fúrót, majd adtam neki. :)

 Hogy mi is ez az egész?
Nos álljon itt egy kis magyarázat: a vizipók vízpumpája az olajkarter külső oldalán, gyakorlatilag a motor bal alsó felén található. Ez előtt van közvetlenül a termosztát, ami értelemszerűen hidegen zárt állapotban van. Az ehhez csatlakozó 3 vízcső közül a legvastagabb pont a termosztát elé van bevezetve, emiatt hajlamost arra, hogy a hűtőfolyadék feltöltése közben itt megszorul egy légbuborék. Természetesen ha ez megtörténik, akkor van egy ördögi kör: ahhoz hogy kinyisson, kellene felfűtött víz a hűtőn keresztül, ami nyitná a termosztátot. Viszont amíg ott a buborék, addig nem fog nyitni a termosztát, pedig ha nyitna, a buborékot átdarálná a vízpumpa a rendszeren, és végül az a kiegyenlítőben "landolna".

 Nos a lyuk elvileg ezen segít, és még valami máson.
Eredetileg feltöltés közben átjárhatóvá teszi a rendszert, így nem tud összegyűlni a levegő a termosztát előtt. A valami más az a hengerfej tömítés kezdődő átégése, amikor még forralni nem forralja a rendszert, de juttat némi égésterméket a rendszerbe, ami állítólag hasonló problémát tud okozni. No ezzel a megoldással elviekben kitolható a problémamentes használat időszaka, akár 5-8e Km -el is.

 Ez idáig puszta elmélkedés volt, de aszongyák' a puding próbája az evés, az evésé meg ugye a hányás... :)
Felkerült tehát a módosított termosztát (V1.2), ezt követően jött a hűtőlötyi. Kapásból többet nyelt be mint szokott elsőre, aztán jött a próba. Gép beröffent, majd kivittem a garázs melletti kis féloldalas emelkedőre. Gondoltam rásegítek hogy biztos ne maradjon bubi a termosztát előtt, de erre úgy néz ki már nem lett volna szükség (lásd másik gép kövi bejegyzése). Elsőre lehetett látni, hogy lassan kúszik a hőmérő, és amint elérte a kapcsolási hőfokot, a hűtő beindult.
 Üres hűtőrendszert feltankolva még soha nem volt ilyen egyszerű dolgom. Fűtőradiátort még nem légtelenítettem, de korábban hiába kínlódtam azzal is, akkor is csak gyötrelmes küzdelemmel lehetett légteleníteni. Most meg - mint az álom - ennek így kellett volna működnie alapból. :)

 A mai napon aztán újult erővel mentem ki a garázshoz, azaz mentünk Ancsával.
A kék gép kapott végre külső visszapillantó tükröket, ezeket idáig elfelejtettem felszerelni annak ellenére, hogy voltam egyszer egy 2-3Km -es próbaúton (tavalyi, elvileg megtörtént légtelenítés után). :)
 Volt továbbá egy bosszantó dolog is, ami már azóta zavart, hogy megtörtént a felújított motor első indítása. Ez a bosszantó dolog egy zörgés volt. Olyasmi, mint ha egy léges motorburkolatát lelazítanám, és az a motor lendülésére rezonálna. A hangot ugyanis akkor lehetett hallani, amikor éppen elindulok, vagy váltok, és a motor alacsony fordulaton kissé jobban beleng. Viszont ez elég hülyén hangzik, tekintve hogy ennek a motornak nincs is külső, lemezes burkolata. :)
 Még a hűtő babrálása alatt feltűnt, hogy valami nem stimmel a tank körül. A tank egyik csavarjához van rögzítve az egyik bowden tartó konzolja (vagy mi a neve), ez azonban a levegőben lógott - szerencsére nem veszett el a több próbaút alatt sem. Ma tehát ez rögzítésre került (plusz megmozgattam mindent ami akár csak hasonló hangot is adhatna szerintem), és az ezt követő próbaúton nem hallottam a szokásos zörejt. :)

 Szintén ide tartozik, hogy megtekintettem, dolgozik e a depressziós előgyújtás. Jelentem a karbi átalakítása nem sikerült, legalábbis úgy néz ki. Gyaníthatóan ezért érezte meg az emelkedőt a tavalyi menetpróbán... :)
Hogy ez utóbbi a karbi vagy a megszakító egység hibája, majd legközelebb kiderül.

 Ami még kimaradt:
úgy néz ki megvan, miért hülyült az egyik karbi korábban. Meg hülyül most ez is, bár csak bizonyos esetekben. A megoldás a mágnesszelep, ami alap esetben zárva van. Nos ez alap esetben is picit nyitva van, szóval érik a csere. Poénból megsasoltam a helyi kedvenc Fiat cuccos boltomban, és nagy meglepetésre lehet is rendelni újat. Már ha van kedve valakinek kifizetni érte több mint 17 ezrest. :) Sikerült szerezni egy "új" szelepet (beépítés későbbre tolva), szóval megint Audi alkatrésszel üzemelhet majd a gép... :)
Itt még tükrök nélkül Termosztát keringő Defekt... :) Kész a mű

Kommentek

CsuTee

Érdekes nekem soha nem volt ilyen körülményes a légtelenítés :) Egyszer hívtam fel Csanakot hogy akkor mi a franc van, õ mondta hogy emeljem meg a seggít rögtön bekapcsolt a venti :)

VadMacs

CsuTee #49116:
a kéknél az a gubanc, hogy a termosztáthoz menõ csõ nem a gyári, sajna nincs olyanom. Két darabból fabrikálták, és ennyit tud... :)

Buszos Petya

Asszem a Skodások is hasonló termosztátos trükkel szokták megbízhatóvá tenni a gépüket, úgyhogy nem egyedi a jelenség...

VadMacs

Buszos Petya #49148:
nekem bevált. :)
Bár fogalmam sincs mikor jöttem volna rá, hogy így elsõre is megy mindenféle trükk nélkül, ha nem sietek annyira akkor este az éppen záró gyógyszertárba... :)

Buszos Petya

VadMacs #49163: Látod, a szükség mindig elõhozza a megoldásokat. :D :D

CsuTee

VadMacs #49117:
elég szarcsi lett akkor:S

VadMacs

CsuTee #49181:
kb hogy értsd: a gyári csõnél közvetlenül a termosztát elõtt van vízcsõ elosztás. A kéken gondolom ezt hazavágták, és két darabból faragtak egy olyat, hogy az elosztás jóval feljebb van, és egy szimpla vastag csõ fut be a termosztáthoz, a végén egy "kanyarral".

Na még ilyen preparált csõvel is lazán ment elsõre a dolog, és légtelenítés nélkül is ment e gép (igaz fûtést majd késõbb légtelenítem mindkét gépen).

VadMacs

CsuTee #49181:
mondjuk ezt kifelejtettem a blogból: amikor lõttem be a lukat hogy beszereléskor az legyen a legmagasabban, találtam egy apróságot: a termosztát házon kívül van egy bütyök, ami olyan mint ha jelzés lenne. És "véletlenül" épp ott van ez a "jel", ahova esett a termosztát furata... :)

CsuTee

VadMacs #49207:
VadMacs #49206:
Nem akarok kukacoskodni, de az hogy átfúrod a termosztátot nem lehet gányolásnak hívni? :) Csak mert én még nem is furkáltam amire azt mondtad hogy gányolás :) Amúgy én úgy vagyok vele hogy csak jó legyen mindegy hogy hogy csak mûködjön ;)

KeMa

CsuTee #49317: A Subaru termosztátján ezen a részen gyárilag van például luk ;)

CsuTee

KeMa #49318:
francba megint én maradok alul, ez nem igazság :P :P :P :P

VadMacs

CsuTee #49317:
ezt elb*sztad, mert mint írtam az ötlet mástól származik (nevezzük mondjuk Csanaknak). :D
Másrészt KeMának igaza van: manapság sok autónak van lyukas termosztátja... :)
Harmadrészt nem hiszem, hogy az olasz termosztátokra poénból rakták volna azt a jelzést, ahova ennek a luknak esnie kellett. :) Lengyeleknél passz, de nem hiszem hogy azok gondoltak volna ilyesmire.
Amúgy ha figyelmes vagy, olvashattad hogy a fehéren mindenféle emelgetõs trükk, és légtelenítés nélkül is elsõre mûködõképes lett a rendszer - szóval az ötlet nagyon nem gányolás vagy baromság, bár a fûtõt még mindenképpen megnyitom légteleníteni, biztos ami biztos. Írtad hogy neked is kellett trükközni (emelgetni az autó hátulját), tehát a probléma (termosztát elõtt beszoruló légbuborék) nem csak engem szívatott. 8)

Amúgy ide sorolható az alu szelepemelõ pálca is, ami szintén nem gányolás, viszont kiküszöböl egy úgymond tervezési hibát. Ha utólag relézed a világítást pl az OGy -ék által is importált szettel, az megint nem gányolás. :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!